Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.10.2016

Tříminutový blackout stál mladší dorostence všechny body

13. kolo, čtvrtek 27.10.2016, Slavia - Mountfield HK
Slavia
1:5
1:1, 0:4, 0:0
Mountfield HK

Branky a nahrávky: 15. Labuzík (Jágr) – 15. Perička (Soukup), 22. Janda (Jušta, Kašpar), 25. Janda (Jušta, Kašpar), 25. Poppel (Síla), 36. Kašpar (Bieniek). Rozhodčí: Sýkora – Svobodová, Vengřín. Vyloučení: 3:5. Využití: Bez využití. Diváci: 31. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Sestavy

Slavia

Dusil – Kučera, Hovorka – Klapka, Mareček – Srdínko, Moravec – Čapka – Petrák, Havrda, Kižlin – Vlček, Křenek, Švec – Urych, Labuzík, Jágr.

Mountfield HK

Vacek – Řehák, Junek, Naar, Janoušek, Perička, Myška, Bieniek – Šedivý, Brandejs, Soukup, Nedomlel, Kašpar, Síla, Müller, Jušta, Záliš, Janda, Morong, Poppel.

Slávisté vstoupili do zápasu aktivně. V první třetině byli proti favoritovi lepším celkem a v 15. minutě se dostali dokonce do vedení. O to však hned po jedenácti sekundách přišli a one man show hostujícího Martina Jandy ve druhé třetině dokonala zkázu Pražanů. Ti nakonec prohráli 1:5.

První třetina byla no pohled velice atraktivní. Vlček ve velké gólovce trefil tyč, stejně jako před koncem úvodní části Kučera. I hosté jednou orazítkovali konstrukci brány, konkrétně v 18. minutě Morong.

Sešívaní měli k dispozici také tři přesilovky, které se jim ale nevydařily. Královéhradečtí si také zahráli v početní výhodě a minutu a čtyřicet sekund dokonce dvojnásobné. Vstřelit branku v ní ale nedokázali.

Góly tak padaly jen v 15. minutě. V čase 14:48 nejprve otevřel skóre červenobílý forvard Tomáš Labuzík, ale ihned po buly ve středovém kruhu se do útoku dostali domácí a střelu Tomáše Peričky od modré zastavila až brána Slavie

O vítězi celého zápasu rozhodly pouhé tři minuty

Byla to třetina hrůzy, jinak to ani nelze nazvat. Leda zaměnit třetinu za tříminutovku. V rozmezí 22. a 25. minuty dvakrát překonal gólmana Dusila útočník Hradce Martin Janda a jednou Petr Poppel a bylo prakticky po zápase.

Pět minut před koncem třetiny navíc přidal pátý hřebíček do slávistické rakve Jaroslav Kašpar a stav byl již 1:5.

Toto skóre vydrželo i během celé třetí periody, během které se domácí snažili o zkorigování skóre, ale hostující hokejisté pečlivě bránili, a do větších šancí se tak červenobílí v podstatě nedostali.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): Utkání nedopadlo nejlépe. Rozhodl v podstatě takový náš blackout na začátku druhé třetiny. Dvakrát jsme špatně dobruslili a jednou se puk nešťastně odrazil. Ale mužstvo jako je Hradec takové chyby okamžitě potrestá a my se jich musíme vyvarovat. Po těch gólech ležela na mužstvu těžká deka a snažili jsme se to po druhé třetině hlavně uklidnit, udělali jsme i nějaké změny v sestavě. Nicméně v první a třetí třetině jsme hráli vyrovnaně, ale rozhodly chyby v druhé části.

Petr Luštinec (Mountfield HK): Do zápasu jsme nevstoupili ideálně, Slavia nás první třetinu nepříjemně napadala a hrála velmi dobře, nás možná zachránilo, že jsme po inkasované brance hned při dalším střídání vyrovnali. Ve druhé třetině jsme vysunuli obranu a hráli aktivněji. Dařilo se nám napadání a využili jsme slabší chvilky Slavie, kdy jsme vstřelili tři rychlé góly po sobě, a myslím, že poslední třetinu jsme již hráli svojí hru a dohráli jsme to na vítězství.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více