Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.10.2017

Mladší dorost otočil zápas s Ústím a s chutí si zastřílel

11. kolo, čtvrtek 26.10.2017, Slavia - Ústí nad Labem
Slavia
6:2
1:1, 3:1, 2:0
Ústí nad Labem

Branky a nahrávky: 20. Moravec (Srdínko, Martinec), 27. Jágr (Černý, Slavíček), 28. Labuzík (Hofmann, Martinec), 32. Slavíček (Černý, Jágr), 44. Labuzík (Martinec), 53. Sarkisyants (Míšek, D. Němeček) – 3. Šrámek (Costa, Tot), 38. Gašpar (Weis). Rozhodčí: Němec – Zimmermann, Kubíček. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:2. Diváci: 72. Střely na branku: 71:25. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Sestavy

Slavia

J. Němeček – Moravec, Srdínko, Čapka, D. Němeček, Topol, Palát, Kučera, Bartoš – Hofmann, Martinec (C), Labuzík – Jágr (A), Rulc, Černý – Míšek, Slavíček, Sarkisyants – Svoboda

Ústí nad Labem

Mazourek – Němec, Jarábek, Klobouček, T. Haspra, Kylíšek, Polata – Tot (C), Šrámek, Kaše, Gašpar, Čermák (A), Weis, Pavlíček, Costa (A), Hampl

Sešívaní přivítali v jedenáctém kole na svém ledě ústecký Slovan. Do utkání šli Pražané jako favorit a svou roli nakonec potvrdili, i když se hosté dostali na začátku do vedení. Slávisté ale ještě v první třetině vyrovnali a ve zbytku utkání byli lepším týmem. Na branku Severočechů vyslali 71 střel a po výhře 6:2 si připsali tři body.

Sešívaní nezačali utkání nejšťastněji a nechali svého soupeře, aby v úvodních minutách kontroloval hru. K tomu pomohla Ústeckým i častá vyloučení Pražanů a právě v početní výhodě, dokonce dvojnásobné, hosté udeřili. Costa pálil ihned po vhazování od modré čáry a jeho ránu tečoval na mezikruží za Němečkova záda Jiří Šrámek.

Slávisté ale postupem času přebírali iniciativu, i když je musel několikrát podržet gólman Josef Němeček. Se zvyšujícím se tlakem se ale červenobílí nakonec po pár nevyužitých šancích vyrovnání přece jen dočkali. Necelou minutu před koncem třetiny zamkli při přesilovce slávisté Ústecké v jejich pásmu a kombinaci kolem branky Mazourka zakončil od modré čáry pumelicí k pravé tyči Dominik Moravec.

Tři góly a slávisté šli za vítězstvím

Sešívaní byli i nadále lepším týmem, což se projevilo i na skóre. Nejprve Slavíček nahrál na pravý kruh Černému, který z první předal puk před branku volnému Vojtěchu Jágrovi, jenž si skvělou kličkou do bekhendu položil Mazourka, kterého následně přeloboval. A 42 sekund nato se radovali domácí znovu, když proměnil svůj samostatný únik Tomáš Labuzík.

Dvougólové vedení však Pražanům nestačilo. Šimon Slavíček si dostal puk před Mazourkem a po jeho pohotovém zakončení vedli domácí už 4:1. Ústečtí ale ještě před přestávkou vykřesali naději na bodový zisk. David Gašpar se dostal na pravém kruhu úplně osamocený ke kotouči a měl hodně času, aby zamířil přesně k levé tyči.

Ústí se na zvrat nezmohlo

I třetí část začali lépe Pražané. Martinec našel zleva na pravém kruhu úplně osamoceného Tomáše Labuzíka, který se s kotoučem otočil o tři sta šedesát stupňů a po ledě jej poslal za Mazourkova záda.

O chvilku později nastřelil břevno hostující Pavlíček a konečné slovo tak měli sešívaní. Viacheslav Sarkisyants dostal výtečnou přihrávku za obranu od Míška a svůj samostatný nájezd mazácky proměnil. Naznačil kličku do bekhendu a místo toho zakončil na druhou stranu mezi ruku a tělo gólmana.

Dvě sekundy před koncem utkání ještě nařídil po Martincově podražení rozhodčí trestné střílení ve prospěch Slovanu. Hostující Costa ale trefil pravou tyčku a nájezd neproměnil. Všechny tři body tady po zásluze zůstaly v Edenu.

Vyhráli jsme zaslouženě, těší Josefa Němečka

Stál proti pětadvaceti střelám, přesto měl pasáže, kdy si na kotouč nesáhl. Gólman Josef Němeček ale své spoluhráče proti Ústí podržel. „Odehráli jsme dobrý zápas. Začátek se nám sice nepovedl, ale postupně jsme se zlepšovali a kluci vepředu nasázeli pár gólů. Od desáté minuty jsme byli lepším týmem a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli,“ hodnotil po utkání.

A jak nepříjemné je pro gólmana být stále koncentrovaný, i když se hraje převážně na druhé straně kluziště? „Je to náročné, když na člověka jde třeba pět střel a najednou musí předvést těžký zákrok při přečíslení soupeře. Kluci mi ale hodně pomohli a moc takových šancí soupeři nedovolovali,“ chválil Němeček své spoluhráče.

Obě branky inkasovali Pražané v oslabení, ale podle červenobílého brankáře nebyly soupeřovy přesilovky smrtící. „Neřekl bych, že by se jejich přesilovky těžko bránily. Druhý gól byl výborně trefený a první padl po dobré teči přede mnou. Nějaký velký tlak si ale při přesilovkách Ústí nevytvořilo.“

„Jsem rád, že se nám povedlo být tak produktivní. Kluci vepředu si věděli rady a výhra těší o to víc, že jsme vyhráli takovým rozdílem, když jsme navíc museli dotahovat ztrátu. Musíme ale makat dál a sbírat další body,“ uzavřel Němeček pozápasové hodnocení.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Prvních pět minut bylo z naší strany špatných. Byli jsme pomalí a z toho pramenily fauly, které jsme udělali. Tři vyloučení v deseti minutách samozřejmě mužstvo hodně přibrzdila. Inkasovaná branka nás srazila, ale postupně jsme se zvedali, dokázali jsme vyrovnat a v dalších třetinách jsme byli lepším týmem. Jsem rád, že se kluci oklepali a nakonec dali šest branek. Vyhráli zaslouženě a taky jsme je za jejich výkon pochválili.“

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): „Utkání jsme měli dobře rozehrané, vedli jsme, ale na konci první třetiny jsme udělali dva zbytečné útočné fauly a nechali jsme Slavii vyrovnat. Druhá třetina byla jasně v režii domácích, kteří dominovali po všech stránkách. Na konci dějství jsme se vrátili do utkání gólem na 2:4 a o přestávce jsme říkali klukům, že to nesmíme vzdát a že ještě máme šanci se zápasem něco udělat. Pak nás ale srazily individuální chyby, které nás trápí celou sezonu. Slavia vyhrála zaslouženě.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více