Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.3.2017

Slavia po boji padla a končí v semifinále

SF5, pondělí 20.3.2017, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
4:1
1:0, 1:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Pajič (Fillman), 31. Babka (Mucha, Škoda), 43. Škoda (Babka), 59. Čermák (Chovan) – 31. Jankovský (Pohl, P. Beránek) . Rozhodčí: Wagner, Würtherle – Hejl, Podrazil . Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 6421. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1 3:1, 4:1.

Sestavy

Č. Budějovice

Kváča – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Mazanec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Vlček, Heřman – Hřebejk, Vak (A), Rob – Šulek, Škoda, Babka.

Slavia

Polívka – J. Novák (C), Pohl, Knot, Kolařík (A), Růžička, Holý, Bača – Beránek, Šafránek (A), Jankovský – Rys, Šagát, Kadlec – Šmerha, Kubica, Krliš – Půhoný, Andrlík, Müller.

Slávisté se na ledě Motoru rvali o výsledek jako lvi, přesto nakonec v Budvar aréně čtyřikrát inkasovali a jejich cesta vyřazovacími boji skončila v semifinále. Budějovičtí hokejisté si sice dokázali v pátém duelu vytvořit dvougólový náskok, sešívaní ale zásluhou Jankovského snížili na rozdíl jediné branky. Pak si pražský celek vytvořil řadu šancí, ani jednu už však neproměnil. Jihočeši naopak překonali Polívku ještě dvakrát a slaví postup do extraligové baráže.

Přestože měla Slavia v zápase na jihu Čech pověstný nůž na krku, začali pátou semifinálovou bitvu lépe domácí. Už ve 3. minutě se ve velké šanci ocitl Chovan, který po přesném pasu Pajiče pálil z pravého kruhu. „Nový“ muž v brance sešívaných – Patrik Polívka – se ale ve svém prvním představení play-off skvěle uvedl a nebezpečný pokus zastavil výborným zákrokem.

O chvíli později červenobílého gólmana notně zaměstnalo duo F. Novák-Čermák. Prvně jmenovaný vyslal od modré čáry prudký projektil, který budějovická jedenáctka šikovně tečovala. Tentokrát však Polívkovi pomohlo štěstí, puk se po nečekané změně směru doklouzal těsně vedle tyče.

Rovněž sešívaní se neohroženě hnali dopředu, v žádné ze svých příležitostí ke smůle hrstky svých příznivců v ochozech neuspěli. V polovině úvodního dějství poslali rozhodčí na trestnou Kadlece, jemuž byl odpískán faul kolenem. A Motor početní výhody ihned využil.

V čase 09:22 na modré zpracoval kotouč Fillman, který na hostující svatyni vyslal tvrdou ránu. Odraženého puku se před Polívkovou klecí zmocnil Rok Pajič a střelou do odkryté brány poslal domácí do vedení.

Po pěkné souhře s Jankovským na druhé straně nebezpečně pálil Holý. Jeho pokus z pravého kruhu ale Kváča zneškodnil. Pár vteřin před sirénou za sebou Pajič nechal všechny hráče soupeře a hnal se sám na hostující svatyni. Polívka se ale natáhl přes celé brankoviště a znemožnil soupeři střílet z co nejlepší pozice.

Slávisté dřeli, opět je srazila horší koncovka

Ačkoliv se sešívaní obětavě rvali o každý centimetr ledu, byli to opět Jihočeši, kdo více operoval v útočném pásmu. Trpělivost se domácím vyplatila ve 31. minutě. Škoda krásně přiklepl kotouč do jízdy Muchovi, který pohotově vypálil. Slávistický brankář ránu vyrazil jen před sebe, kde číhal Jakub Babka. Na něj už zbyla jednoduchá práce, puk pohodlně uklidil za brankovou čáru.

Slavii ale druhý gól v její síti nesrazil. Necelou minutu nato se jí totiž podařilo snížit. Po signalizované výhodě se puk dostal od Pohla k Václavu Jankovskému, který si nabruslil do mezikruží a krásnou ranou rozvlnil síť za Kváčovými zády.

Do závěrečné periody Pražané vlétli jako uragán a domácí brankář měl hodně práce, aby sešívaný tlak ustál. Velký rozruch v českobudějovickém brankovišti způsobil opět Jankovský. V následné skrumáži před Kváčou klecí ale maskovanému muži v červenomodrožlutých barvách pomohli vlastní obránci.

A když se sešívaným znovu nepodařilo dobýt soupeřovu branku, ukázal jim Motor už potřetí v zápase, jak na to. Po srážce s jedním z hostujících obránců za klecí Slavie stihl Babka ještě postrčit kotouč na Vladimíra Škodu. Ten svou rychlou ranou z úhlu zacílil přímo pod víko.

Slavii se nepovedlo pozměnit stav skóre ani při hře bez brankáře, Motor si naopak připsal další úspěšný zářez. Do prázdné klece uzavřel gólový účet zápasu Miloslav Čermák.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (HC Motor České Budějovice):„My jsme věděli, že Slavia je limitovaná v útoku a toho jsme chtěli využít. Nicméně i když jsme šli do vedení, tak se naši hráči trochu přizpůsobili. Tohle utkání už nebylo tak vyhecované jako ta předchozí. Musím ale ocenit, že hosté nedali kůži zadarmo a hráli do poslední chvíle. ”

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „V první řadě bych chtěl pogratulovat týmu Budějovic za vítězství v sérii. Co se týče hodnocení zápasu, tahali jsme za kratší konec. Samozřejmě jsme vstoupili do utkání nabuzení, chtěli jsme znovu ještě vyprodat Eden. To se nám ale nepodařilo. Věděli jsme, že přesilovky Motoru jsou jejich velká zbraň, přesto jsme právě v oslabení inkasovali první gól. Oni pak přidali další. Nám se sice povedlo dát kontaktní branku a ještě jsme věřili, že se s tím dá něco udělat. Kluci ze sebe vymáčkli všechno, nicméně to nestačilo.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více