Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.1.2019

Série proher je pryč! Sešívaní si vyšlápli na Motor

48. kolo, sobota 19.1.2019, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
3:2
1:0, 1:1, 1:1
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 11. J. Novák (Kverka, Vlček), 40. J. Doležal (Procházka, Vrdlovec), 46. Hrdinka (Procházka, Vrdlovec) – 36. Pavlin (M. Novák, Babka), 49. Z. Doležal (Vydarený, Bradley). Rozhodčí: Dědek, Jechoutek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:5, navíc J. Novák (SLA) 5+20 min. bitka – Karabáček (CEB) 5+20 min. a do konce utkání bitka. Využití: 0:1. Diváci: 2073. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Slavia

J. Růžička – Hrdinka, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Duda, Saňa, Hejda – J. Doležal, Vrdlovec, Procházka – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Furch, Kverka, Vlček – Heldák, Šteiner, Kohút

Č. Budějovice

Kváča – Vydarený, M. Jandus, Kachyňa, Pýcha, Prospal ml., Pavlin – Beránek, Šimánek, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Doktor, R. Přikryl, Heřman – Dančišin

Vršovice viděly v sobotu odpoledne velkou bitvu. Do Edenu přijely České Budějovice a domácí Slavia proti nim chtěla po pěti porážkách v řadě opět zvítězit. Sešívaní se brzo se dostali do vedení a Motor musel dotahovat. Vyrovnání se sice hosté dočkali, jenže Pražané si vzali vedení zpět a pohlídali si ho až do konce utkání. Po pěti zápasech tedy červenobílí opět slavili tříbodový zisk.

Duel se čtvrtým Motorem začali sešívaní velmi aktivně a vypracovali si hned několik zajímavých příležitostí. Jenže Heldák v té své bekhendem těsně minul branku a ani Saňa s Procházkou si chvíli nato v přesilovce nevedli o moc lépe.

Domácí příznivci tak museli čekat na první trefu až do 11. minuty. Při hře ve čtyřech se Pražané dostali do rychlého protiútoku, který vedl po pravé straně Jan Novák. Ten si najel až k mantinelu, ale i z nevýhodné pozice dokázal červenobílý matador překvapit gólmana Kváču.

Poslední minuty úvodního dějství patřily Motoru, avšak Heřman ani bývalý slávista Zdeněk Doležal na domácího brankáře Růžičku nevyzráli.

Po přestávce pokračovali hostující hokejisté v aktivní hře, která nakonec přinesla ovoce. Gólman Růžička vyhodil kotouč mimo hrací plochu a jeho chybu Motor potrestal. V následné početní výhodě napřáhl ke střele od modré čáry obránce Žiga Pavlin a jeho dělovka skončila v síti.

Na vyrovnání slávisté pohotově odpověděli

Pražané se však nevzdali a 22 sekund před sirénou se znovu dostali do vedení. Procházka nabil z levého rohu kluziště dobře postavenému Jiřímu Doležalovi, jenž z mezikruží propálil hostujícího brankáře.

Pár minut po začátku třetí části bylo v Edenu ještě veseleji. To když Procházka posunul puk na modrou čáru přesně na hůl Františka Hrdinky a ten s přispěním mírné teče trefil horní růžek českobudějovické svatyně.

Červenobílí se hnali za dalším gólovým úspěchem. Krejčíkovi se dokonce podařilo krátce po třetí brance znovu dostat kotouč za hostujícího brankáře. Jeden z obránců však ještě stačil puk před brankovou čárou odpálit do bezpečí.

Jihočeši tak zadělali na drama. Vydarený pohotově našel před brankou dobře postaveného Zdeňka Doležala, jenž bekhendem poslal puk do sítě a dostal hosty opět na dostřel.

Závěr utkání byl hodně vyhrocený. V poslední minutě se dokonce za domácí brankou strhla bitka mezi hostujícím Karabáčkem a domácím kapitánem Novákem. Na výsledku utkání to však nic nezměnilo a Pražané mohli po šedesátiminutové bitvě slavit zisk velmi cenných tří bodů.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Jsem rád, že se mužstvo po minulém nepodařeném zápase semklo. Hráči do toho dali od první do poslední minuty všechno. Soupeř samozřejmě ukázal svou vysokou kvalitu. Musím konstatovat, že byl Motor ve třetí třetině lepší, ale k nám se po delší době přiklonilo štěstí. Myslím, že jsme si jako tým zasloužili vyhrát za tři body. Za vítězství jsem rád a klukům patří velký dík za předvedený výkon.“

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Zhodnotím to stručně. Je to s námi stále stejná písnička. Jako tým dáváme málo gólů. Gól dostaneme z každého ho*na, které jde na naši bránu, ale sami jich moc nedáváme, a proto prohráváme. Nemohu říct, že bychom nechtěli nebo že bychom neukázali to, co umíme, ale bohužel to nestačí. Musíme dávat víc gólů. Tam to všechno končí i začíná s naším týmem.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více