Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.10.2019

První venkovní výhra, Slavia přestřílela Vsetín!

9. kolo, čtvrtek 3.10.2019, Vsetín - Slavia
Vsetín
4:5
1:1, 1:0, 2:4
Slavia

Branky

Vsetín

13. Kucharczyk (Hořanský, Pechanec), 24. Jonák (J. Drtina), 43. Jonák (Rehuš, Dudáš), 57. Rehuš (Březina, Kucharczyk)

Slavia

7. Kuťák (Vrdlovec, Ryzák), 42. J. Novák (Martínek, J. Doležal), 42. Brož (Kubík, Barák), 47. Kuťák (Vampola), 56. Šmerha (Vampola, Barák)

Statistiky

Rozhodčí: Fiala, Ondráček – Měkýš, Otáhal
Vyloučení: 6:5
Využití: 1:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 40:26
Diváci: 2860

Sestavy

Vsetín

Bláha – Slováček (A), Teper, Dudáš, Holomek, J. Drtina, Jeřábek, Hryciow – Jonák (C), Rehuš, Březina – Kucharczyk (A), Pechanec, Hořanský – Procházka, L. Volf, Doktor – Vašenka, Šilhavý, Vítek.

Slavia

Málek – T. Duda, J. Novák (C), P. Hořava, Ryzák, Barák, Hejda, Antoš – J. Doležal (A), Vampola (A), Šmerha – Kuťák, Vrdlovec, Šteiner – Jar. Brož, Kubík, Všetečka – Furch, Kohút, Martínek.

Na čtvrtý pokus to konečně vyšlo! Slávisté odčarovali prokletí venkovních stadionů a připisují si druhý cenný skalp v řadě – na vsetínském Lapači sice ještě na začátku třetí třetiny prohrávali, čtyřmi góly během patnácti minut však skóre otočili a nakonec ze Vsetína vezou vítězství 5:4!

Slávisté do odloženého utkání nevstoupili příliš dobře a úvodní minuty strávili zejména na své obranné polovině. Vsetínský nátlak nicméně přečkali a naopak sami z prakticky první anabáze v útoku vytěžili maximum – Vrdlovec si všiml mezi kruhy najíždějícího Filipa Kuťáka a ten, ač faulován, pohotovou ranou do horních pater soupeřovy klece otevřel skóre.

Vstřelená branka dodala červenobílým potřebný klid na hokejku a s tím i zvýšenou aktivitu. Ta s sebou přinesla i více střel, ty však byly nepřesné, či si s nimi dokázal poradit Bláha. Doslova z ničeho navíc Vsetín dokázal srovnat, když přečíslení dvou na jednoho pohodlně do odkryté branky doklepl Radim Kucharczyk.

Právě Kucharczyk mohl ještě před přestávkou skóre otočit, v podobné pozici jako při svém gólu nicméně selhal.

Vedení se tak na stranu domácích překlopilo až na konci 24. minuty. Při přesilové hře pálil od modré exslávista Jiří Drtina a jeho ránu vyrazil Málek jen k Vítu Jonákovi, jenž pohotově zametl kotouč do sítě.

Hned záhy mohl tentokrát při slávistické přesilovce srovnat Ryzák, z bezprostřední blízkosti nicméně Bláhu nepřekonal. To samé platilo i na druhé straně o Volfovi, jehož únik zneškodnil výtečný Málek. Velmi vyrovnanou druhou třetinu v jejím závěru málem ozdobil Vampola, jehož tvrdý projektil cinkl o horní tyč.

Přestřelku ve třetí části odstartovaly dva slepené góly

Do třetí části si Vsetín přenesl část přesilovky z konce periody druhé, využít jí ale nedokázal a ihned po jejím skončení toho mohl začít litovat. Uplynulo jen dvaadvacet vteřin od návratu vyloučeného Martínka na led a Slavia srovnala – tvrdou ránu vyslal od hranice ofsajdu Jan Novák a jeho pokus prosvištěl mezírkou nad ramenem nic netušícího Bláhy.

Ten navíc o 19 sekund později lovil kotouč ze své sítě znovu. Barákovo objetí brány a snahu o zakončení na přední tyč sice ještě zastavil, na dorážku důrazného Jaroslava Brože už však nikoliv – 3:2 z pohledu slávistů.

Brankové hody nicméně ještě nekončily. Překvapený Lapač byl němý jen něco málo přes minutu, než jej podruhé v utkání rozradostnil Vít Jonák. Osmadvacetiletý plzeňský odchovanec si najel na hranici pravého kruhu a nechytatelným švihem trefil přesně šibenici Málkovy branky.

O vítězství rozhodly brejky

Další obrátku ve skóre hned záhy odmítl další spálenou tutovkou Kucharczyk, což Slavia vyhodnotila jako popud k dalšímu zvýšení aktivity. Tu sice zbrzdila potyčka několika hráčů a přesilová hra Vsetína, i ve vlastním oslabení nicméně Pražané dokázali udeřit. Vampola vystihl domácí rozehrávku a vyslal do úniku Filipa Kuťáka, na jehož rychlý blafák byl Bláha krátký.

Svěřenci Miloše Říhy měli na začátku poslední desetiminutovky i další šance ke skórování. Brožův únik ale vychytal Bláha, který si o pár chvil předtím poradil i s přečíslením tří na jednoho. To Málek měl práce o poznání méně, přesto i on musel vytáhnout několik skvělých zákroků, například proti brejku Pechance.

Jeho spoluhráči se mu navíc odvděčili pátou brankou ve vsetínské kleci. V přesilové hře trochu netradičně ujel soupeřovým obráncům Tomáš Šmerha a rychlou fintou do bekhendu překonal bezmocného Bláhu.

Naději pro domácí sice čtyři minuty před koncem vykřesal Branislav Rehuš po výtečné přihrávce Březiny, následnou vsetínskou hru bez gólmana však Pražané bez větších obtíží ubránili a po výsledku 5:4 si připisují první venkovní výhru v sezoně!

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Utkání se mi těžko hodnotí. Samozřejmě jsme hodně zklamaní a hlavně naštvaní. Za stavu 2:1 po dvou třetinách se musí třetí část odehrát úplně jinak. Byl to v podstatě kolaps. Některým klukům do hlavy nevidíme, je to o zodpovědnosti, chuti a vůli vyhrát. A ne že si někdo půjde zahrát hokej. Nevím, jestli někdo získal falešné sebevědomí, že jsme porazili mužstva ze spodku tabulky a teď už to půjde samo, ale Slavia bojovala, hrála obětavě a to na nás dnes stačilo. Vytrestala nás ze všeho. Utkání hodně ovlivnila i druhá třetina, ve které jsme měli soupeři odskočit na 3:1 nebo 4:1, bohužel v koncovce se až na výjimky trápíme a i z jasných šancí jsme góly nedali. Ve třetí třetině přišel zmíněný kolaps, měli jsme ji odehrát jinak, zodpovědněji, a dovést utkání do vítězného konce. Věřím, že se nyní semkneme a vyhrajeme v Jihlavě.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): S dnešním utkáním jsme velice spokojeni. Měli jsme dobrý pohyb, oboustranně to byl důrazný hokej se šancemi na obou stranách. Ze začátku jsme si zakončení trochu komplikovali, kdy jsme se udrželi v pásmu, ale chyběla nám střelba. Vsetín nás hodně zasypal střelbou. Tam nás podržel gólman Málek. Jsme velmi rádi, že jsme to otočili na naši stranu, jsme rádi za 3 body, protože ze Vsetína se body jen těžce vozí. Těžko říct jak by se utkání vyvíjelo, kdybychom vystoupili po sedmi hodinách z autobusu. Jsme rádi, že byla možnost to utkání přesunout na dnešek. Nicméně zažil jsem utkání, kdy jsme dojeli těsně před začátkem a vyhráli, jako utkání, kdy jsme někde spali a prohráli. Dnes to bylo hlavně o tom, jak se kluci k utkání postavili, a že chtěli vyhrát.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více