Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.3.2019

Juniorka bez opor padla! Slávisté nestačili na Třinec

G6, sobota 16.3.2019, Třinec - Slavia
Třinec
6:2
1:0, 3:2, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 14. Peterek (Hladoník), 24. Michálek, 27. Geidl (Krzak), 31. Havránek (Matěj, Šulák), 42. Krzak (Macháček, Chovaniak), 51. Hladoník (Peterek, Raška) – 23. Čapka (Havrda, Křenek), 29. Antoš (Hasil). Rozhodčí: Mrkva – Hlavatý, Janoško. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 84. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Sestavy

Třinec

Ochman – Krzak, Chovaniak, Šulák, Adámek (C), Michálek (A) – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Mikler, Geidl, Peterek, Raška, Hladoník, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček (A)

Slavia

Němeček J. – Němeček D., Bureš, Srdínko, Duda (C), Antoš (A), Mareček (A), Čapka – Kižlin, Havrda, Křenek, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča

Slávisté vyrazili k poslednímu duelu skupiny o play-off s jistotou postupu a v okleštěné sestavě. Proti třineckým Ocelářům zpočátku drželi krok, když na jejich první gól brzy dokázali zareagovat. Domácí pak zvýšili na rozdíl dvou branek, ale slávisté se díky brance Antoše drželi na dostřel. Třinečtí mladíci pak ale přidali ještě tři branky a porazili sešívaný celek bez Štibingra, Všetečky či Brože 6:2.

Slávisté si už ve čtvrtek zajistili postup do play-off, a tak se v sobotním duelu s Třincem objevili v okleštěné sestavě bez Všetečky, Štibingra či Brože. Na druhém konci republiky se sešívaným už od začátku příliš nedařilo. V čase 13:10 ukořistil Hladoník kotouč pro sebe a našel před brankovištěm Jonáše Peterka, který ho bez otálení poslal za Němečkova záda.

Těsné manko hosté smazali zkraje prostřední periody, kdy se střelecky prosadil Adam Čapka. Ten si vybruslil z levého rohu, narazil si kotouč s Havrdou a bekhendovým blafákem překonal třineckého brankáře. O necelé dvě minuty později však Třinečtí přiklonili výsledek opět na svou stranu. V závaru před červenobílou klecí se v čase 23:48 nejlépe zorientoval Jakub Michálek a střelou z těsné blízkosti rozvlnil síť.

Chvíli poté dostali Oceláři výhodu přesilové hry, kterou beze zbytku využili. Krzak vyslal prudkou dělovku od modré, do níž šikovně vložil hokejku Nico Geidl. Kotouč zapadl pod horní tyčku a domácí navýšili vedení na 3:1. Vzápětí Slavia kontrolovala brankou číslo 2. Skulinku v Ochmanově výstroji našel Milan Antoš a dostal svůj tým na dostřel.

Přesně v polovině zápasu udeřili Slezané počtvrté. Matěj předvedl přesný pas na číhajícího Marka Havránka, jenž mohl vyrazit sám na branku. To také udělal a projektilem z mezikruží propálil Němečka. V čase 41:15 se skóre měnilo znovu. Třinec zužitkoval další přesilovku, když prostřelil vše, co mu stálo v cestě Filip Krzak.

Gólový účet zápasu definitivně uzavřel v 51. minutě Jan Hladoník. Třinecký útočník se protáhl podél levého mantinelu, obhodil si jednoho z obránců a z levého kruhu pohodlně zavěsil. Slávisté si tak z Třince odvážejí porážku 2:6.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více