Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.1.2019

Prokletí prolomeno, Slavia veze z Kladna vítězství v prodloužení!

51. kolo, pondělí 28.1.2019, Kladno - Slavia
Kladno
3:4p
1:2, 0:0, 2:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Zikmund (Machač, Jelínek), 47. Zikmund (Machač, Jelínek), 55. Redlich (T. Kaut) – 16. Vlček (Šagát, Furch), 19. Vlček (Vrdlovec, Procházka), 50. Furch (Šagát), 65. Procházka (Ryzák, Najman). Rozhodčí: Valenta, Šindel – Kokrment, Coubal. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 1862. Střely na branku: 36:47. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Kladno

Brízgala – Veber, Nash, J. Říha, Kehar, Zajíc, Zelingr – Melka, T. Kaut, J. Strnad (C) – Jelínek, Machač (A), Zikmund – Kubík, Svedlund, Redlich – Hajný, Vildumetz, Kružík – Š. Bláha.

Slavia

Šorf – Duda, J. Novák (C), Ryzák, Štibingr, Barák, Valík, Steinocher – Vrdlovec, Najman, Procházka – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Furch, Šagát (A), Vlček – Všetečka, Šteiner, Šmerha.

Konečně! Slávisté sice na ledě Kladna dvakrát vedli o jednu branku a značnou část utkání byli aktivnějším celkem, Rytířům se pokaždé podařilo skóre srovnat a nakonec poslat atraktivní souboj až do prodloužení. V tom se sice Pražané znovu museli bránit nepříjemné soupeřově přesilovce, po jejím skončení nicméně na sebe vzal všechnu zodpovědnost Martin Procházka, jenž nechytatelnou dělovkou ukončil jedenáctizápasové sešívané trápení v prodloužení!

Byť byli Rytíři před utkáním pasováni do role papírového favorita, první třetina tomu rozhodně neodpovídala. Slávisté na svého soka vlétli a od úvodního buly jej tlačili v jeho vlastním pásmu, jejich snažení chyběla jen branka. Tu paradoxně slavili Kladenští jako první, když je po pěkné a rychlé kombinaci poslal do vedení Ladislav Zikmund.

Obraz hry se tím nicméně nezměnil. Pražané byli aktivnější a tlačili se před Brízgalu, který dlouhou dobu držel akcie Rytířů nad vodou. Poprvé kapituloval až v polovině 16. minuty. Šagát na sebe navázal dva obránce a přenechal kotouč Filipu Vlčkovi, jenž si z úhlu nabruslil před brankoviště a krásnou ranou pod břevno vyrovnal.

Další možnost se Slavii naskytla o dvě minuty poté, kdy za sekání putoval na trestnou lavici Nash. A ohřál se tam přesně 17 sekund. Sešívaní doslova rozebrali bránící čtveřici a po třech rychlých přihrávkách do prázdné brány zakončoval podruhé Filip Vlček.

Kladnu pomohla až přestávka, před kterou ještě přežili další šanci zakončenou střelou do tyče. V úvodních chvílích druhé periody byli aktivnější oni, po velké šanci Krejčíka nicméně šli znovu do čtyř – Slavia protentokrát přesilovou hru nevyužila. Neúspěchem pro červenobílé skončilo i vyloučení Svedlunda přesně v polovině zápasu.

Naopak vyrovnat mohl Kubík, Zikmundovu přihrávku ale nedokázal dopravit do téměř prázdné klece. To byla také jediná větší šance ve druhé části, která na rozdíl od té první skončila bez branek.

Furch skóroval po hrubce gólmana, Kladno přesto srovnalo

Hned v úvodu mohl pojistit slávistické vedení Šagát, který ovšem podruhé v utkání rozezvonil pouze brankovou konstrukci. A mrzet jej to mohlo dvojnásob. Na konci 47. minuty totiž nechali obránci v červenobílém v předbrankovém prostoru trestuhodně nepokrytého Ladislava Zikmunda, jenž poté nasměroval Machačovu přihrávku přesně nad Šorfův beton.

Jenže radost Rytířům dlouho nevydržela. Brízgala nezvládl rozehrávku zpoza vlastní klece a po mantinelu trefil pouze Šagáta, jenž před brankou našel úplně volného Aleše Furcha - mladá slávistická puška jen doklepla kotouč do opuštěné brány!

Kladno třetí inkasovaná branka nakopla a prakticky ihned začali bušit do zatím dobře si vedoucích vrat od hostujícího obranného pásma. Po Šteinerově vyloučení si zahráli i první přesilovku, s tou si však svěřenci Miloše Říhy poradili znamenitě a svého soka vůbec nepustili ke střele.

Po jejím skončení nicméně Kladenští zůstali v útočném pásmu a hra Pražanů se omezila víceméně jen na vyhazování přes všechny čáry, což se jim nakonec stalo osudným. Zakázané uvolnění Slavie vedlo k buly v útočném pásmu domácích, které Kaut vyhrál za sebe na Tomáše Redliche. Kladenský obránce se nerozpakoval a nechytatelnou ránou do šibenice potřetí stáhl sešívaný náskok.

V nervózním závěru ještě oba soupeři měli možnost přesilovky, přičemž Slavia si osm vteřin zahrála i tu dvojnásobnou, nicméně změnu skóre už zbylé minuty nepřinesly a muselo se tak do prodloužení.

V tom se červenobílým dlouhodobě nedaří, tentokrát ale měli v úvodu ještě půl minuty přesilovky ze základní části. Z té pramenila jen nepřesná Vlčkova rána, naopak na druhé straně musel Šorf zneškodnit únik Melky.

Po vyloučení Šteinera mělo hodně fanoušků červenobílých před očima posledních jedenáct vystoupení jejich oblíbenců v prodloužení, která končila neúspěchem většinou právě kvůli zbytečnému faulu. Protentokrát se však Pražané dokázali ubránit a nakonec i rozhodnout - Martin Procházka napřáhl na spodní hranici kruhu a parádní ranou o tyčku definitivně ukončil slávistické trápení v prodloužení!

Ohlasy trenérů

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): I když jsme vedli 1:0, tak jsme první třetinu hráli velmi špatně a prospali jsme ji. Ve druhé třetině jsme to zlepšili a měli jsme nějaké šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve třetí třetině jsme měli šancí ještě o něco víc. Gólman chytal fakt dobře, chytil několik těžkých věcí. Zbytečnými chybami jsme soupeři nabídli to, že nám odskočil. V prodloužení měly oba týmy 4 na 3, ale ani jedno mužstvo to nedalo. Pak jsme udělali zbytečnou chybu při hře 3 na 3 a dostali jsme gól. Zase jsme vyrobili spoustu zbytečných chyb, soupeř nás potrestal, byl agresivní a nesmlouvavý. Nám to dělalo problémy.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Jsme velice spokojení. Ke konci nám to trochu uteklo, chtěli jsme bodovat za tři body, protože hrajeme o play off a každý zápas je pro nás teď důležitý. Kluci se k tomu výborně postavili a je škoda, že jsme to nedovedli do vítězného konce už v základní hrací době. Když se zápas rozfázuje, tak musím říct, že jsme měli výborný vstup do utkání a první třetinu. Měli jsme velký tlak, hodně střel i šance. Byla škoda, že jsme nepřidali nějaký gól. Kladno se z toho nicméně oklepalo a mělo dobrý nástup ve druhé třetině. Hra se vyrovnávala a byla to přetahovaná. Vždycky jsme odskočili a Kladno vyrovnalo. Byl to atraktivní souboj. V prodloužení se k nám konečně po dlouhé době přiklonilo štěstí. Díky skvělému výkonu brankáře Šorfa jsme získali dva body.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video