Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.9.2016

Jihlava v úvodním zápase vyškolila mladší dorost sedmi góly

1. kolo, čtvrtek 1.9.2016, Slavia - Jihlava
Slavia
2:7
0:3, 2:1, 0:3
Jihlava

Branky a nahrávky: 21. Křenek (Janča), 23. Moravec (D. Kučera, Janča) – 10. Juda (Smolko, Chlubna), 12. Chlubna (Najman, Rašín), 19. Najman (Kaltounková, Brož), 32. Zadražil (Křišta), 47. Brož (Najman), 49. Zadražil, 59. Zadražil (Svoboda, Smolko). Rozhodčí: Jílek - Frodl, Buček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 35. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:7.

Sestavy

Slavia

Dusil (49. J. Němeček) – Moravec, D. Kučera, D. Němeček, Hovorka, V. Kučera, Srdínko, Klapka, Mareček – Havrda (C), Petrák, Janča – Křenek, Kubánek, Vojinovič – Kližin, Martinec, Švec – Labuzík, Jágr, Urych

Jihlava

Chaloupek – Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, Barák, Rašín – Brož, Zadražil, Chlubna – Kaltounková, Najman (C), Juda – Pigl, Čermák, Svoboda – Dýcková

První letošní soutěžní zápas se mladším dorostencům ani trochu nevyvedl. Již první třetinu totiž ovládli hosté z Jihlavy jasně 3:0. V úvodu druhé části sice domácí zabrali a snížili na rozdíl jediného gólu, zbytek zápasu se ale nesl jednoznačně v režii Jihlavských, kteří nasázeli do sítě Slavie nakonec celkem sedm branek a z Edenu si odvážejí vysoké vítězství.

Úvodní minuty patřily sešívaným hokejistům. Ti ale nedokázali promítnout územní převahu také do skóre, a tak přišel hodně krutý trest. V 10. minutě totiž od modré vypálil Smolko a jeho střelu přesně za záda Dusila ztečoval Miroslav Juda. Úvodní gól utkání navíc hosty pořádně povzbudil a brzy se mohli radovat podruhé. V přesilové hře totiž Najman našel parádním pasem na vzdálenější tyči Tomáše Chlubnu a ten už neměl nikterak obtížnou pozici poslat puk za brankovou čáru.

Slávisté byli po dvou rychlých úderech hostů pořádně opaření. Navíc Jihlavským dvougólový náskok po úvodní dvacetiminutovce nestačil. Hosté nadále tlačili a těsně před první sirénou se dočkali třetí branky, když z levého kruhu zacílil přesně ke vzdálenější tyči Adam Najman.

Úvod druhé části byl v režii slávistů. Trvalo totiž pouhých deset vteřin, než se do prostoru mezi kruhy protáhl Lukáš Křenek, jenž snížil na 1:3 střelou mezi betony. O chvíli později navíc hráli domácí přesilovku, a tu dokázali rovněž využít. Na rozdíl jediné branky dotáhl Slavii přesnou dělovkou od modré čáry Dominik Kučera.

Následně se ovšem hra znovu vyrovnala. Na ledě bylo znát, že oba celky hrají teprve první soutěžní zápas, neboť diváci mohli registrovat mnoho nepřesností. Jedna z nich nakonec měla na průběh utkání významný dopad. Pro vyhozený puk si totiž vybruslil brankář Dusil, jemuž ale rozehrávka vůbec nevyšla, protože nabídl puk Martinu Zadražilovi před prázdnou branku, a ten velkou možností nepohrdl.

Žádný zvrat nepřišel ani v závěrečné dvacetiminutovce. Jihlavští na ledě dominovali a přidávali další góly. Ve 47. minutě přidal pátou branku Vítězslav Brož, k němuž se příhodně odrazil puk ze skrumáže těl před Dusilovou svatyní. O chvíli později se pak z pravého kruhu prosadil Martin Zadražil, a to už brankář Dusil raději přepustil své místo Josefu Němečkovi.

Nový muž s maskou v domácím brankovišti držel čistý štít téměř deset minut. Necelé dvě minuty před koncem ho totiž po přihrávce zpoza branky překonal přesným projektilem pod horní tyčku taktéž Martin Zadražil, jenž touto trefou dokonal hattrick a také uzavřel gólový účet utkání. Brankostroj Dukly se tedy zastavil na čísle sedm a Pražané mají do dalších duelů hodně co napravovat.

Pavle Vojinovič: Nehráli jsme jako tým

„První třetinu jsme vůbec nezvládli. Ve druhé jsme sice přidali, pak ale byla zase lepší Jihlava. Nebyl to dobrý zápas, vůbec jsme nehráli jako tým," posteskl si po utkání srbský útočník ve službách Slavie.

Po úvodní části domácí prohrávali 0:3, co si následně řekli v kabině? „Chtěli jsme zkrátka začít od začátku, jakoby se nic nestalo. Dokonce se nám to povedlo. Škoda, že jsme na naši zlepšenou hru nedokázali navázat i ve třetí třetině, myslím, že kdybychom to zvládli a měli trochu štěstí, mohl by výsledek vypadat úplně jinak," smutnil Vojinovič po zápase.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Představovali jsme si samozřejmě úplně jiný vstup do sezóny. První třetina se nám vůbec nepodařila. Možná to bylo i nervozitou hráčů, ale celkově to prostě nebylo ono. Do druhé části jsme udělali několik změn a také se nám povedlo během tří minut vstřelit dva góly. Vyrovnali jsme i hru a měli jsme další šance, jenže poté jsme po naší nesmyslné chybě inkasovali čtvrtý gól, který nás hodně utlumil. Do třetí třetiny byli kluci nastartovaní, doufali jsme, že navážeme na prostřední část. Bohužel to zase sklouzlo k začátku utkání, dostali jsme hloupé góly, které byly někdy asi chytatelné, i když to rozhodně nechceme házet na brankáře. A od stavu 2:6 se to utkání v podstatě jen dohrávalo. Spokojení tedy rozhodně nejsme, protože jsme si vstup do nové sezóny představovali úplně jinak."

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): „Na obou týmech bylo vidět, že jsou nervózní. Měli jsme štěstí, že jsme chytli začátek utkání. Pak jsme se trochu uspokojili a začátek druhé části zase patřil Slavii. Dále ale kluci dali několik gólů a od toho se to všechno odvíjelo."

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více