Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.2.2019

Dvougólový Šmerha nestačil, Slavia se z Poruby vrací bez bodu

57. kolo, pondělí 18.2.2019, Poruba - Slavia
Poruba
3:2
2:2, 0:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 6. Kanko (Ovčačík, Dufek), 17. T. Jáchym (Hudeček, Urbanec), 46. Alexejev (Baláž) – 10. Šmerha (Vrdlovec, J. Doležal), 14. Šmerha (Vrdlovec, Vlček). Rozhodčí: Skopal, J. Ondráček – Gančarčík, Poruba. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:2. Diváci: 350. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 2:3.

Sestavy

Poruba

Kůdela – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Šnajnar, Pastor, Padrnos – J. Káňa (A), Kanko (A), Dufek – Guman, Hudeček, Illéš – Ďurač, T. Jáchym, Toman – Alexejev, Baláž, Ollender – Häring.

Slavia

Šorf – Hrdinka, J. Novák (C), Hejda, Duda, Barák, Štibingr, Saňa – J. Doležal (A), Vlček, Vrdlovec – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Šmerha, Šteiner, Furch – D. Hradil, Kohút, Brož.

Gólová první třetina a pak nic. Tak by se zhruba dal popsat zápas pražské Slavie v daleké Porubě, kde byli fanoušci v úvodní periodě svědky hned čtyř branek, z nichž navíc všechny padly v přesilovkách. Na ofenzivně bohatý začátek nicméně ani jeden ze soupeřů nedokázal nadávat a na další branku se tak muselo čekat až do 46. minuty, kdy vítěznou trefu domácích zapsal po chytré přihrávce Alexejev. Poruba tak díky němu ukončila sedmizápasovou sérii porážek a zvítězila 3:2, oba slávistické góly vstřelil Šmerha.

Slávistům v Porubě nevyšel začátek úplně podle představ. Už po necelých pěti minutách putoval na trestnou lavici Ondráček a domácí nabídnutou početní výhodu využili. Ovčačíkovu ránu sice ještě Šorf dokázal ztlumit, vyražený kotouč nicméně za jeho záda doklepl důrazný Petr Kanko.

Odpověď na sebe nicméně nenechala čekat dlouho. Přesilovku si Pražané zahráli po faulu Dufka a po náramné přihrávce přes půl hřiště neomylně zakončoval do odkryté klece zcela volný Tomáš Šmerha. Slavia měla i další šance, v té největší z podobné pozice však Šteinerovi selhala mířidla.

Ke slovu se tak znovu musely dostat početní převahy. Tu další svěřenci Miloše Říhy nevyužili, na konci 14. minuty si nicméně mohli vyzkoušet už třetí v řadě a tentokrát se nemýlili – znovu u toho byl Vrdlovec s Tomášem Šmerhou, jenž si tentokrát natáhl puk k vrcholku kruhů a táhlou ránou na zadní tyč překonal bezmocného Kůdelu.

Hodně rozkouskovaná první perioda však ještě nedala útočným hodům konec. Minutu a půl po Šmerhově druhé trefě odjel na trestnou lavici Jaroslav Brož a i Poruba tak mohla dát svou druhou branku v přesilovce. Hudeček od mantinelu našel na zadní tyč najíždějícího Tomáše Jáchyma, který i v tísni dokázal doklepnout puk za Šorfa.

To druhá část byla podstatně méně atraktivnější. Hrál se náročný fyzický hokej s mírnou převahou hostů, kteří však nedokázali ani jednou vyzrát na připraveného Kůdelu. Oproti první periodě navíc nepadla ani jedna trestná minuta, stále tak tedy platilo, že všechny góly plynuly z nerovnoměrného počtu hráčů na ledě.

To se změnilo až v začátku třetiny třetí. Ta sice ve svém úvodu pokračovala v nastaveném trendu a šancí se objevovalo poskrovnu, z ničeho nic ale udeřili domácí. Baláž zavezl puk za bránu a přes bližší tyč jej poslal do ohně, odkud ho za Šorfa uklidil Alexej Alexejev.

Porubští fanoušci mohli být záhy ještě veselejší, Guman nicméně efektní střelou ze vzduchu minul, stejně tak deset minut před sirénou Kanko, jenž netrefil úplně prázdnou bránu.

Na druhé straně mohl vyrovnat Doležal, při zmatku v Kůdelově brankovišti nicméně nedokázal procpat kotouč až do sítě. Neúspěchem skončila i následná přesilovka po faulu domácího Slavíka. Závěrečný tlak navíc slávistům zkomplikovala častá přerušení, po výsledku 2:3 se tak z daleké cesty vrací bez bodu.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): „Kluky musím pochválit, že navázali na výkon z Jihlavy. Byli jsme aktivní, měli jsme ze začátku pár šancí, těch pět šest minut jsme byli lepším týmem. Ale nedisciplinovaností jsme se dostali pod tlak a dostali jsme góly. Na našem oslabení musíme pořád pracovat. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že se začíná znovu a že nebudeme na taktice nic měnit. Kluci si hrábli na dno. Chtěli jsme hrát trpělivý hokej a rozhodnout třeba v poslední minutě. Což jsme rád, že hráči plnili a nakonec se to pomyslné štěstí přiklonilo na naši stranu.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Divákům se možná utkání líbilo, ale nám trenérům se zápas vůbec nelíbil. Kromě druhé třetiny, kdy jsme měli tlak, střely, šance. Pak jsme od toho upustili a ve třetí třetině jsme byli úplně nejhorší. Na soupeře jsme měli snad jen čtyři střely. Většinou jsme končili v nějaké kličce v rohu a to už je na hráčích, protože jim to říkáme, a říkáme ji to v průběhu celé sezóny, že zakončení je naše velká slabina. A oni si to neberou k srdci, přitom hrají o svou budoucnost, o smlouvy na příští rok. Takhle se o smlouvu rozhodně nebojuje a každý z nich si musí sáhnout do svého svědomí.“

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více