Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.11.2016

Mladší dorost opět bere pouze bod, nestačil na Motor

18. kolo, neděle 20.11.2016, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
2:3p
0:1, 0:1, 2:0 - 0:1
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 49. Kižlin (Klapka, Vlček), 55. Hovorka – 13. Svach (Pouzar), 32. Pouzar (Čížek, Houdek), 65. Beránek (Čížek). Rozhodčí: Jakub Hornáček – Milan Štofa, Vladislav Bernard. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 41:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Dusil – Hovorka, Srdínko, Klapka (C), Čapka, Moravec, Mareček – Petrák, Janča, Křenek – Vlček, Vojinovič, Kižlin – Labuzík, Kubánek, Jágr – Urych, Havrda.

Č. Budějovice

Dvořák M. – Dvořák J., Procházka, Dekret, Svach, Remta – Beránek, Novák, Čížek (C), Houdek, Anderle, Hrubec, Janoch, Pouzar.

Sešívaní mladíci nestačili ve vyrovnané bitvě na Budějovice. V atraktivním utkání sice dokázali smazat dvougólovou ztrátu a dokonce v závěru sahali po vítězství, nakonec se jim však stalo osudným prodloužení. Rozhodující branku inkasovali pouhých sedmnáct sekund před jeho koncem. V tabulce tak po posledním kole zůstávají na devátém, tedy předposledním místě.

Již začátek utkání ukázal, že se bude hrát vyrovnaný a útočný hokej. Jednalo se o poslední zápas základní části ELIOD Extraligy, oběma týmům se tak případné body velmi hodily. Od první minuty se hrálo ve svižném tempu a první výraznou šanci si vypracoval Čížek, kterého vychytal domácí gólman Dusil. Aktivní byli i slávisté na druhé straně, ale nedokázali se dostat k výraznějšímu ohrožení soupeřovy brány.

Skóre se poprvé měnilo ve třinácté minutě, kdy do domácí svatyně překvapivě propadlo nahození Václava Svacha od modré čáry. Zbytek třetiny jsme mohli sledovat víceméně bezzubou snahu domácích srovnat s Motorem krok. Asi největší příležitost ke změně stávajícího stavu měl Jágr, z otočky ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Slávisty dlouho trápilo bídné zakončení

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako první dějství hry. Oba týmy měly několik šancí, ovšem Budějovičtí byli efektivnější v koncovce. Napřed sice hostující Janoch, na kterého zívala prázdná brána trestuhodně minul, minutu poté se však již borci Motoru dočkali. Úspěšným střelcem byl Jaroslav Pouzar.

Ve třetím dějství ledového dramatu se obraz hry úplně změnil. Budějovickým, zužovaným rozsáhlou marodkou, viditelně docházely síly. Naopak sešívaní byli rozhodnutí zápas co nejvíce zdramatizovat a konečně se začali dostávat do nebezpečných zakončení. Jančova střela si sice ještě cestu do sítě nenašla, dorážka Davida Kižlina při následné přesilové hře však kouzlo Dvořákovy svatyně konečně zlomila.

Druhá, vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat. Povedenou akcí se při jejím vstřelení prezentoval Mikuláš Hovorka, který dokázal v útočném pásmu ukořistit puk a překonat budějovického Dvořáka ranou nad pravý beton.

Třetí branka byla blízko, zvonila však pouze branková konstrukce

Slávistická snaha dokonat obrat vyšla naprázdno. V posledních minutách třetí třetiny i v prodloužení sice ostřelovali budějovického gólmana ze všech pozic, Vlčkova střela dokonce orazítkovala břevno, ale štěstí se přiklonilo k mladým nadějím Motoru. Pouhých sedmnáct sekund před koncem prodloužení ujeli hosté v přečíslení dva na jednoho, které zakončil střelou mezi Dusilovy betony Martin Beránek, který tak rozhodl zápas ve prospěch Budějovických.

Hráli jsme dobře, ale soupěřovi to tam napadalo a nám ne, hodnotil Hovorka

Povedené utkání odehrál urostlý slávistický bek Mikuláš Hovorka. Jeho branka poslala napínavé utkání do prodloužení. „Odrazilo se to tam ke mně, tak jsem nic nevymýšlel a zkusil jsem to. Naštěstí to vyšlo,“ kvitoval sympatický obránce.

Sešívaná naděje hodnotila utkání pozitivně: „Hráli jsme dnes opravdu dobře, ale soupeři to tam dvakrát spadlo. Museli jsme dotahovat, což se nám povedlo.“ Utkání podle ní rozhodly neproměněné přesilové hry v závěru střetnutí: „Měli jsme dvě početní výhody a nevyužili jsme je, soupeř nás pak potrestal z ojedinělé akce. Nedáš – dostaneš,“ ukončil Hovorka hodnocení.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): "Myslím si, že jsme dnes byli lepším týmem, ale vyhrálo nakonec spíše to šťastnější mužstvo. Jsem rád, že jsme se dokázali dostat zpět do zápasu a zdramatizovat utkání. Kdybych měl něco vytknout, tak to, že jsme mohli více zakončovat, více zatlačit soupeře. Byl to dnes jeden z našich lepších výkonů, ale musíme nadále tvrdě pracovat."

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): "Měli jsme nějaké nemocné hráče, takže nás bylo vcelku málo a v závěru nám ubývaly síly. I díky tomu nás domácí na konci přetlačili a dokázali srovnat. V závěru jsme byli šťastnějším týmem, jinak to bylo celkem vyrovnané a pohledné utkání."

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více