Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.12.2017

Na Lapači znovu vítězně. Slavia přejela Vsetín a je zpět na vítězné vlně

32. kolo, středa 20.12.2017, Vsetín - Slavia
Vsetín
2:4
0:1, 1:3, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 38. Březina (Kopta, Žák), 48. Illéš (Březina, Frolo) – 13. L. Krejčík (Šafránek, Růžička), 22. Jankovský (Šafránek, Nedvídek), 25. Barák (Doležal, Ondráček), 34. Krejčík (Holý, Račuk). Rozhodčí: Kašík, Koziol – Bryška, Novák. Vyloučení: 8:9, navíc Janáček (VSE) a Kadlec (SLA) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 3078. Střely na branku: 33:21 Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Sestavy

Vsetín

J. Pavelka (34. Šurý) – Teper, Žák, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Janáček – Březina, Kopta, Markovič – Vávra, Illéš, Slováček – Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Šilhavý, Karafiát, Vítek – Pokorný.

Slavia

Frodl – Pohl, Holý, Barák, Růžička, Ryzák, Kasík, Šmíd – Doležal, Račuk, Krejčík – Jankovský, Šafránek, Nedvídek – Kadlec, Šagát, Šmerha – Doležal, Kubica, Ondráček.

Sešívaní vyškolili Vsetín v produktivně. Přestože Valaši byli po většinu zápasu červenobílým minimálně rovnocenným soupeřem a drželi si i střeleckou převahu, na Pražany doma nestačili ani napodruhé. Po polovině zápasu si Slavia vytvořila slibné vedení 4:0 a Vsetínští už dotahovali marně.

Vstup do zápasu lépe sedl domácím. Na slávisty, kteří museli na Lapač urazit dlouhou štreku, vlétli. První polovina úvodní části tak patřila Valachům, kteří stihli do první sirény na Frodla vystřelit hned třináctkrát. Sešívaní se nevzmohli ani na polovinu střeleckých pokusů. Přesto bylo veseleji právě v táboře Pražanů.

Přesilovka pět na tři ještě první branku nepřinesla, zakončení Lukáše Krejčíka už ale ano. Puk na něj v přečíslení nasměroval David Šafránek. A stejný hráč se do brejku dokázal utrhnout i v úvodu druhé třetiny. Sám skórovat nedokázal ani napodruhé, Šafránek byl znovu v roli asistenta. Pavelka na jeho pokus dosáhl, a dorazit tak musel Václav Jankovský. Snadný úkol zvládl.

Pro Vsetínského Pavelku to asi nebyl úplně povedení zápas. Krátce po obdržené brance fauloval a v oslabení jeho týmu inkasoval potřetí. Nenápadná střela Jindřicha Baráka za Pavelkova záda prošla, brankář neměl ideální výhled.

Šanci na snížení přinesly dva sešívané zákroky proti pravidlům. Dvojnásobnou přesilovku ale nevyužili ani Valaši. Udeřili tak znovu červenobílí. Lukáš Krejčík pálil z otočky a překvapivým pokusem vyhnal Pavelku z jeho pracoviště. Nahradil ho Šurý.

Střídání brankářů možná bylo drobným impulsem pro vsetínskou partou. Vávra v přesilovce sice trefil jen tyčku, příliš rozmrzelý z toho však být nemusel. Ve stejné akci se domácí dočkali snížení. David Březina totiž dostal pas přesně na hůl a z levého kruhu se dokázal trefit přesně k bližší tyči.

Marné vsetínské dotahování

Před závěrečnou třetinou tak Valaši ztráceli tři body, herně však příliš nezaostávali. Střeleckou aktivitu si ale udrželi i druhých dvacet minut (23:16). A Vsetín se rozhodně vzdát nechtěl.

Snížení pak skutečně přišlo. Trefil se Jakub Illéš. Na střelu do levého horního rohu Frodl nedosáhl. Snížení domácí nabudilo. Doležal v přečíslení dva na jednoho pátou branku slávistů nepřidal, a vsetínský klub tak stále živil naději na bodový zisk.

Do konce zápasu si ale Vsetín tlak nevytvořil. V závěru to domácí zkusili v šesti. Změnu skóre ale jejich snaha nepřinesla.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Myslím si, že na nás byla vidět nerozehranost z reprezentační přestávky. Slavia měla rozjeté nohy a v úvodu utkání to bylo znát. My jsme měli proti Slavii špatný už vstup do utkání, hodně nás ale podržel brankář Pavelka. Mohlo být hned ze začátku 0:3. Bohužel opět jsme selhali v přesilovkách, nedokázali jsme si pomoct ani při hře 5 na 3. Soupeři se podařilo trefit šťastné branky. Šli tomu naproti. Potom už jsme výkon zlepšili, vytvořili jsme si územní převahu, ale vstřelili jsme pouze dvě branky.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):„Na Lapači byla tradičně výborná atmosféra a jsme moc rádi, že se nám zde podařilo podruhé v sezoně vyhrát. Vsetín dokáže hrát velmi vyrovnané zápasy a jako tým jsou houževnatí, takže to nebylo vůbec jednoduché. Nám pomohlo, že jsme dokázali využít vytvořené šance a potom náskok udržet. Myslím, že to byl velmi atraktivní souboj, který se musel divákům líbit.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více