Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.3.2019

Sešívaní junioři postup do semifinále neurvali, padli v nájezdech

ČF5, středa 27.3.2019, Chomutov - Slavia
Chomutov
4:3sn
0:1, 2:2, 1:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 33. a 46. Gut (na obě Seemann), 21. Chlán (T. Koblížek), rozh. náj. Koláček – 15. Štibingr (Všetečka), 24. Vlček (Labuzík, Antoš), 34. Všetečka (Štibingr, Brož). Rozhodčí: Šindel, Svoboda – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: x:x. Střely na branku: 38:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.

Sestavy

Chomutov

Pavlát – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Prokop, Jaroš, Koláček, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

Slavia

Málek – Štibingr, Duda, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Bohužel, semifinále z toho nakonec nebude. Sešívaní junioři v rozhodujícím pátém zápase série proti Chomutovu na ledě soupeře třikrát vedli, Piráti ovšem vždy vyrovnali a nakonec vybojovali v nájezdové loterii postup do semifinále.

Pozice posledního juniorského semifinalisty extraligy – taková byla cena pro vítěze pátého čtvrtfinálového zápasu mezi hokejisty Slavie a Chomutova. První a čtvrté střetnutí série urvali sešívané, druhé a třetí naopak Piráti, a tak byl na řadě rozhodující poslední zápas na ledě Severočechů.

Chomutov měl navrch v prvních minutách, sešívaní se ale postupně osmělovali a nakonec si vytvořili i první šanci zápasu – Štibingrova rána do pravé šibenice ale brankáře domácích Pavláta zaskočila připraveného.

Hru pak rozmělnily přesilové hry – Chomutov tu svoji nevyužil, červenobílí už ale ano. Brožovu střelu Pavlát ještě vyrazil, na další dělovku Jana Štibingra po nahrávce Robina Všetečku už však nestačil – 1:0 pro Slavii.

Slávisté byli aktivněji i ve zbytku úvodní dvacetiminutovky, na Pavláta už nevyzráli. I přesto mohli jít do šaten jako spokojenější tým.

Divoká druhá třetina

Bohužel začátek druhé periody se nesl v nástupu Chomutova. Tomáš Koblížek našel mezi kruhy nikým nehlídaného Petra Chlána, který po pouhých 50 sekundách od úvodního vhazování střelou o tyč srovnal skóre – 1:1.

O minutu později měli Piráti další šanci, nakonec to však znovu byli svěřenci Tomáše Hamary, kteří vrátili hostům vedení. V přesilovce se nejrychleji zorientoval Šimon Vlček a nahozený kotouč uklidil do branky – 2:1.

Sešívaní měli příležitosti ke skórování i v dalších minutách, ve 30. minutě mohl znovu rozesmutnit domácí fanoušky Vlček, tentokrát však zblízka Palátovu klec přestřelil.

O tři minuty později tak naopak trestali Chomutovští. Vít Seemann nahazoval puk na Romana Málka a těsně před brankou ho mimo dosah slávistického brankáře usměrnil Michal Gut – 2:2.

Netrvalo však dlouho a všechno bylo znovu jinak. Přesně 61 sekund po Gutově brance si najel do útočného pásma Robin Všetečka a přesnou střelou k tyči opět poslal sešívané do vedení – 3:2.

Rychlé branky oba týmy ještě více rozhýbaly a diváci mohli sledovat velice rychlý a atraktivní hokej. Činit se několikrát musel také brankář Pražanů Roman Málek, jenž během tří minut dvakrát skvělými zákroky zastavil chomutovského útočníka Kryštofa Ouřadu.

Vyhrocený závěr základní hrací doby

V podobném duchu se pokračovalo i ve třetí třetině. Ve 43. minutě si Pavlát musel poradit s další Brožovou střelou. Piráti se mezitím probudili a znovu se dostali do hry.

To reflektovali domácí ve 46. minutě, když rozebrali hostující defenzivu a celou akci zakončoval Michal Gut. Přesunující se Málek na jeho ránu už nestačil – 3:3.

Zbytek třetí třetiny opanovali hlavně domácí, kteří vyhráli na střely 19:10 a 39:38 v celém zápase. Po vyloučení Brože si dokonce na celých 102 sekund zahráli přesilovku 5 na 3, ale díky pohotovým zákrokům Málka zejména proti šancím Ouřady zůstalo skóre neměnné.

Chomutov měl ve vyhroceném závěru další velké šance – do úniku se dostal Ouřada, Chlán mířil do šibenice a Svoboda měl před sebou téměř prázdnou bránu –, ale buď narazili na pohotového Málka, nebo zkrátka selhali.

Stejně dopadla i tři minuty před koncem základní hrací doby střely od Vrhela – opět ji zlikvidoval Roman Málek. Zbytek třetiny už ale slávisté uhájili a rozhodující pátý zápas šel do prodloužení.

Prodloužení a nájezdy

Kdo by čekal po heroické třetí třetině klidné prodloužení, ten se mýlil. Bylo vidět, že oba týmy chtějí rozhodnout o postupu už v nastaveném čase.

Nejprve si to znovu v přímém souboji rozdali Svoboda a Málek – vítězně pro slávistického brankáře –, pak se na levou tyčku natlačil hostující Damien Hradil, ovšem na beton Pavláta nevyzrál.

Nejdříve do betonu, pak mimo dopadl Jaroslav Brož a na druhé straně nejnebezpečnější hráč Chomutova Gut, jehož šanci na poslední chvíli zachránil skvěle chytající Roman Málek.

Slávisté dostali na konci desetiminutového prodloužení k dispozici přesilovou hru, vytvořit šanci už ale nedokázali a zápas směřoval k rozuzlení v nájezdech.

Na první trefu Guta ještě v první sérii zareagoval Brož, Koláček však v třetí sérii posunul do vedení Piráty a Ouřada po neproměněném nájezdu slávistů zvýšil na 3:1. Robin Všetečka už pak Pavláta nepřekonal a ten tak třemi zákroky nakonec zařídil, že do semifinále po nájezdovém rozstřelu postupuje Chomutov – 3:4 po nájezdech.

Sešívaní však i přes vyřazení prožili skvělou sezónu a za postup do pátého zápasu čtvrtfinále se nemusí stydět. Hoši, děkujeme!

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více