Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.2.2018

Starší dorostenci ztratili vedení a v derby nestačili na Spartu

NAD18, čtvrtek 1.2.2018, Slavia - Sparta
Slavia
4:8
3:2, 1:3, 0:3
Sparta

Branky a nahrávky: 1. Vlček, 11. Všetečka (Brož, Hasil), 14. Brož (Mareček), 40. Brož (A. Klapka, Holý) – 10. Arnošt (Bláha), 17. Čech (Flídr, Najman), 23. Arnošt, 28. Pšenička (Dani, Prymula), 34. Vitouch (Bláha, Arnošt), 45. Tůma (Pšenička, Prymula), 48. Tůma (Pšenička, Pika), 60. Čech (Obadal, Pika). Rozhodčí: Škrobák – Krátký, Tasch. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:3. Diváci: 46. Střely na branku: 43:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5, 4:5, 4:8.

Sestavy

Slavia

Pánek (40. - 40. Málek) – Fiala, Mareček, Zderadička, Macek, Antoš, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hasil, Vlček, Petrák, A. Klapka

Sparta

Škorpík (14. Mičán) – Guryevsky, Najman, Bláha, Tůma, Pika, T. Klapka, Gajdoš – Prymula, Pšenička, Dani, Kuracina, Obadal, Slavíček, Flídr, Smola, Arnošt, Kropáček, Čech, Vitouch

Sešívaní začali derby se Spartou výtečně. Už v první minutě se dostali do vedení a po úvodní dvacetiminutovce vedli 3:2. Sparťané se ale o přestávce oklepali a ve druhé části skóre zápasu otočili. Vedení už si potom rudí navyšovali až do konce a nakonec zvítězili 8:4. Všechny tři body tedy z Edenu putují do Holešovic.

Do derby pražských „S“ vstoupili sešívaní fantasticky. Šimon Vlček ujel obráncům Sparty po pravé straně a mezi kruhy napřáhl ke střele, která nakonec prošla Škorpíkovi mezi betony až do sítě.

Na 2:0 mohl vzápětí zvýšit Petrák, jenže jeho ránu z levé strany Škorpík se štěstím vyrazil mimo tři tyče, a tak se radovali hosté. Vyrovnání přišlo v přesilové hře, když Bláha ihned po buly napřáhl ke střele na modré čáře. Tu sice Pánek vyrazil, ale jen k levé tyčce, kam si najel nikým nehlídaný Dominik Arnošt a bez potíží dorazil kotouč do sítě.

Slávisté však vzápětí odpověděli také v početní výhodě. O gól se zasloužil zejména Brož, jenž se zmocnil kotouče v levém útočném rohu a s hlavou nahoře nahrál skrz brankoviště k pravé tyčce Robinu Všetečkovi. Kapitán domácích už měl potom jednoduchou práci.

A Jaroslav Brož se mohl o tři minuty později radovat i z vlastní branky, když na brankovišti nijak neváhal a prostřelil brankáře Škorpíka přesně ve chvíli, kdy se na led vracel vyloučený slávista Macek.

Škorpík následně přepustil místo ve sparťanské kleci kolegovi Mičánovi a ten se mohl se spoluhráči radovat ze snížení. V 17. minutě našel Najman volného Štěpána Čecha, který mezi kruhy nic nevymýšlel a rychlou střelou zápěstím propálil gólmana Pánka.

Druhé dějství vyznělo výrazně lépe pro hosty. Ti se dočkali vyrovnání už ve 23. minutě, když se Dominik Arnošt zmocnil kotouče za brankou domácích a obtočil se kolem levé tyčky. Následně zkusil jen tak nahodit puk na branku a gólmanu Pánkovi kotouč nešťastně propadl až do sítě.

Druhá polovina utkání patřila Spartě

A o pár minut později sparťané poprvé v utkání vedli. Dani nahodil kotouč na branku z vrcholu levého kruhu a Ondřej Pšenička tečoval nahození z dosahu domácího gólmana. Flídr následně z mezikruží napálil tyč, ale v čase 33:23 našel Bláha na levém kruhu Davida Vitoucha, který byl sice bráněn, ale nakonec dokázal bekhendem nahodit kotouč na branku a nachytal Pánka na švestkách.

Vršovičtí se těsně před přestávkou rozhodli poslat na led na 16 sekund náhradního gólmana Romana Málka a ten jim přinesl štěstí. Střelu Adama Klapky ve dvojnásobné přesilovce sice ještě Mičán vyrazil, ale jen před sebe, kde stál připravený Jaroslav Brož, jenž neváhal a okamžitě zavěsil puk pod víko.

Závěrečnou dvacetiminutovku pak také ovládli rudí. Kapitán Sparty Patrik Tůma nejprve napřáhl ke střele na modré čáře a kotouč zaplul přesně do levého horního růžku domácí svatyně. O tři minuty později potom využila Sparta dvojnásobnou početní výhodu. Po Pikově střele od modré se strhla před Pánkem mela, v níž si nakonec našel nejrychleji kotouč Patrik Tůma a doklepl jej do sítě.

I poslední slovo patřilo v derby Holešovickým. 22 sekund před závěrečnou sirénou propustil domácí brankář Pánek za svá záda lehké nahození Štěpána Čecha. Sparťané si tedy po vysoké výhře odvezli z Edenu všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Měli jsme dobrý vstup do utkání. Nevyužili jsme ale naše velké šance a nevypracovali jsme si nějaký velký náskok. Soupeř potom převzal kontrolu nad zápasem a povedlo se mu skóre otočit na svou stranu. Podle mě dnes rozhodla hlavně koncovka.“

Jiří Katz (HC Sparta Praha): „Myslím, že derby má vždycky zvláštní náboj. Nepovedl se nám vstup do zápasu. Domácí byli v první třetině velmi aktivní a my byli zaskočení. O přestávce jsme si s kluky promluvili a do druhé třetiny přišlo úplně jiné mužstvo. Začali jsme vyhrávat osobní souboje, tlačili jsme se do brány a dokázali jsme zápas otočit. Musíme kluky pochválit, že se zvedli a vyhráli. Skvěle zaskočil taky náš druhý gólman, který nás hodně podržel. Jsme rádi, že si vezeme domů tři body.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více