Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.3.2018

Je srovnáno, junioři v Plzni prohráli o dvě branky

ČF2, úterý 20.3.2018, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:1
1:1, 1:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 2. D. Roubal (Hanzlík, Eret), 40. J. Roubal (TS), 60. Hanzlík (Vracovský, Kvasnička) – 11. Šmerha. Rozhodčí: Kostourek – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:5, navíc Vavřička, Chalupa (oba PLZ) a Kohút (SLA) 10 min. OT. Bez využití. Diváci: 78. Střely na branku: 40:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Sestavy

Plzeň

Kolář – Kvasnička, Kačena, Staněk, Váchal, Kaňák, Sysel – Chalupa, Reitspies, Červenka, Hanzlík, Markov, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Vracovský, Eret, D. Roubal, Rubner

Slavia

Šorf – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Valík, Steinocher – Furch, Kohút, Šmerha, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Martínek

Napodruhé se sešívaným na ledě Plzně vyhrát nepodařilo. Západočeši se do vedení dostali velmi rychle, ještě v první části ale odpověděl Šmerha. Podruhé domácí skórovali na konci druhé části a náskok pojistili ranou do opuštěné klece. Série se tak za stavu 1:1 přesouvá do Edenu, kde se bude hrát ve čtvrtek a pátek.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a brzy se dočkali vedoucí trefy. Krásnou akci cik-cak útočným pásmem na jeden dotek zakončil prakticky do prázdné David Roubal. Na druhé straně se za vyrovnáním hnal Šmerha, pokus z osy hřiště Kolář vykopl pravým betonem. Šofr zase s oběma musel rychle na led, když z levého kruhu vyslal pumelici Pour.

Poté naprosto přesně vypálil Tomáš Šmerha, který z ostrého úhlu trefil zblízka mezi břevno a rameno Koláře. Dokonat obrat v utkání mohl z levého kruhu přes obránce Martínek, muž s maskou Plzně zakročil. Podobně jako Šofr, ke kterému se mezi obránci prohnal Vracovský. Když poté bez odezvy zůstala početní výhoda domácích, odcházely oba celky do kabin k vítězství stejně daleko i blízko.

Na úvod prostřední části se oba celky pozdravily dělovkami od modré, Šmerha ani Rubner si však na gólmana soupeře nepřišli. Druhý jmenovaný po chvilce dorážel u levé tyče, Šorf dokázal kotouč nadzdvihnout nad. Činil se i Kolář, ke kterému se proháčkoval Šergl.

Poté do pásma vlétl Vracovský a vypálil z levého kruhu bekhendem, i tak donutil gólmana Slavie k nelehkému zákroku. Ještě v lepší palebné pozici se zjevil mezi kruhy Eret, dostatek času ale proměnil pouze v zakončení mimo. Těsně před druhou sirénou se v oslabení protáhl do zakončení Josef Roubal, ve kterém byl podražen Hejdou. Nařízené trestné střílení využila plzeňská osmnáctka po kličce do forhendu k levé tyči.

Poslední periodu načalo hostující oslabení, které sešívaní zvládli. Již v pěti na obou stranách nepříjemně vypálil přes obránce z osy hřiště Vavřička, Šorf kotouč udržel na rameni. Podobně po chvilce zkusil své štěstí i Pour, ani on skórem nepohnul. Na druhé straně mohutně v oslabení napřáhl Hejda, Kolář srazil do rohu.

Definitivně rozhodnout naopak mohl Eret, osamocený mezi kruhy ale mířil jen do středu branky. Poté zase až příliš dobře mířil Chalupa, který z pravé strany orazítkoval vzdálenější tyč. V závěru museli indiáni do čtyř, čehož využili hosté k odvolání brankáře.

Ovšem neuspěli a již při hře pěti proti šesti trefil z mezikruží prázdnou klec Štěpán Hanzlík. V Praze se tak nyní bude hrát oba možné dny – tedy ve čtvrtek a pátek od 18-ti hodin, pokud bude stav 2:2, rozhodne se v neděli na západě Čech.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více