Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.10.2016

Starším dorostencům chybělo štěstí. Pirátům podlehli v nájezdech

11. kolo, pátek 7.10.2016, Slavia - Chomutov
Slavia
3:4sn
2:3, 0:0, 1:0 - 0:0
Chomutov

Branky a nahrávky: 1. Martínek (Vobořil, Brož), 19. Všetečka (Stark), 58. Stark (Melovič) – 3. Lauko (Koblížek, Seemann), 8. Lauko (Ouřada, Koblížek), 18. Lauko (Viktorin, Studený), rozh. náj. Studený. Rozhodčí: Vengřín – Beneš, Buček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 49. Střely na branku: 50:39. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Slavia

Kodad – Vobořil, Holý, Erben, Stark, Macek, Melovič – Martínek, Grim, Brož – Všetečka, Hradil, Šilhan – Hnát, Marek, Furch – Vaniš

Chomutov

Běhula – Štochl, Seemann, Procházka, Kleiner, Viktorin, Studený, Jarý – Köver, Veselý, Černý, Bajer, Lauko, Günther, Hradecký, Koblížek, Ouřada

Do Edenu zavítal v pátek večer první tým západní skupiny NOEN extraligy Chomutov. Utkání začalo zhurta, člověk přeci jen nevidí moc často v první třetině pět branek. Slávisté dokázali držet se svým sokem krok a dotáhli nakonec zápas do samostatných nájezdů. V nich ale ani jeden z červenobílých borců neskóroval, a tak brali slávisté jen bod.

Slávisté začali jako ve snu. Po úvodním buly se dopředu vydal Brož, od kterého se kotouč dostal k Vobořilovi. Ten nahodil puk od modré a mezi Běhulovy betony jej tečoval Viktor Martínek, když odbila sedmnáctá vteřina utkání.

Piráti ale s odpovědí nečekali příliš dlouho. Ve 3. minutě vymetl při přesilové hře pravou šibenici domácí branky Jakub Lauko. A Jakub Lauko se prosadil o pár minut později znovu, když zakončil přečíslení dvou proti jednomu exkluzivní ranou pod víko.

Gólové hody pokračovaly a hlavním aktérem byl chomutovský Jakub Lauko. Ten dostal v 18. minutě od Viktorina výbornou přihrávku za obranu, zkušeně překonal Kodada a mohl jít slavit hattrick.

Minutu nato se ale domácí dočkali snížení. Stark zkoušel v přesilovce střílet od modré, jenže netrefil bránu. Puk se ale o zadní mantinel odrazil k volnému Robinu Všetečkovi, který dokázal doklepnout puk do odkryté sítě.

Gólový půst ve druhé dvacetiminutovce

Druhá perioda začala pořádně zostra. Nejprve ve vyložené šanci přestřelil z brankoviště Ouřada a o chvilku později trefil Veselý z pravého kruhu tyč.

Ani sešívaní se nenechali zahanbit. Běhula musel vytáhnout fantastický zákrok proti dorážce Hnáta. Ta mířila do odkryté klece, ale hostující gólman po ní skočil a vyboxoval ji jako fotbalový brankář.

Ke konci periody ještě dvakrát ujeli v oslabení Chomutovští, konkrétně Ouřada a po něm Lauko, ale ani jeden z nich si na Kodada ve vzájemném souboji nepřišel.

Vyrovnání a bezbrankové prodloužení

Třetí dvacetiminutovku začali aktivněji domácí a Běhula se musel vyznamenat proti pokusům Grima a Martínka. V 58. minutě se ale slávistům aktivita vyplatila. Ránu Davida Starka si srazil do vlastní sítě jen vteřinu před koncem dvojnásobné početní výhody jeden z hostujících obránců.

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm měl nejblíže ke skórování pirátský kapitán Köver. Jeho pokus ale jen proskákal brankovištěm rovnoběžně s brankovou čárou.

Následovaly tedy samostatné nájezdy. V nich se dokázal prosadit jen jeden exekutor, a to hned první. Adam Studený si vymíchal Kodada a zasunul puk mezi jeho betony. Nikdo další už nezakončil přesně, a tak bonusový bod odjel s Piráty na sever Čech.

Zápas jsme odmakali, nájezdy jsou loterie, nevěší hlavu David Stark

„Bylo to velice vyrovnané utkání. Zezačátku nám trochu trvalo, než jsme se rozkoukali. Myslím ale, že jsme celý zápas poctivě odmakali až do poslední minuty. Nájezdy už jsou loterie. Je to o štěstí a kdo ho má, ten bere bod navíc,“ hodnotil klání s chomutovskými Piráty obránce David Stark.

První třetina přinesla gólové hody. Pro obrany obou týmů to ale není příliš dobrá vizitka. „Hráli jsme s Chomutovem poprvé v sezoně. Chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli na jejich tempo a přizpůsobili se jejich hře. Byli jsme v obraně takoví nejistí a soupeř jakbysmet,“ vysvětloval Stark.

Právě muž s třiadvacítkou na zádech vyrovnal v čase 57:18 na 3:3. „Je to úžasný pocit, když vyrovnáte takhle před koncem. Byla to ale práce celého týmu. Sehráli jsme tu přesilovku hodně dobře, Petr Melovič mi to nádherně nabil a já jen zavřel oči a vystřelil,“ popisoval s úsměvem svou trefu.

Sešívaný obránce dostal od trenérů šanci zajet i jeden ze samostatných nájezdů, gólman Běhula mu ale v rozhodující moment vypíchl puk. „Jel jsem první zápasový nájezd za čtyři roky. Přemýšlel jsem, jak to provedu. Nakonec jsem chtěl zakončit, jako to dělám vždycky na trénincích, ale bohužel to nevyšlo. Je to o štěstí,“ posteskl si.

A s čím půjdou starší dorostenci do víkendového zápasu s Letci? „Musíme přijet do Letňan nabuzení a vlítnout na ně, protože oni si na nás věří. Musíme je překvapit, dát první gól a rozjet další vítěznou vlnu.“

Ohlasy trenérů

Petr Vyskočil (HC Slavia Praha): „Myslím, že oba týmy odehrály kvalitní utkání. V první třetině jsme soupeři na jeho branky v podstatě asistovali. Jednou jsme inkasovali v oslabení, jednou jsme měli problém s dobruslením a nakonec jsme si nedokázali přebrat hráče. Druhá a třetí třetina už ale byla z naší strany velice solidní. Remíza je podle mě spravedlivá. V dovednostní soutěži máme dlouhodobý problém a musíme na ní pracovat.“

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Viděli jsme kvalitní a rychlé utkání. Jednu chvíli mi připadalo, že ani jeden tým nemá žádnou obranu. Hlavně druhá třetina byla nahoru dolu jak od domácích, tak od nás. Gólmani zachytali výborně. Myslím, že je remíza spravedlivá. Nakonec jsme urvali ještě jeden bod v nájezdech, ale obě mužstva podala kvalitní výkon.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více