Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.11.2016

Litvínov se nevzdal bez boje, přesto starší dorost slaví vítězství

22. kolo, sobota 12.11.2016, Litvínov - Slavia
Litvínov
3:5
1:2, 1:2, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 7. Dufek (Kordule, Vopat), 35. Cikánek, 56. Bartoš (Pech, Berka) – 3. Erben, 5. Furch (Martínek, Melovič), 25. Hradil (Klapka), 39. Vobořil (Šilhan), 59. Klapka. Rozhodčí: Grech – Kopáč, Tichý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 76. Střely na branku: 39:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

Sestavy

Litvínov

Pejsar – Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Cikánek – Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka

Slavia

Kodad – Erben, Vobořil, Melovič, Zderadička, Holý, Macek – Marek, Grim, Brož – Martínek, Furch, Stark – Šilhan, Hradil, Klapka – Vaniš

Sešívaní si proti poslednímu Litvínovu chtěli spravit chuť po nepovedenému duelu v Karlových Varech a povedlo se. Poté, co se mladíci v červenobílých dresech dostali do vedení, náskok už nepustili a dokráčeli si pro tři body. Gólem a asistencí k výhře pomohl Adam Klapka, který v létě prodělal mononukleózu a do ostrého utkání mohl nastoupit až tento týden.

Vzhledem k tomu, že Litvínov je v tabulce skupiny západ až na posledním místě, slávisté si tak jeli pro povinné tři body. Nakonec se ale vítězství nerodilo tak lehce, jak se mohlo zdát. Do vedení poslal sešívané hokejisty už ve 3. minutě povedenou ranou David Erben. O chvilku později už to bylo o dvě branky, Martínek v přesilovce našel Tomáše Furcha, který vypálil přesně mezi Pejsarovy betony.

Rychlé dvougólové vedení ovšem hostům příliš dlouho nevydrželo. V 7. minutě překonal Kodada rychlou střelou zápěstím Ondřej Dufek. Hektickou první polovinu úvodního dějství vyvážila ta druhá půlka, ve které se týmy spíše jen přetahovaly o kotouč a příliš nestřílely.

Další úspěšný střelecký zásah se zrodil v prostřední periodě, kdy Klapka vystihl rozehrávku soupeře a nahrál Damienu Hradilovi a ten ihned pálil do odkryté části klece. Litvínov se však nechtěl vzdát bez boje a znovu se mu podařilo snížit. Na střelu Romana Cikánka sice Kodad dosáhl, už ale nezabránil puku v cestě za brankovou čáru.

Ještě do konce druhé dvacetiminutovky si červenobílí vzali zpět dvoubrankový náskok, když se do výhodné pozice dostal David Vobořil a tvrdou ranou se nemýlil. Domácí se nakonec i napotřetí dostali na dostřel, když pět minut před koncem uspěl se svojí střelou Dan Bartoš.

Litvínov toužil po vyrovnání, a tak v závěru odvolal brankáře a zkusil hru v šesti. V ní se k puku dostal Adam Klapka, který před prázdnou klecí nemohl zakončit, jelikož byl faulován. Rozhodčí tak podle pravidel přiřkl slávistickému útočníkovi přiznaný gól, což definitivně rozhodlo o vítězi utkání.

Hráli jsme o sto procent lépe než proti Karlovým Varům, oceňuje uzdravený Klapka

V prvním zápase po návratu po uzdravení se bodově slávistický starší dorostenec neprosadil, v tom druhém už přispěl dvěma body. „Snažím se odvádět práci, kterou ode mě všichni očekávají. Jsem rád, že se mi zadařilo, ale důležitější jsou tři body do tabulky,“ hodnotí šestnáctiletý útočník.

Sešívaní výhrou na ledě Litvínova napravili vysokou porážku s Karlovými Vary, což si pochvaluje i Klapka. „Po pátečním zápase jsme si v kabině s klukama řekli, že proti Litvínovu musíme hrát mnohem lépe, což jsme splnili a po zásluze vyhráli,“ popisuje.

Z ledu Litvínova si ale slávisté neodvážejí lehké tři body, o vítězství se strachovali téměř až do konce. „Klíčovým momentem bylo ubráněné dvojnásobné oslabení, které nás hodně nakoplo. Řekli jsme si, že už to prostě nemůžeme pustit, ve zbytku utkání jsme do toho dali všechno a vyplatilo se,“ pochvaluje si Klapka.

Už v úterý nastoupí červenobílí v Edenu v derby proti Spartě. Rival sešívaných je na čtvrtém místě, a tak se budou chtít slávisté ke svému sokovi přiblížit. „Je dobré, že jsme udrželi krok se Spartou, proti které hrajeme v úterý a kterou musíme porazit,“ dodává slávistická čtyřiadvacítka.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Na začátku se nám podařilo soupeři odskočit o dvě branky. Přestože Litvínov byl nepříjemným a bojovným týmem, nám se dařilo držet ve vedení a v klidu jsme si výhru pohlídali.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více