Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.9.2018

Šňůra výher se natahuje! Slávisté po velké bitvě přehráli Ústí

8. kolo, středa 26.9.2018, Slavia - Ústí nad Labem
Slavia
2:1
0:0, 2:1, 0:0
Ústí nad Labem

Branky a nahrávky: 21. Šmerha (J. Drtina), 26. M. Ondráček (L. Krejčík) – 39. Chlouba (L. Volf, Jeřábek). Rozhodčí: Jechoutek, Zubzanda – Coubal, Maštalíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 488. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Sestavy

Slavia

Honzík – Valík, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Hrdinka, Saňa, Duda – Heldák, Šagát, Kubica – J. Doležal, J. Veselý, Šmerha – M. Ondráček, Šteiner, L. Krejčík – Tejral, Furch, Matějka.

Ústí nad Labem

Groh – Zukal, Jeřábek, M. Vágner, M. Zdvořáček, Březák, M. Jandus, Mert – L. Volf, Vrdlovec, Chlouba – Melka, Roubík, Tůma – T. Jandus, Krliš, Jícha – Chrpa, Pšenička.

A zase vítězství. I když opět o jedinou brankou a se spoustou nervů. Sešívaní vedli nad Ústím po trefách Ondráčka a Šmerhy už 2:0, hostům se ale v závěru prostřední části podařilo snížit a po celý zbytek zápasu domácímu celku hodně zatápěli. V samotném závěru to dokonce zkusili bez brankáře. Kýženou trefu už ale nepřidali. Slavia tak navlékla na šňůru triumfů další korálek.

Jakoby se nehrálo od šesti večer, ale déle. V úvodní třetině si totiž ani jeden z týmů nevypracoval větší gólovou šanci a do kabiny odcházely oba celky za vyrovnaného stavu 0:0. Hned na startu prostřední periody se ale na rozdíl od předchozí části hry začalo zostra.

V čase 20:12 si Vrdlovec prohodil soupeře a hnal se na Honzíka v samostatném úniku. Strázce sešívané svatyně však ústeckého hráče skvěle vychytal a udržel bezbrankové skóre. To ale moc dlouho nevydrželo. Už o necelou minutu později se přihlížející fanoušky dočkali první branky duelu.

Drtina poslal přesný pas na pravou stranu brankoviště, kde číhal Tomáš Šmerha, který rychlou ranou k tyči pohodlně zavěsil. Následně mohl zvýraznit náskok Kubica, z pozice mezi kruhy ale na Groha nevyzrál.

Zkraje 26. minuty bylo v Edenu znovu veselo. Domácí se dostali do velkého tlaku před ústeckou brankou a jejich snahy vyvrcholy druhou brankou. O tu se postaral Martin Ondráček, jenž dostal nabito na vrchol pravého kruhu a krásnou dělovkou napálil pravý horní růžek Grohovy klece.

V závěr druhého dějství dostali hosté za Honzíkův faul výhodu přesilové a dokázali ji beze zbytku využít. Při vlastní početní výhodě se na modré čáře dostal k puku bývalý slávista Roman Chlouba a parádně zacílil pod horní tyčku.

Ústí se tak dostalo na dostřel a Slavii rozhodně nechtělo přenechat vítězství až příliš snadno. Honzík se musel v brance hodně ohánět, aby odrazil všechny hostující pokusy o vyrovnání. Proti tečované střele Zdvořáčka dobře scvakl betony, po Krlišové pokusu zase vytáhl zákrok lapačkou.

Na druhé straně chtěl slávistům dodat klid na hokejky Šmerha, po rychlé ofenzivní akci zamířil na Hronovu branku z okraje brankoviště. Do vzdálenějšího rohu se ale netrefil. V samotném závěru se Slavia musela ubránit několika hostujícím nájezdům, při oslabení po faulu Krejčíka opět pálil Chlouba. Jeho střela si však tentokrát cestu za Honzíkova záda nenašla.

Na konci to hosté zkusili bez brankáře, docílili jen další trefy ve své kleci. Vítězství Slavie zpečetil Jiří Doležal. Protože už časomíra ukazovala čas 00:00, branka neplatila. I tak sešívaní vyhráli 2:1.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme rádi za tři body. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon podpořený gólmanem. Samozřejmě se párkrát během utkání utkání stalo, že nás soupeř dostal pod tlak. Ale to bylo v době, kdy prohrávali a víceméně otevřeli hru. Byly tam momenty, kdy nás podržel gólman, ale jinak se klukům nedá nic vytknout. Možná nám ještě trošku chybí lepší rozhodování v zakončení, abychom z vytvořených šancí dali nějaký gól.“

Jan Čaloun (Hokej Ústí nad Labem s.r.o.): „Už od začátku jsme nehráli dobře. Kluci nebruslili a bez bruslení se bohužel nedá hrát hokej. Držel nás brankář. Třetí třetinu jsme tlačili, ale bez nějaké větší šance, takže se nám ten kýžený gól se nepovedlo dát a prohráli jsme. Třetí třetina byla dobrá, ale v prvních dvou jsme tahali za kratší konec.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více