Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.10.2016

Derby je naše! Starší dorost vyškolil Spartu a z Holešovic veze triumf

10. kolo, neděle 2.10.2016, Sparta - Slavia
Sparta
2:5
0:2, 1:2, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 38. Gnusin (Pavel), 43. Vorobjev (Šišolák, Hadamczik) – 17. Šilhan (Hradil), 20. Brož (Grim, Vobořil), 37. Brož (Martínek), 38. Grim (Vobořil, Martínek), 60. Martínek (Melovič). Rozhodčí: Jechoutek - Krátký, Šmika. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 2:5.

Sestavy

Sparta

Wolf – Simotics, Bureš, Vízner, Hadamczik, Hanuš – Švarc, Šišolák, Nacházel, Gnusin, Dani, Flídr, Pika, T. Schwamberger, Arnošt, Kropáček, Čech, Vorobjev, Pavel.

Slavia

Kodad – Vobořil, Holý, Melovič, Stark, Macek, Zderadička – Martínek, Grim, Brož – Všetečka, Hradil, Šilhan – Hnát, Marek, Furch – Vaniš.

Mladí slávisté se v utkání s odvěkým rivalem ze Sparty nezalekli náročného soupeře a zvítězili s přehledem 5:2. O osudu utkání rozhodli už v první třetině, kdy sparťanům utekli o dvě branky. Pak se sice v Holešovicích odehrály střelecké hody, šťastnější však nakonec byli sešívaní. Ti dokázali nasázet další tři góly, Sparta dala jen dva a na domácím ledě padla. Červenobílí tak slaví nejen plný bodový zisk, ale i skalp prestižního soupeře.

V Holešovicích to dlouho vypadalo na bezbrankovou nudu a šeď. V závěru první třetiny však zavelel Jakub Šilhan a v 17. minutě rozradostnil slávistickou střídačku. Hned po vhazování v obranném pásmu domácích se totiž napřáhl a tvrdým projektilem propálil Wolfa ve sparťanské brance.

Na cestu do šatny Spartě přibalil další gól Jaroslav Brož, který půl minuty před úvodní sirénou využil skvělou přihrávku Grima z druhé strany brankoviště a s přehledem trefil odkrytou bránu.

Po přestávce se začaly dít věci. I když se co do brankového skóre zčásti podobala první periodě. Další gól totiž padl až takřka na samém konci. V čase 36:15 zpracoval Jaroslav Brož pobídku od Martínka a prostřelil sparťanského strážce klece mezi betony. Holešovické inkasovaná branka probrala a o necelou minutu později se jim podařilo zásluhou Jegora Gnusina snížit.

Slávisté však soupeřovo vzepětí ihned zadupali do země. Jakubovi Grimovi stačilo pouhých sedmnáct vteřin k tomu, aby připravil odpověď. Po Vobořilově ráně od modré totiž dotečoval puk až za Wolfova záda.

Sparta ani za stavu 1:4 nesložila zbraně. Ve 43. minutě vrátil do domácích řad naději Alexander Vorobjev. Ten doklepl za brankovou čáru kotouč po Šišolákově střílené přihrávce. Poslední slovo ale měla opět Slavia. Když to sparťané zkoušeli bez brankáře, pečetil v čase 59:05 skóre

Viktor Martínek.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video