Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.9.2019

Slavia v Chomutově vysoko prohrála

7. kolo, středa 25.9.2019, Chomutov - Slavia
Chomutov
5:0
2:0, 2:0, 1:0
Slavia

Branky

Chomutov

6. J. Svoboda (R. Havel), 14. Llewellyn, 31. Suchý (Blaha, Llewellyn), 32. Pitule (Stloukal, Suchý), 55. Klíma (Chrpa, Vrhel)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Doležal, Šindel – Coubal, Kokrment
Vyloučení: 4:8
Využití: 1:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 33:29
Diváci: 1983

Sestavy

Chomutov

Pavlát – Rýgl, Žovinec, Tejnor, Blaha, Lang, Štochl, R. Havel – Suchý, Pitule (A), Stloukal – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica (C) – Chrpa (A), Vrhel, Klíma – Ma. Svoboda, Hrala, Tupý.

Slavia

Michajlov (32. Málek) – J. Novák (C), T. Duda, Ryzák, P. Hořava, Hejda, Barák, Antoš – Šmerha, Vampola (A), J. Doležal (A) – Šteiner, Vrdlovec, Kuťák – Furch, Kohút, M. Ondráček – Martínek, Všetečka, Jar. Brož.

Tak to se nepovedlo. Slávisté v Chomutově nedokázali vstřelit ani jeden gól, sami naopak pětkrát inkasovali a po nejvyšší porážce v letošní sezoně se do Prahy ze severu Čech vrací bez bodu.

Slávisté odstartovali bitvu proti Pirátům povedenou kombinací, kterou před Pavlátem zakončoval Šteiner. Chomutovský gólman však ránu z druhé vlny vystihl a pohotově zakročil. V 6. minutě o sobě na ledě dali vědět domácí a hned z toho byla gólová tečka. Havel vybojoval kotouč za sešívanou klecí a nahrál na hranici brankoviště Janu Svobodovi, jenž zblízka prostřelil Michajlova.

Zhruba o minutu později se mihl v dobré pozici Žovinec. Ten si sjel od modré mezi kruhy a prudce vypálil. Maskovaný muž v červenobílých barvách ale skvěle zakročil betonem. Následně na Michajlova nevyzráli ani Klíma, ani Blaha. Druhý jmenovaný zacílil do horního rohu branky, slávistický gólman však vytáhl fantastický zákrok a nedal chomutovskému bekovi šanci.

Vyrovnání měl v čase 09:56 na holi Jiří Doležal. Zkušený forvard si nabruslil mezi kruhy a vyslal na svatyni Pirátů povedený projektil. Pavlát střelu pouze vyrazil před sebe, následná dorážka ale mířila těsně nad.

Ve 14. minutě Piráti navýšili vedení na dvě trefy, když se prosadil Darby Llewellyn. Americký útočník zachytil rozehrávku Slavie a zamířil po levé straně kluziště k hostující kleci. Sóloakci nakonec vyšperkoval zásahem do odkryté části Michajlovy branky.

Úvod druhé periody patřil sešívaným. Šmerha dostal parádní pobídku před branku, položil si domácího gólmana a mohl snížit. Místo prázdné klece však trefil tyčku. O chvíli později vyděsil chomutovské fanoušky Šteiner, který to zkoušel z nebezpečné pozice. Kotouč ale zamířil těsne vedle levé tyče. Poté neuspěl ani Ondráček, jenž dostal nabito zpoza branka. V rozhodující moment ale trestuhodně zacílil mimo.

Přesně v polovině základní hrací doby Piráti udeřili potřetí. V čase 30:28 domácí dobře zakombinovali, puk se dostal k Filipovi Suchému, a ten chtěl z pravého kruhu přihrát před branku. Puk se však od jednoho ze slávistických obránců nešťastně odrazil až za záda bezbranného Michajlova.

Skóre 3:0 však na světelné tabuli nevydrželo dlouho. Hned ve 32. minutě napřáhl z vrcholu levého kruhu Stloukal, kotouč sice proletěl vedle Michajlovy klece, pak se však odrazil od zadního mantinelu přímo k pravé tyči, kde číhal připravený Tomáš Pitule a uklidil ho až za brankovou čáru.

Slavia se v závěrečném dějství snažila s výsledkem ještě něco udělat, chyběla však přesnost v koncovce. V čase 49:49 nahodil od modré Všetečka, do jeho střely sice vložil hůl Martínek, puk ale zamířil těsně vedle levé tyčky. O necelé dvě minuty později se před Pavlátem ocitl Vampola. Kotouči ale zabránil v cestě do sítě parádní zákrok betonem, který vytasil chomutovský brankář. Neujal se ani Vrdlovcův projektil z mezikruží, jenž mířil pod horní tyčku. Pavlát opět čaroval a šanci zneškodnil.

V průběhu 55. minuty domácí zakulatili gólový účet zápasu na pět branek. V závaru před Málkovou svatyní se nejlépe zorientoval Lukáš Klíma a zasunul puk za sešívaného brankáře. Víc už toho ani jeden tým nestihl, a tak si Slavia odváží zpoza Krušných hor porážku.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Utkáni jsme si prohráli už na začátku, prvních deset minut jsme hráli hrozně. Přestože vstup do druhé části byl úplně jiný, vytvořili jsme si tlak, tak jsme tam rozhodli nedisciplinovaností a zbytečnými vyloučeními. Domácí si poté už výhru zkušeně pohlídali.

Martin Štrba (Piráti Chomutov): Jsem rád, že jsme navázali na velmi dobrý výkon v Benátkách a potvrdili ho. Velká gratulace klukům, od první do poslední minuty jsme plnili, co jsme si řekli. Jsem rád za tři body, dnes hráli výborně.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více