Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.10.2017

Eden znovu pevností! Výhru nad Benátkami dirigovali obránci

13. kolo, sobota 14.10.2017, Slavia - Benátky
Slavia
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Benátky

Branky a nahrávky: 22. J. Holý (Kubica, L. Krejčík), 58. Barák (Kubica, Šafránek), 59. Kubica (M. Ondráček). Rozhodčí: Jechoutek, Kopeček – Kotlík, Polák. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 718. Střely na branku: 37:20. Zblokované střely: 8:18. Hity: 8:8. Vhazování: 39:33. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Slavia

Frodl – J. Drtina (C), Kasík, Barák, J. Holý, Kolařík, A. Růžička – Vracovský, Nedvídek, Kopta – L. Krejčík, Šafránek (A), Kubica – M. Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Šteiner, Furch, Šmerha

Benátky

Kořenář – Kunst, Husa, Maier (A), Pyrochta, Tržický, Turský – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko (C) – Jeník, Bittner, Psota – R. Veselý, Z. Král, Hrabík – Bělohorský, Průžek, Wiencek (A)

Uf. V útoku to červenobílým proti Benátkám drhlo, přesto však brali všechny tři body. Obranný val Pražanů, vedený brankářem Frodlem, totiž zůstal druhý domácí zápas v řadě nepřekonán. Slávisté tak mohou slavit kromě výhry i fakt, že se z Edenu pomalu, ale jistě opět stává nedobytná tvrz.

Josef Kořenář. To byl největší problém sešívaných v cestě za gólovou radostí. Právě benátecký brankář v první třetině kraloval a likvidoval jednu šanci domácích za druhou.

V osmé minutě nechala strážce hostující svatyně vyniknout třetí útočná formace Slavie. Šagát přenechal puk na útočné modré do tandemu Ondráčkovi, který měl na zakončení hodně času. Mezírku mezi tělem a vyrážečkou si ale Kořenář pohlídal.

Těsně před přestávkou zatlačili domácí Středočechy k jejich brance, jenže velký tlak zakončil Krejčík jen ranou do tyče. Diváci v Edenu se tak na gól celkem načekali.

Skóre otevřel zadák Holý

Rozjásal je až obránce Jan Holý. Ten se dostal ke kotouči po buly, pohledným obloučkem se s ním posunul mezi kruhy a po ledě propálil Kořenáře střelou do pravého dolního rohu branky.

Ani Benátky ovšem nebyly bez šancí. Průžek správně vystihl odraz puku a měl před sebou dálnici mířící na branku Slavie. Frodl ale jeho samostatný nájezd výborně odhadl a sklapl mezeru mezi betony včas.

Útočníci se ne a ne trefit

Hubený výsledek mohl nakrmit Krejčík, jenž zakončoval přečíslení dvou proti jednomu, jenže zamířil až příliš přesně a trefil levou tyč.

O chvilku později zachytil mezi kruhy rozehrávku benáteckých obránců Kadlec. Vypálil ihned z otočky, ale bez přípravy brankáře hostů neprostřelil.

Zahrozili i hosté. Ti se zničehonic ocitli v přečíslení tří proti jednomu. Frodl se ovšem proti střele z levého kruhu výtečně přesunul a celou akci Benáteckých zneškodnil.

Pražané se nakonec přece jen dočkali další trefy. A znovu se o to postaral obránce. Ihned po buly se dostal puk na modrou čáru, kde se do něj opřel Jindřich Barák a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Benátky dostaly v závěru výhodu přesilové hry, a tak odvolaly brankáře, aby měly na ledě o dalšího bruslaře navíc. Z gólu se však nakonec radovali domácí. Ondráček ujel po pravé straně a předložil puk před prázdnou branku Zdeňku Kubicovi, který jen nastavil čepel hole a doklepl jej do sítě.

Pražané druhý domácí zápas v řadě neinkasovali, získali tři body a začínají z Edenu budovat nedobytnou tvrz.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme spokojení s výsledkem i s předvedenou hrou. Od začátku jsme si vytvářeli souvislý tlak, hodně jsme stříleli. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale na góly jsme se nadřeli. Byli bychom rádi, kdyby se nám příště povedlo proměnit víc šancí. Hráli jsme obětavě a soupeřovy šance pochytal Frodl. Jsme rádi, že udržel doma podruhé v řadě nulu.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Viděli jsme bojovné utkání. Dostali jsme dva góly z přesilovek. Je škoda, že jsme se netlačili víc do brány. Kdyby se nám podařilo vyrovnat, tak byl zápas o něčem jiném. Bez vstřelené branky to bylo těžké. Výborně nás držel gólman. Gól by nám hodně pomohl, ale bohužel nepřišel.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více