Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.2.2017

Mladší dorostenci po dvou výhrách padli, nestačili na Pardubice

D16, neděle 19.2.2017, Slavia - Pardubice
Slavia
1:3
0:0, 1:1, 0:2
Pardubice

Branky a nahrávky: 40. Burda (Vojinovič, Švec) – 33. Koffer (Matěcha, Šír), 48. Antoníček (Lašák, Jelínek), 54. Šír (Zeman, Jelínek). Rozhodčí: Jaroš – J. Štětina, D. Štětina. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 41. Střely na branku: 28:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Slavia

Němeček – Moravec, Mareček, A. Srdínko, Hovorka (C), Čapka, J. Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kižlin, Vojinovič, Křenek, Havrda, Labuzík, Petrák, Burda

Pardubice

Nečas – Matěcha, Pejzl, Kaštánek, Nedelka, Hrádek, Odehnal, Jelínek, Secký – Šír, Herčík, Zeman, Antoníček, Koffer (C), Hledík, Rohlík, Lašák

Bojovnost a nasazení nestačily. Mladí slávisté padli na vlastním ledě se silnými Pardubicemi. Zápas byl dlouho vyrovnaný, vedení Dynama se navíc povedlo smazat v samotném závěru druhého dějství Burdovi, na vítězství to přesto nestačilo. Východočeši dokázali dvakrát skórovat ve druhé třetině a odvážejí si tak z vršovického ledu všechny tři body.

První třetina nám mnoho zajímavého nepřinesla. Oba týmy se spíše oťukávaly, ve hře jsme mohli pozorovat spoustu nepřesností. V jediné výraznější šanci se ocitl sešívaný Petrák, který před prázdnou pardubickou svatyní netrefil poskakující kotouč.

Druhé dějství již bylo zajímavější. O něco více ze hry měli Východočeši, domácí ale držel výborně chytající Němeček. Zaskvěl se především proti projektilu Antoníčka z poloviny zápasu. Necelou minutu poté přesto musel lovit kotouč ze své sítě. Pohotovou střelou, při vyloučení bíločerveného Jana Srdínka, se prosadil pardubický kapitán Filip Koffer a poslal Dynamo do vedení.

Slávisty obdržená branka nakopla a pardubickým obráncům začalo být chvílemi pořádně horko. Devět vteřin před zazněním druhé sirény se slávisté za svou snahu odměnili. Aktivní Vojinovič vytvořil v brankovišti soupeře zmatek, čehož využil napadající Josef Burda a poslal puk za dezorientovaného Nečase.

Rozhodující třetí část hry bohužel domácí nezvládli. Napřed Němečka překonal šikovnou tečí mezi betony Petr Antoníček, třetí branku Dynama přidal bombou z levého kruhu Radek Šír. Sešívaní se snažili zápas zdramatizovat, seč jim síly stačily, Pardubičtí si ale zbytek zápasu zkušeně pohlídali a na východ Čech si odvážejí všechny tři body.

Hráli jsme příliš individuálně, lituje Burda

Josef Burda sice vsítil branku v utkání proti Mladé Boleslavi, mnoho důvodů k radosti přesto neměl. "Hráli jsme příliš na sebe, nenajížděli jsme si, nenabízeli jsme se. Celý zápas hrál pouze hráč na puku a nikdo jiný. Chyběla tomu jakákoliv kombinace," litoval mladý útočník.

Sešívaní dlouho drželi se soupeřem krok a když už inkasovali, povedlo se jim vsítit Dynamu gól do šatny a srovnat stav. Branka je přesto nějak výrazněji "nenakopla". "Samozřejmě jsme se o pauze v kabině bavili, že tu hru musíme zlepšit, ale bohužel se nám to nepovedlo," litovala bíločervená sedmadvacítka.

Utkání bylo plné potyček a tvrdých soubojů, po jednom z nich zůstal na ledě ležet právě Jan Burda. "Byl to normální čistý souboj tělo na tělo, akorát jsem špatně dopadl na led a udeřil se do ucha. Trochu mi tam zapraskalo, bolelo to. Naštěstí to není nic vážného, oklepal jsem se a bylo to v pořádku," svěřuje se sešívaný forvard.

A co říkal na častá vylučování sešívaných? "Na tom také musíme zapracovat. Zrovna dneska jsem si také byl na dvě minuty sednout, tam mě po čistém souboji soupeř sekl, tak jsem mu to trochu vrátil, to by se mi stávat nemělo. Expertem na vylučování je u nás ale spíše Srdce (Jan Srdínko - pozn. red.)," uzavírá Jan Burda
Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): Jsem zklamaný z dnešního předvedeného výkonu, myslel jsem si, že navážeme na výkon v utkání z Mladou Boleslaví. To se ovšem nestalo, hráli jsme příliš individuálně, hrál pouze hráč na puku, týmu dnes zcela chyběla spolupráce. Střelba se nám také nedařila, soupeř rány dobře blokoval. Tlak do brány byl takový nijaký, takže si myslím, že dnes jsme si vyhrát nezasloužili.

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): Myslím si, že jsme byli po celé utkání o něco lepším týmem. V první třetině se nám ale nepodařilo proměnit žádnou šanci, i když to tam párkrát zavánělo gólem. Ve druhé části jsme hodně hráli v útočném pásmu soupeře, se stavem jedna jedna tak nepanovala spokojenost. Ve třetí třetině jsme ale proměnili dvě pěkné šance a zbytek periody jsme si to již zkušeně pohlídali. Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více