Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
10.3.2018

Vzpruha před play-off, starší dorost přejel Kometu!

NAD26, sobota 10.3.2018, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
3:8
1:1, 1:5, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 1. J. Sedláček (Kadlic, Minárik), 32. Minárik (Caha, Kučeřík), 48. Kučeřík (Kadlic) – 20. Brož (Hradil, Štibingr), 23. Křenek (Hasil, Hradil), 24. Klapka (Antoš), 34. Klapka (Štibingr, Všetečka), 40. Brož, 40. Petrák (Klapka), 46. Všetečka, 56. Všetečka (Brož, Klapka). Rozhodčí: Ondráček – Horký, Kotrba. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 98. Střely na branku: 26:43. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:7, 3:7, 3:8.

Sestavy

Kometa Brno

Kašpar – Kučeřík (A), Vašíček, Sedláček J., Sedláček T., Věžník, Mlčák (C) Buchal – Kadlic, Minárik, Kunc, Kavický, Caha, Meluzín, Popelka, Zajíček, Del Favero

Slavia

Málek (Pánek) – Mareček, Štibingr, Antoš, Čapka, Němeček – J. Brož, Kižlin, Klapka, Všetečka (C), Petrák, Hradil, Hasil, Křenek

V sobotu měli na programu slávisté poslední duel nadstavbové části. Na ledě brněnské Komety neměli lehkou úlohu, když k dispozici měli jen tři obránce, které doplnili dva mladší dorostenci. Oba tak zažili vítěznou premiéru, a pomohli tak celému týmu k povzbuzení před vyřazovacími boji. Ty začínají příští víkend, sešívaní by se v prvním kole měli střetnout s Pardubicemi.

Start do utkání měli sešívaní velmi nepovedený, už po devatenácti sekundách hry totiž musel Málek lovit puk ze své branky. Jan Sedláček dostal přihrávku před brankoviště, kde ještě stihl udělat krátkou kličku, po které otevřel skóre.

Po šancích na obou stranách to už vypadalo, že další gól v první dvacetiminutovce nepadne. V poslední minutě našel Hradil mezi kruhy volného Jaroslava Brože, jehož následná rána se zastavila až v brněnské svatyni. Slávisté začali druhou část přesně tak, jak skončili tu první. Hasil pálil ihned po vhazování, Kašpar byl ale tentokrát pozorný. Nevydrželo mu to ale na dlouho.

Ve 23. minutě se Pražané dostali do přečíslení tří proti dvěma, které sehráli téměř dokonale. Na konci kombinace stál Lukáš Křenek, který z blízka prostřelil brankáře Komety. O chvilku později se ke střele odhodlal Adam Klapka. Jeho pokus z levého kruhu byl dostatečně razantní, aby prolétl kolem Kašpara až do sítě.

V polovině duelu krátce za sebou doráželi Hasil a Hradil, ani jednomu se však puk za brankovou čáru dostat nepovedlo. Z rychlého protiútoku se naopak prosadili domácí. Povedenou kombinaci zakončil ranou do odkryté klece Marek Minárik.

Naděje Brňanům nevydržela příliš dlouho, neuběhly totiž ani tři minuty po snížení a z další trefy se radovali červenobílí. Nejdříve Adam Klapka šikovně tečoval nahození Štibingra, které ale Kašpar ještě zastavil, následně se však slávistický útočník dostal ke kotouči ještě jednou a byl úspěšnější.

Povedenou třetinu podtrhl ještě Jaroslav Borž a Martin Petrák. Oba si své trefy schovali do 40. minuty, kdy během pouhých patnácti sekund zřejmě rozhodli o vítězi. Pražané se povzbuzeni střeleckými úspěchy vrhli s chutí i do třetího dějství a výsledkem byla další branka.

Brož si sice hattrick nepřipsal, když pouze orazítkoval tyčku, Robin Všetečka už ale mohl slavit. Přestože také mířil do tyče, kotouč se odrazil tak šťastně, že ho sám dojel a doklepl do sítě. Brno si do poslední třetiny schovalo také jeden gól, trefa Radka Kučeříka ihned po buly už toho ale moc změnit nemohla.

Poslední slovo si pak vzali sešívaní, když se Brož nezachoval sobecky a z dobré pozice ještě nahrál zcela osamocenému Robinu Všetečkovi, který bez problémů už jen nasměroval puk za bezmocného gólmana.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více