Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.2.2018

Přestřelka ve prospěch Slavie, juniorka srazila Kometu

A4, sobota 24.2.2018, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
4:7
0:4, 2:1, 2:2
Slavia

Branky a nahrávky: 32. Novák (Havlát), 33. Havlát (Novák, Hasoň), 49. Svoboda (Krejčí II.), 56. Frydrych (Matula, Krejčí II.) – 2. Steinocher (Šteiner, Furch), 4. Šteiner (Matějka, Steinocher), 7. Martínek (Antoš, Kohút), 13. Matějka (Furch, Steinocher), 34. Vobořil (Hejda, Šteiner), 42. Stark (Furch, Šteiner), 47. Furch (Vobořil, Šteiner). Rozhodčí: Čuňočka – Měkýš, Čelachovský. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 94. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:7, 4:7.

Sestavy

Kometa Brno

Holík – Trnka "A", Slabý, Jurnečka, Kučera, Krejčí I., Rafaj, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň "A", Čejka, Matula, Frydrych, Krejčí II..

Slavia

Šorf – Hejda, Duda, Vobořil, Stark, Antoš, Steinocher – Furch, Kohút, Matějka "A", Patočka, Netolický, Šteiner "C", Šergl, Marek, Nedorost, Martínek.

Slávisté vstřelili na půdě Komety sedm branek a odvezli si z Moravy plný bodový zisk. Proti Brňanům si vytvořili už čtyřbrankový náskok, domácí se však díky dvěma brankám dostali do hry. Sešívaná juniorka pak utlumila nápor soupeře dalšími třemi trefami, ten už dokázal rozvlnit síť jen dvakrát a musel na vlastním ledě kousat prohru. Červenobílí naopak slaví vítězství.

Úvod jako hrom. Slávističtí junioři odstartovali duel s Kometou ve velkém stylu a už po třinácti minutách vedli o čtyři branky. Skóre otevřel už v čase 01:23 Michal Steinocher, jenž po přihrávce Šteinera prudce vypálil od modré a nedal Holíkovi šanci.

Následně vytěžil ze spolupráce Steinochera s Matějkou David Šteiner. Ten si po úniku jmenované dvojice najel do druhé vlny a propálil brněnského gólmana. V 7. minutě už to bylo 0:3. Antošův projektil od modré šikovně tečoval Viktor Martínek a navýšil sešívaný náskok.

A pro Kometu bylo ještě víc zle. V čase 12:11 vystihl Furch špatnou rozehrávku domácích a přihrál Davidu Matějkovi, který ranou z pravého kruhu rozvlnil soupeřovu síť.

Kometa zareagovala až v půlce zápasu, kdy dostala výhodu přesilové hry. Při početní převaze najel před Šorfa Matěj Novák a propasíroval puk mezi jeho betony až za brankovou čáru.

O pár desítek vteřin později vsítili Brňané šťastný gól. Novák nabil Robertu Havlátovi zpoza branky a ten vystřelil. Šorf si vzápětí srazil kotouč do vlastní klece. Domácí se však nenadechli na dlouho. Už v čase 33:45 Slavia opět skórovala. Hejda nahrál Davidu Vobořilovi na levý kruh, odkud sešívaný obránce trefil mezírku mezi Holíkovými betony.

Začátek závěrečné periody gólově obstaral David Stark, který přesnou ranou nad rameno brněnského brankáře poslal Slavii opět do čtyřgólového vedení.

V čase 46:44 uzavřel slávistický účet sedmou trefou Aleš Furch. Ten vymíchal Holíka a pod jeho betony poslal puk za jeho záda. Kometa už stihla výsledek jen kosmeticky upravit. Ve 49. minutě se krejčí proháčkoval po levé straně a předložil kotouč Matěji Svobodovi, jenž se z jednoduché pozice před slávistickou svatyní nemýlil.

Pět minut před koncem ješě zaznamenal čtvrtý zásah Moravanů Lukáš Frydrych. Jeho přesný projektil zamířil do levého horního růžku hostující klece.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více