Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
8.9.2016

Mladší dorost urval první výhru po boji s Boleslaví

3. kolo, čtvrtek 8.9.2016, Slavia - M. Boleslav
Slavia
3:2sn
1:0, 1:1, 0:1 - 0:0
M. Boleslav

Branky a nahrávky: 7. Janča (Havrda), 35. Urych (Klapka, Kubánek), rozh. náj. Šimon Vlček – 39. Dobša, 60. Dobša (Dlask). Rozhodčí: Výborný – Štofa, Karda. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 39:35. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

J. Němeček (Dusil) – Kučera, Mareček, D. Němeček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera, Kubánek – Švec, Kižlin, Vojinovič, Urych, Martinec, Křenek, Havrda, Labuzík, Velček, Petrák

M. Boleslav

Rylich – Novotný, Sýkora, Suk, Holoubek, Dobrkovský, Rudolph, Hes, Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha, Richtr, Závora, Simon

Po slibném začátku to vypadalo, že si mladší dorostenci odnesou první body, dokonce hned plný počet. Půl minuty před koncem utkání, ke všemu za stavu 2:1 pro sešívané, byl Janča vyloučen za podražení. Čtrnáct sekund před závěrečnou sirénou Mladoboleslavští srovnali, zápas tak šel do prodloužení, ze kterého se vyklubaly nájezdy. V těch pražský výběr dominoval, v Edenu tak zůstaly dva body.

Už ve druhé minutě šel domácí výběr trenéra Davida Kuny do oslabení po Marečkově hákování. Bruslaři ale nabyté přesilovky nedokázali využít.

Překvapení pak přišlo v čase 06:32 – Havrda pádil podél pravého mantinelu na bránu hostů, když v tom ho sevřeli oba obránci. Sešívaný útočník tak poslal puk na volného Jakuba Janču, který ve snaze puk zpracovat udělal otočku a ledabyle puk nahodil na bránu. Zaskočený Rylich nestihl včas zareagovat, halou se tak ozval jásot hráčů v červenobílých dresech.

Hosté ještě sešívaným nabídli dvě početní výhody, jejich využití ale nepřišlo.

V další části se ještě počet přesilových her ve prospěch slávistů zvýšil. Hned třikrát si musel některý z hráčů soupeře odpykat dvouminutový trest, góly ale nepřicházely.

V pětatřicáté minutě po Klapkově nahození tečoval touš Jan Urych a skóre zápasu se upravovalo na 2:0 z pohledu domácích.

Hosté zachránili bod chvíli před koncem

Tým šlapal. Do útoku se hráči hnali ze zabezpečené obrany, přes kterou jen málokdy prošel soupeřův hráč. A střely těch několika málo, kteří prošli, Němeček bez problémů likvidoval. Útočníci zase vyvíjeli kvalitní tlak a vytvořili si několik slibných šancí.

Přesto v závěru druhé dvacetiminutovky o sobě hosté dali vědět. Klapka udělal chybu a poslal z rohu hřiště puk na volného Davida Dobšu. Jeho bleskové najeti do mezikruží a střela zápěstím, ze které se ihned vyklubal gól, všechny překvapila.

59:33. Čas, kdy zatrnulo nejen domácím hráčům, ale i slávistickým fanouškům v hledišti. Janča musel na trestnou, oba týmy již předtím vybraly oddechové časy a Rylich přešlapoval na střídačce. O třináct sekund později bylo srovnáno znovu díky Davidu Dobšovi.

A protože do konce klasické hrací doby již nikdo nerozhodl, na programu bylo prodloužení. Nový formát 3 na 3 byl po většinu prodloužení upraven - domácí hráli oslabení, hráči tak byli na ledě v poměru tři ku čtyřem. Přes množství šancí se šlo do nájezdů.

Janča s Richtrem v první sérii zvládli své nájezdy, ve druhé se taktéž pohodlně prosadili Švec se Simonem. Ve třetím kole nezaváhal ani slávistický Vlček. Ale Dlask už neproměnil. Když už nevyšlo vítězství za tři body, tak doma v Edenu zůstaly aspoň body dva.

Jakub Janča: Vyloučení mě mrzí, je potřeba víc makat

.

Střelec první branky Jakuba Janča hodnotí zápas:

„Z mého vyloučení na konci utkání jsem zklamaný. Naštěstí jsme to ale vybojovali. Velmi náročné pro nás bylo oslabení v prodloužení – hrálo se čtyři na tři, museli jsme o to víc makat. Výhra v nájezdech je pro nás velmi důležitá, protože je to naše první výhra a kdybych dnes nezvítězili, museli bychom vyhrát venku. I když hodnotím svůj výkon kladně, tak vždy se dá zamakat víc a mít i o něco více štěstí.“

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Jsem velmi rád, že jsme poprvé vyhráli, byť na nájezdy. Každopádně utkání jsme měli dohrát – čtrnáct vteřin před koncem se opět potvrdila naše neřest v nedohrávání zápasů. Zbytečný faul, pak špatné zareagování na poslední buly. Na druhou stranu, Boleslav byla ve třetí třetině lepší. Za celé utkání jsme si zasloužili vyhrát my. V prodloužení nás podržel brankář. Nájezdy jsou pak loterie, ale jsme rádi, že všichni tři naši exekutoři proměnili a máme dva body.“

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): „Výborný vstup do utkání. Měli jsme čtyři až pět gólovek, které jsme bohužel nevyužili. Zato Slavia se z jediného protiútoku prosadila, což nás trošku sebralo. Druhá třetina byla ještě lepší, paradoxně jsme zase inkasovali. Těší mě, že jsme zápas nezabalili a dovedli ho do nájezdů.“

Autor Tomáš Matoušek
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více