Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.1.2019

Čaroděj Růžička vychytal Frýdek! Slavia vybojovala těsný triumf

41. kolo, čtvrtek 3.1.2019, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
1:2
0:0, 1:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 32. Haman (Martynek) – 22. J. Veselý (J. Doležal, Brož), 53. Procházka (Kverka). Rozhodčí: Daniel Jechoutek, Pavel Obadal – Petr Maštalíř, Milan Gančarčík. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:38. Diváci: 1 267. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Sestavy

Frýdek-Místek

Malík – Haman, Husák, Bartko, Zahradníček, Adámek, L. Kovář, D. Stránský – Kofroň, Mikulík (C), Christov – Martynek (A), Novotný, M. Kovařčík – Rudovský, Klimša (A), Kaukič – Flok, Przybyla, Motloch.

Slavia

J. Růžička – J. Novák (C), Duda, Saňa, J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Valík – M. Ondráček, Šagát (A), L. Krejčík – Vlček, Kverka, Procházka – Brož, J. Veselý, J. Doležal – Furch, Kohút, Heldák.

Úvod jaksepatří. Slávisté vstoupili do nového kalendářního roku, jak nejlépe mohli. Z dalekého Frýdku totiž vezou vítězství 2:1. Do vedení dostal sešívané na začátku prostřední periody Veselý, domácí však vzápětí dokázali snížit. O triumfu rozhodla až závěrečná třetina, v níž strhl výsledek na červenobílou stranu Martin Procházka. Skvěle se uvedl i nováček v sešívaném dresu, brankář Jan Růžička. Ten vydeptal frýdecké střelce řadou parádních zákroků a měl na úspěchu lví podíl. Svěřenci trenéra Říhy tak po vánoční a silvestrovské odmlce zapsali plný počet bodů.

Nováček Růžička se v červenobílé kleci ještě ani pořádně neohřál a už musel hasit velké nebezpečí. Po Husákově nahrávce vypálil z pravé strany Martynek a sešívaný brankář měl plné ruce práce, aby udržel čisté konto. Proti letícímu puku se mu však povedlo skvěle vytasit lapačku a z frýdecké velešance nebylo nic.

Následně prověřil akvizici z Mladé Boleslavi Christov, jenž zacílil z pravého kruhu. Ani on ale neuspěl. A stejně tak při své dorážce pohořel i Bartko. Na druhé straně se přes domácí obranu proháčkoval Procházka, Malík jeho střelu vyrazil do ochranné sítě.

Zkraje druhého dějství zahrozil Novotný, který povedenou sóloakci zakončil nepříjemnou bekhendovou střelou. Růžička i tentokrát odolal. Vzápětí se sešívaní mohli radovat. V čase 21:44 zaměstnal Malíka pokusem zleva Doležal. Domácí brankář kotouč neudržel mezi betony a hbitý Jan Veselý ho rychlým pohybem doklepl do sítě.

Chvíli po polovině zápasu bylo srovnáno. Martynek pobídl volného Filipa Hamana, ten si najel před Růžičku a umístil kotouč přesně k pravé tyčce. Poté frýdecka ofenziva opět ztroskotala na vynikajícím muži mezi tyčemi. Bartko ve velké příležitosti mířil přímo do šibenice, Růžička mu famózním zákrokem ukradl takřka jistý gól.

Nadvakrát se proti maskovanému fantomovi v sešívaných barvách neprosadil ani exslávista Mikulík. Když do konce základní hrací doby zbývalo zhruba devět minut, ujal se role červenobílého spasitele Martin Procházka. Ten sice napoprvé zamířil těsně vedle tyčky a napodruhé si vylámal zuby na Malíkovi, napotřetí už však nedal frýdeckému brankáři prostor vyniknout a při vlastní přesilovce nekompromisně zavěsil.

Rysi se snažil s výsledkem ještě něco udělat, Novotný dokonce v posledních vteřinách napálil tyčku. Slavia ale udržela těsné vedení a v prvním zápase nového kalendářního roku urvala plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha):„První třetinu nás jednoznačně podržel brankář. Na druhou stranu si myslím, že druhá perioda byla v naší režií, i když v ní domácí měli příležitosti. Mohli jsme utkání rozhodnout, měli jsme i šance v oslabení, bohužel jsme se nedostali ani do dvoubrankového vedení. Takže po dvou třetinách byl zápas zaslouženě vyrovnaný. Rozhodlo to, že my jsme dali gól z přesilovky a domácí ne.“

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): „Z naší strany to tentokrát nebylo úplně ono. Myslím si, že remíza by byla zasloužená. Bohužel jsme dostali gól v oslabení, pak jsme nevyužili přesilovku 5 na 3. Potom už to zvrátit nešlo.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více