Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.9.2017

Cenný skalp! Junioři vezou z Budějovic tři body

7. kolo, pátek 29.9.2017, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:3
0:0, 1:1, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 28. Dosek (Tejko, Šulek), 42. Šulek (Dančišin) – 34. Šteiner (Jaša), 43. Šteiner (Šergl), 48. Kolouch (Melovič). Rozhodčí: Mertl S. – Oudes, Mertl J.. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 167. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Sestavy

Č. Budějovice

Březina – Grauer, Kachyňa, Rákosník, Dosek, Kubeš, Brabec, Dudáček – Rolínek, Doktor, Bláha, Káník, Šulek, Kaisler, Tejko, Dančišin, Toman, Beránek, Kašper

Slavia

Vecka – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Melovič, Valík – Furch, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Kolouch, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Nedorost, Martínek

Dvě branky krátce po sobě ve třetí periodě zápasu rozhodly o triumfu sešívaných talentů na ledě Motoru. Hrdinou bíločervených se stal dvougólový střelec David Šteiner, vítěznou branku obstaral pohotovou dorážkou talentovaný Daniel Kolouch. V tabulce DHL Extraligy juniorů se sešívaní vyšvihli již na čtvrté místo s tříbodovou ztrátou na průběžnou bronzovou pozici.

Úvodní dějství utkání sice branku nenabídlo, skromný počet diváků na budějovickém stadionu se však rozhodně nenudil. Jako první o sobě dali vědět domácí mladíci, Kachyňa se ovšem po pěkné individuální akci nedokázal prosadit tváří v tvář Veckovi. Krátce nato začali hrozit i sešívaní, puk za záda domácího strážce svatyně nedokázal procpat Šteiner. Mezírek v obraně Slavie se snažili využít Doktor a nedlouho poté i Daniščin, oba však ztroskotali na fantasticky chytajícím Danielu Veckovi.

Druhá třetina již byla o poznání zajímavější, alespoň co se vstřelených branek týče. Přesilovou hru Motoru dokázal proměnit v úvodní branku střetnutí Stanislav Dosek, který pohotovou střelou našel mezírku mezi betony přesouvajícího se Vecky.

Bíločervení se snažili přijít s rychlou odpověďí a překonat domácího gólmana Březinu. Dočkali se ve čtyřiatřicáté minutě, kdy se ve vlastním oslabení dokázal prosadit aktivní David Šteiner střelou do odkryté části budějovické klece. I po druhém zaznění sirény ohlašující konec periody tak odcházely oba celky do kabin za smírného stavu.

Třetí dějství odstartovala střela domácího Ondřeje Šulka, která vymetla pravý horní roh Veckovy svatyně a poslala Motor podruhé v zápase do vedení. Slávisté se ale nepoložili a hned za jednašedesát vteřin vyrovnali. David Šteiner si parádně najel na mezikruží a pohotovou bombou zamířil neomylně pod víko budějovické brány.

Výborně hrající sešívaní navíc přidali po necelých čtyřech minutách i třetí a vítěznou branku utkání. Melovičovu ránu od modré vyrazil domácí Březina pouze na hůl Daniela Koloucha, který pohotově dorazil puk a vystřelil tak slávistům cenné tři body do tabulky DHL Extraligy.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (CEB): Byl to vyrovnaný zápas. Rozhodly naše neproměněné šance, nevyužité příležitosti v přesilových hrách, zejména v těch 5 na 3. V první třetině jsme jeli sami na bránu a kdybychom proměnili, mohli jsme odskočit. Bohužel se nám to nepovedlo. Pokaždé když jsme se dostali do vedení, tak jsme poměrně rychle inkasovali, poprvé dokonce při naší početní výhodě. Naše střelecká nemohoucnost dnes rozhodla. Slavia byla zkrátka efektivnější než my.

Milan Antoš (SLA): Výtečný výkon. My jsme čekali, že Budějovice na tom budou výkonnostně podobně jako my. Přestože jsme hráli často v oslabení, dokázali jsme zde bodovat. Druhá třetina asi rozhodla o osudu zápasu, kdy jsme dokázali ubránit oslabení pět na tři. Přesilové hry dnes rozhodly o osudu utkání.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více