Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.2.2018

Boj až do konce. Slavia padla ve Varech o jediný gól

48. kolo, sobota 10.2.2018, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
4:3
2:1, 1:1, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Balán (Šenkeřík), 11. Flek (Vrdlovec, T. Rachůnek), 38. Stloukal (Šenkeřík, Balán), 45. Stloukal (Balán) – 19. M. Ondráček (J. Novák), 30. Šafránek (J. Drtina, L. Krejčík), 55. Z. Doležal (J. Drtina, Šmerha). Rozhodčí: Kostourek, Grech – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 3 116. Střely na branku: 29:18. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

Karlovy Vary

F. Novotný – Sičák (A), Krejčí, M. Rohan, Plutnar, J. Tomeček, Šenkeřík – T. Rachůnek, Vrdlovec, Flek – Stloukal, Balán (A), Kverka – O. Beránek, Skuhravý (C), Kohout – Osmík, Tuominen, Gorčík – Šik.

Slavia

Honzík – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička, Šmíd – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – M. Kadlec, Šagát, Šmerha – Jankovský, Šafránek, Hozák – J. Doležal, Kubica, M. Ondráček.

Černá série pokračuje. Sešívaní prohráli i na ledě Energie a musejí se potřetí v řadě vyrovnávat s porážkou. Přestože se na západě Čech ujali domácí rychle vedení, Pražané zvládli manko dohnat a druhý celek ligy maximálně potrápit. Energie však přidala další dva přesné zásahy, jež byly pro Slavii smrtelné. Parta kolem kapitána Nováka dokázala už jen snížit, závěrečný nápor už vyrovnávací trefu nepřinesl. Červenobílý soubor tak opět skončil bez bodů

Slávisté se nestačili v KV Aréně ani pořádně rozkoukat a Honzík už lovil kotouč ze své sítě. Šenkeříkovou střelu od modré před brankou šikovně tečoval Stanislav Balán a v čase 01:29 poslal Energii do vedení.

Následně mohl přidat druhý zásah Vrdlovec. Poté, co v útočném pásmu dojel takřka ztracený puk, se ocitl sám před sešívaným gólmanem. Ani nadvakrát ale nedokázal Honzíka překonat.

V 11. minutě rozhodčí poslali na trestnou lavici Kadlece, který podrazil Beránka. A domácí početní výhody v mžiku využili. Puk se po ose Rachůnek-Vrdlovec dostal až do brankoviště, kde do něj vložil hokejku Jakub Flek a získal pro Karlovarské dvoubrankový náskok.

Ve zbytku třetiny Energie zatápěla slávistům, jak nejvíc mohla. Nejprve červenobílým obráncům ujel Beránek, Honzík však proti jeho bekhendovému blafáku včas scvakl betony. Poté předvedli vynikající akci Osmík s Gorčíkem, prvně jmenovaný ale ve finální fázi nedokázal trefit odkrytou klec.

Krátce před sirénou vystrčili drápky Pražané. Po Novákově projektilu se k odraženému puku dostal Martin Ondráček a napnul karlovarskou síť. Od svěřenců trenéra Razýma to nebyl jen chvilkový „nádech“. Po přestávce zvýšili svou aktivitu a ze zlepšené hry vykřesali vyrovnávací trefu. V čase 29:55 z mezikruží nebezpečně vypálil David Šafránek a kotouč k velké radosti hostů zapadl do karlovarské svatyně.

Energie uhájila náskok, slávisté dotahovali marně

Zkraje 37. minuty mohl vrátit Energii vedení Flek, jeho pokus po přihrávce Vrdlovce ale skvěle zblokoval Kubica. O pár desíte vteřin později už se domácím radovali. Třetím gólem takřka přes kopírák Energie napadobila úvodní zásah – od modré totiž zacílil Šenkeřík, jehož ráno dotečoval za brankovou čáru Petr Stloukal.

Slavia v úvodu závěrečného dějství prováhala přesilovku pět na tři, a tak to byly opět Karlovy Vary, kdo pozměnil skóre. Ve 45. minutě zvýraznil vedení energetiků opět Petr Stloukal. Ten společně s Balánem vyrazil do přečíslení, jež zakončil nekompromisní ranou do bekhendu.

O chvíli později mohl stejný hráč dovršit hattrick, ke své smůle a štěstí slávistů ale mířil nad. Vzápětí předvedl Honzík vynikající zákrok proti Tuominenovi – proti puku, který mu mířil mezi nohy, v posledním okamžiku sklapl betony.

Sešívaní nesložili zbraně a šest minut před koncem se dostali opět na dostřel. Na rozdíl jediného gólu snížil Zdeněk Doležal, jenž dělovkou od modré nedal Novotnému šanci. V samotném závěru to hosté zkusili bez brankáře a Drtina nastřelil od modré tyčku. Víc už však červenobílí nestihl a z Varů si odvážejí těsnou porážku.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Do zápasu jsme měli špatný vstup, soupeř nás přehrával a zaslouženě první třetinu vyhrál. Pak se naše hra zlepšila, hráli jsme líp do obrany. Vyrovnali jsme, ale opět dostali branku. Třetí třetina už byla těžká, museli jsme otevřít hru a z toho plynula spousta chyb v obraně. Soupeř měl několik nájezdů, v nichž nás podržel gólman. Pořád jsme drželi naději alespoň na bod, ale nakonec se nám to nepodařilo.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Vstup do zápasu jsme měli podle představ. Byli jsme hodně aktivní, vstřelili rychlé dvě branky a zápas měli pod kontrolou. Klíčovým momentem podle mého byla zbytečně inkasovaná branka na 2:1, ta vrátila soupeře do hry. I v druhé třetině jsme hosty přehrávali, byli však nebezpečnější a gólově efektivnější. To samé se ukázalo i ve třetí třetině, my jsme měli několik nájezdů, ale Slavia z ojedinělých šancí hrozila. Díky gólmanovi a tyčce jsme nakonec body uhájili. Hráčům bych chtěl poděkovat, stejně tak fanouškům, kterým se zápas musel líbit.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více