Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.9.2016

Start sezony na výbornou! Starší dorost si poradil s Litvínovem

1. kolo, pátek 2.9.2016, Slavia - Litvínov
Slavia
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Litvínov

Branky a nahrávky: 1. Grim (Stark, Šilhan), 27. Šilhan (Brož), 41. Martínek (Marek), 46. Furch (Vaniš) – 50. Pavlíček (Dufek, Myšák). Rozhodčí: Jílek – Štofa, M. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 37. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Sestavy

Slavia

Vecka – Vobořil, Holý, Melovič, Stark, Zderadička, Macek, Erben – Šilhan, Grim, Brož – Martínek, Hradil, Marek – Všetečka, Furch, Vaniš

Litvínov

Kožnar – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek, Jurka – Ineman, Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, P. Svoboda, Pavlíček, Pech

Sešívaní přehráli v prvním soutěžním utkání Litvínov. Po celý zápas byli domácí aktivnějším týmem a hosté měli velké problémy s jejich důrazným napadáním. Výhru zařídil vítězným gólem a asistencí Jakub Šilhan. Starší dorostenci jsou tak jedinou mládežnickou kategorií, která má po prvním kole na kontě tři body.

To byl vstup do utkání jako z pohádky! Přesně po 60 sekundách hry vyslal Stark šikovnou přihrávkou o mantinel do úniku Jana Grima. Ten se moc nerozpakoval a z levého kruhu napálil kotouč ke vzdálenější tyči.

A herní převaha sešívaných pokračovala vesele dál. Žádný z domácích borců ovšem svoji gólovou šanci nedotáhl do konce. Ani Grim, ani Brož a dokonce ani Vobořil, jehož pumelice od modré lízla levou tyč Kožnarovy klece.

Hájení jednobrankového náskoku pokračovalo tedy i nadále. Úvod druhého dějství sice nepřinesl moc brankových příležitostí, ale urputné čekání na chybu v obraně soupeře utnula 27. minuta.

Brož předvedl výbornou práci tělem na pravém kruhu a nakonec poslal přihrávku na brankoviště Jakubu Šilhanovi, jenž pohotově zavěsil pod víko.

Vecku zachránila tyč

Dvougólové vedení ale ještě neznamenalo vítězství a věděli to i slávisté, kterým pořádně zatrnulo. Těsně před sirénou totiž zazvonila po Cikánkově dělovce od modré tyč Veckovy svatyně.

29 sekund závěrečného dějství ale stačilo domácím na uklidnění. Viktor Martínek ujel středem hřiště hostujícím obráncům a z kruhu vymetl prostor pod horní tyčkou.

A o šest minut později bylo de facto rozhodnuto, i když poněkud kuriózní trefou. Tomáš Furch se natlačil před Kožnara a doklepl do sítě nahození Vaniše, které přeskočilo litvínovského gólmana.

Vecka dlouho držel neprůstřelnost. Poradil si i se samostatným nájezdem, ale na nulu to stejně nestačilo. Jinak bezchybný výkon domácího gólmana pokazil Petr Pavlíček. Hostující forvard totiž z okraje brankoviště dokázal přehodit bezmocného Vecku.

Krátce před koncem už to vypadalo, že Svoboda přidal druhý gól hostů. Bekhendem zavěsil pod víko, rozhodčí ale rozpažil. Kotouč se tedy nejspíš otřel o spodní část břevna a vypadl ven z branky. Starší dorostenci tedy zvládli premiéru na výbornou a připsali si tři body.

Chceme hrát útočně a dávat góly, hlásí Tomáš Furch

„Vítězství hned na začátek sezony samozřejmě potěší. Máme tři body, a to je hlavní,“ hodnotil výhru nad Litvínovem útočník Tomáš Furch. „Teď už ale musíme myslet na další zápas, abychom sbírali další a další body,“ neusínal však na vavřínech.

A jaký je recept na úspěch v podání staršího dorostu Slavie? „Chceme hrát hlavně útočný hokej, chceme dávat góly. I proto máme hodně vysunutou obrannou linii a napadáme soupeře už v jeho obranném pásmu, aby se těžko dostal do tempa,“ prozradil střelec třetí slávistické branky.

„Od mantinelu přišlo nahození na branku, které gólman odrazil do vzduchu. Já jsem se nejrychleji zorientoval a stačilo mi jen ho trefit z voleje,“ popisoval svou trefu. Zároveň dodal, na čem je do dalších zápasů potřeba zapracovat. „Musíme zlepšit bruslení. V určitých pasážích utkání jsme nehráli tak aktivně, jak bychom chtěli.“

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Jsme spokojeni se ziskem tří bodů. První třetinu jsme odehráli slušně, druhou už tolik ne. Udělali jsme tam poměrně dost chyb a podržel nás brankář. Celkově ale hodnotím utkání pozitivně, na první soutěžní zápas jsme nehráli špatně. Chceme v sezoně hrát aktivní napadání, což se nám dařilo, jen si musíme dávat pozor na propadávání obránců. To byla slabina v naší hře, soupeř jel párkrát sám na gólmana, a to je špatně.“

Radek Mrázek (HC Litvínov): „Myslím, že utkání rozhodla naše nemohoucnost v koncovce. Nejsme prostě schopni i ve vyložené příležitosti trefit bránu. V tomhle aspektu byl soupeř lepší. Trefoval zařízení, proměňoval šance a byl důraznější. Je toho samozřejmě víc, co musíme zlepšit, ale zápas proti Slavii rozhodla hlavně koncovka.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více