Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.1.2017

Juniorka doplatila na špatnou koncovku, s Hradcem prohrála o dva góly

36. kolo, sobota 21.1.2017, Slavia - Mountfield HK
Slavia
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Mountfield HK

Branky a nahrávky: 25. Hroudný (Zahradník, Šalda), 46. Šalda (Hroudný, Dufek). Rozhodčí: Bejček – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 4:1. Využití: Bez využití. Diváci: 54. Střely na branku: 21:35. Průběh utkání: 0:2.

Sestavy

Slavia

Šorf – Valík, Melovič, Novák, Chvála, Zderadička, Rittig – Netolický, Furch, Heldák – Matějka, Kohút, Šteiner – Kučera, Mareček, Šergl.

Mountfield HK

Bartozel – Hroudný, Kynčl, Gaspar, Šalda, Moník J., Lier, Bureš – Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik, Dvořák, Moník F., Řepík D., Hidveghy, Chalupa.

Sešívaní junioři prohráli i v dalším utkání se soupeřem z východu Čech. Zatímco proti Pardubicím vybojovali bod, Hradci podlehli už v základní hrací době. Sešívaný celek doplatil hlavně na špatnou koncovku. Zatímco Mountfield dokázal vsítit dvě branky, domácí ani jednu ze svých šancí neproměnili a podlehli mužstvu ze spodní části tabulky 0:2.

Tři nucená oslabení v průběhu první třetiny donutily sešívané, aby v úvodu utkání s Hradcem spíše bránili. Hned na začátku si sice sami zahráli přesilovku, tu však nedokázali využít a na koně se dostal soupeř z východních Čech.

Sešívaní ale bojovali urputně a nedopustili, aby protivník několika výhod využil. V 7. minutě domácí zachybovali ve středním pásmu a do samostatného úniku ujel Matouš. Šorf jeho sóloakci zlikvidoval. Ten následně vychytal i dobrý pokus Kynčla, který se ocitl před brankou ve slušné palebné pozici. Následně si poradil také s velkou šancí dvojice Šalda-Dvořák. Prvně jmenovaný naservíroval Dvořákovi kotouč zpoza branky přímo před slávistického gólmana, ani tentokrát ale hosté na maskovaného muže nevyzráli.

V závěru první periody se začali víc tlačit do útoku domácí. Netolický pálil z levého kruhu jen vedle pravé tyče. Po pěkné přihrávce do mezikruží vyzkoušel tvrdou ranou Bartozelovu pozornost také Kohút. Jeho pokus dopadl neúspěšně.

Sešívaní pálili šance, hosté ty své proměnili

Pět minut po úvodním vhazování druhého dějství se na ledě blýskli hosté. Z mezikruží po podařené akci vyslal kotouč na Šorfa Zahradník. Sešívaný brankář puk nadvakrát vyrazil, pak se ale dostal ke střele Kryštof Hroudný, jenž nekompromisně propálil maskovaného muže v červenobílém dresu.

Poté se salvou střel prezentovala na druhé straně kluziště Slavia. Valíkovou dělovku od modré zblokovala hostující obrana a s Rittigovou ránou z oblasti mezi kruhy si poradil Bartozel. Ve 37. minutě neuspělo ani duo Šteiner-Kohút, které se neohroženě hnalo na hradeckou klec. Projektil prvně jmenovaného slávisty ale skončil nad.

Do závěrečné periody lépe vstoupili Hradečtí, kteří chtěli tenký náskok pojistit dalším zásahem. Jejich snaha byla úspěšná ve 46. minutě, kdy zvýšil vedení na 2:0 Radim Šalda. Ten využil přihrávku Hroudného zprava a z pozice mezi levým kruhem a brankovištěm překonal Šorfa.

Sešívaní junioři už s dvoubrankovým mankem nedokázali nic udělat a Hradec si tak odvezl z Edenu tříbodovou výhru.

Vyrovnaný duel, chyběly jen naše góly, myslí si Valík

V zadních řadách Slavie nastoupil v utkání proti Hradci i Dominik Valík, který se do sešívané sestavy vrátil po delší nemoci. Svůj tým podpořil nejen dobrou prací v obraně, ale také ofenzivní činností. Po celý zápas totiž zaměstnával hostujícího gólmana prudkými střelami od modré.

Ani jedna z jeho ran však brankou neskončila a na Bartozelovi ztroskotaly i další pokusy hráčů v červenobílých dresech. Plný bodový zisk tak nakonec putuje do Hradce, který své šance využil a zvítězil 2:0.

„Nebylo to špatné utkání, mělo tempo a bylo z obou stran hodně vyrovnané. O výsledku ale rozhodly naše chyby,“ zhodnotil střetnutí osmnáctiletý bek. „Oba góly jsme dostali z přečíslení tři na dva, vždycky nám šel za záda jeden nepokrytý hráč soupeře a dostal kotouč do branky,“ popsal gólové situace, z nichž Slavia dvakrát inkasovala.

Přestože výsledek hovoří jasně, měli podle Valíka domácí v některých částech hry navrch. „Podlé mého názoru jsme byli lepší v napadání, měli jsme i šance. Jediný problém byl v tom, že jsme je nedokázali proměnit,“ žehral na špatnou koncovku.

I když si musel nadějný obránce od hokeje na nějaký čas odpočinout, na ledě se už cítí dobře. „Nemohl jsem čtyři týdny hrát kvůli nemoci. Nebylo to rozhodně nic příjemného. Potom jsem vlezl na led a bylo to znát. Ale postupně jsem se do toho zase dostal a teď už na sobě pauzu necítím,“ okomentoval na závěr nucenou stopku.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Hradec měl dobrou obranu, přes kterou jsme se nedokázali prosadit. Doplatili jsme na to, že se nám nepodařilo vstřelit gól. Moc branek jsme nedostali, i když tam při nich zase byly chyby. Ale jak jsem říkal, největším problém nám dělala dobrá obrana soupeře.”

Aleš Krátoška (Mountfield Hradec Králové): „S výsledkem utkání jsme spokojení. Myslím, že jsme byli po celý zápas lepší, podařilo se nám dát dvě branky a žádnou nedostat. Slavia určitě nebyla lehký soupeř, ale nám se podařilo díky vlastnímu dobrému výkonu získat tři body.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více