Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.3.2018

Junioři měli proti Kladnu našlápnuto k výhře, nakonec nemají ani bod

A5, čtvrtek 1.3.2018, Slavia - Kladno
Slavia
2:4
0:0, 2:1, 0:3
Kladno

Branky a nahrávky: 24. Martínek (Kohút), 25. Šteiner (Steinocher) – 32. Vildumetz (Jelínek, Havelka), 46. Vildumetz (Cibák), 46. Březina (Svoboda, Husarik), 60. Patyk (Řepka). Rozhodčí: Beránek – Horažďovský, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 43. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Sestavy

Slavia

Šorf – Hejda, Duda, Vobořil, Stark, Štibingr, Valík, Steinocher – Furch, Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šergl, Marek, Nedorost, Martínek

Kladno

Stahl – Havelka, Cibák, Veber, Klusáček, Šíma, J. Kučera – Gnusin, Patyk, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Vildumetz, Husarik, M. Kučera, Březina, Svoboda

Smolný zápas za sebou mají v bojích o play off slávističtí junioři. Proti Kladnu byli dlouho lepším týmem a dostali se do dvoubrankového vedení. Jenže následně hosté snížili a během slávistické chvilky hrůzy ve třetí třetině skóre úplně otočili. Při hře bez brankáře pak domácí inkasovali čtvrtou branku a v Edenu nezískali ani bod. I přesto se sešívaní drží s šestibodovým náskokem na čtvrtém postupovém místě do play off.

První třetina nabídla nepříliš pohledný hokej, kdy měla lehce navrch domácí Slavia. K velké šanci se dostala až na konci dvacetiminutovky, kdy dostala možnost dvojnásobné přesilovky.

Patyk totiž před tím neudržel nervy a zbytečně fauloval brankáře Šorfa. Těsně před sirénou tak měl obrovskou šanci Šergl, poloprázdnou branku ale netrefil.

Věci se začaly dít až ve 24. minutě. Viktor Martínek využil nádhernou akci svého spoluhráče Kohúta. Ten na sebe natáhl beka a poslal zadovku právě na Martínka, který zavěsil k levé tyči.

O minutu a půl bylo ještě veseleji. David Šteiner se protáhl na levé křídlo, kde se opřel do střely a propálil brankáře Rytířů.

V tu chvíli to s nadějemi hostů vypadalo všelijak. Slavia byla lepší a šla za vítězstvím. V polovině druhé třetiny sice dostal Patyk možnost trestného střílení, jenže příležitost nevyužil a zaskvěl se Šorf.

Rytíři pak udeřili z ojedinělé šance. Domácí obraně ujel exslávista Tomáš Vildumetz, výborně se dostal před Steinochera a zavěsil k levé tyči.

Obraz hry se postupně vyrovnával a pak přišla v poslední třetině chvilka hrůzy Slavie, která rozhodla. Na 2:2 dával ve 46. minutě opět Vildumetz. Útočník Kladna si našel puk po odrazu a výbornou střelou nedal brankáři šanci.

Za 29 sekund už se Rytíři radovali znovu, což byl pro Slavii pořádně velký šok. Tomáš Březina ujel po levém křídle rozhozené slávistické obraně a ležícího Šorfa překonal chytrou žabičkou.

Domácí byli hodně opaření a měli co dělat, aby znovu neinkasovali. Nakonec se přeci jen zase dostali do tempa, ale čas ubýval. Minutu a půl před koncem Slavia odvolala brankáře.

Jenže očekávaný tlak se nedostavil. Naopak, Rytíři se několikrát dostali k ohrožení prázdné klece Slavie. Nakonec trefili tyčku a puk dorazil do sítě Petr Patyk.

Hosté tak celkem šťastně vyhráli 4:2, v tabulce bojů o play off si připsali důležité tři body. Naopak Slavia vyšla na prázdno, dál si ale drží solidní pozici na čtvrtém postupovém místě. Pátý Motor totiž na sešívané stále ztrácí šest bodů. Odehraje se ještě pět utkání nadstavby.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Z naší strany to byl velmi dobrý zápas. Škoda, že jsme za stavu 2:0 nedali další gól. Šance jsme na to měli. Soupeř z naší chybičky dal na 1:2 a pak srovnal v přesilovce. Zápas jsme potom bohužel nezvládli. Z naší strany to byla ale celkově solidní výkon a vyhrál šťastnější soupeř.“

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): „Dvě třetiny byla Slavia lepší. My jsme nehráli dobře. Před třetí třetinou jsme si k tomu něco řekli, trošku jsme zvýšili hlas a nakonec se nám v celkem vyrovnaném utkání podařilo vyhrát. Slavia nás občas přehrávala, ale nedala góly. Poslední třetinu už jsme byli lepší my, byly jsme hodně efektivní v šancích, které jsme měli. To rozhodlo.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více