Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.3.2019

Obrovské drama se šťastným koncem! Junioři pokračují v play-off

ČF4, pondělí 25.3.2019, Slavia - Chomutov
Slavia
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Chomutov

Branky a nahrávky: roz. nájezd Vlček. Rozhodčí: Sýkora – Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 95. Střely na branku: 50:31. Průběh utkání: 1:0.

Sestavy

Slavia

Málek (Němeček) – Štibingr, Duda, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák

Chomutov

Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, Svoboda, Prokop, Jaroš, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut

Ani po sedmdesáti minutách v Edenu nepadl gól. Junioři potřebovali Chomutov porazit, padesátkrát vystřelili na branku, ale neuspěli. Slavii naopak několikrát zachránila branková konstrukce. Obrovské drama dospělo do nájezdů, ve kterých se nakonec štěstí přiklonilo na stranu Slavie, která díky vítěznému nájezdu Šimona Vlčka vyhrála 1:0! Srovnala tak stav čtvrtfinále na 2:2. Rozhodující pátý zápas se bude hrát ve středu na ledě Chomutova.

Boj o přežití pro Slavii, mečbol pro Piráty. Tak byly rozdány karty před čtvrtfinálovým duelem číslo 4. Za stavu 2:1 na zápasy stačila Chomutovu jedna výhra k postupu.

Nervozita duelu byla hlavně během prvních dvou třetin hmatatelná. Úvodní dvacetiminutovka nepřinesla téměř žádnou větší šanci kromě několika náhodných příležitostí na obou stranách.

Taktická bitva pokračovala i po přestávce. Že k vidění už bude větší zábava, naznačil hned na začátku třetiny Hradil, když ujel sám na branku, ale v leže nezakončil přesně.

Sešívaní podporovaní hlasitým domácím kotlem šli za gólem přesvědčivěji než hosté. Jenže i když ti byli po většinu zápasu spíše v ofenzivě, jejich protiútoky měly smrtící příchuť.

Nejtěžší chvilky přišly v polovině zápasu, kdy se domácí čtyři minuty v kuse bránili proti přesilovce hostů. Jedenáct sekund hráli dokonce jen ve třech. Piráti pálili ze svých děl o sto šest. A čarovat musel Málek. Nejdřív ukázal skvělý zákrok na pravé tyči, kam si přebruslil proti střele z velké blízkosti.

Dál pochytal několik střel a nakonec po tvrdé střele Chlána jen koukl za sebe, kde mu tentokrát pomohla branková konstrukce. Sešívaní měli štěstí, stejně jako ve 47. minutě, kdy Málek opět skvěle vyčapal chomutovské útočníky, konkrétně v samostatném nájezdu Guta.

Slavii po infarktovém závěru spasil Vlček

Bezbranková remíza trvala dál, až nakonec mohla Slavia rozhodnout před koncem třetí třetiny. Ale aby byl hokejový bůh spravedlivý, pomohl tentokrát hostům. Nejdřív neuspěl v oslabení Brož, kterého vychytal skvělý gólman Pavlát.

V 55. minutě už to v Edenu zase zvonilo, když napřáhl domácí kapitán Všetečka a Pavlát se musel taktéž jako Málek ve druhé třetině spolehnout jen na horní tyčku za svými zády.

Po hodině hry svítilo na ukazateli neobvyklé skóre 0:0. Napětí rostlo. Šlo se do desetiminutového prodloužení, ve kterém po pár sekundách ujel opět v oslabení Brož, jehož ránu vyrazil Pavlát těsně mimo.

Prodloužení hrané ve čtyřech mužích na obou stranách už další šance nepřineslo, jen jednou se musel opět předvést Málek, který tvrdý projektil Zemana vykryl opět na horní tyčku branky.

Pondělní thriller tak dospěl vrcholu v podobě samostatných nájezdů. Sešívaní je museli zvládnout lépe, jinak jim skončila sezona. První série proběhla bez gólů. Po dalším neúspěchu Pirátů se ale jako druhý slávista rozjel Šimon Vlček, který konečně našel klid na holi, vymíchal gólmana a 52. střelou konečně Pavláta prostřelil.

Byl to nakonec gól spásný a rozhodující. Chomutov totiž už bezchybného Málka neprostřelil, zato za Slavii ještě pojistil úspěch v samostatných nájezdech Štibingr a domácí junioři mohli slavit po dramatické koncovce nejdůležitější výhru v sezoně.

Slavii se podařilo srovnat stav čtvrtfinálové série na 2:2. Rozhodující pátý zápas o postup do semifinále se bude hrát na chomutovském ledě ve středu v 17:30.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Byli jsme aktivnější a Chomutov hrozil hlavně z brejků. I když jsme byli víc na kotouči, tak oni si šance také vytvořili. Dopadlo to zaslouženou remízou. Jeden zápas na nájezdy jsme před tím v Chomutově prohráli, tak teď se to naštěstí otočilo k nám. Jsme rádi, že se nám to podařilo a minimálně o jeden zápas jsme si prodloužili sezonu. V úterý trochu potrénujeme, vyjedeme nohy a ve středu do toho půjdeme zase naplno.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Utkání mělo parametry play-off z obou stran. Oba týmy hrály zodpovědně. Domácí museli vyhrát, jinak by jim skončila sezona. A my jsme to chtěli ukončit, protože program máme náročný. Bohužel se to nepovedlo, ale nemáme týmu co vytknout. Kluci makali, nechali tam maximum, ale neměli jsme štěstí v nájezdech. Rozhodne se tak až ve středu. Na konec bych ještě rád poděkoval domácím za přeložení zápasu z neděle na pondělí kvůli událostem, které se staly v našem áčku.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více