Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.10.2019

Doma opět vítězně! Slavia po obratu zdolala Frýdek

10. kolo, sobota 5.10.2019, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
2:1
0:1, 0:0, 2:0
Frýdek-Místek

Branky

Slavia

42. Kuťák (Vampola, Šmerha), 48. Brož (Vrdlovec, Vampola)

Frýdek-Místek

17. Hladonik (Mikulík, Kofroň)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Souček – Kreuzer, Polonyi
Vyloučení: 6:7
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:27
Diváci: 790

Sestavy

Slavia

Málek – T. Duda, J. Novák (C), P. Hořava, Ryzák, Barák, Hejda, Antoš – J. Doležal (A), Vampola (A), Šmerha – Kuťák, Vrdlovec, Šteiner – Jar. Brož, Kohút, Všetečka – Furch, Martínek.

Frýdek-Místek

Daneček – Haman, Kudla, Zahradníček, J. Adámek, L. Kovář, Hrachovský, J. Michálek – D. Květoň, Novotný, Martynek (A) – Kofroň, Hladonik, Mikulík (C) – Kvasnica, Stuchlík, Klimša (A) – Motloch, Kaukič, Przybyla.

Šestý domácí zápas a popáté s vítězným koncem! Hokejisté Slavie sice v utkání proti Frýdku-Místku prohrávali, ale ve třetí třetině skóre dvěma zásahy otočili a prodloužili svoji vítěznou sérii na tři duely!

Slávisté na domácím ledě ze šesti zápasů pětkrát zvítězili a pokaždé bodovali. Tuto sérii chtěli samozřejmě udržet i v sobotním podvečerním zápase proti Frýdku-Místku. V úvodu utkání se oba týmy spíše oťukávaly, ale brankáři museli být na pozoru. Hostující Daneček čelil nepříjemným střelám od Doležala či Ryzáka, sešívaný Roman Málek zase likvidoval šanci Novotného.

Tempo pak trochu opadlo, čemuž pomohla i nepříliš vydařená přesilová hra sešívaných. Hokejisté Frýdku nepustili domácí k nějaké kloudnější rozehrávce a sami po jejím skončení udeřili – přečíslení 3 na 2 využil přesnou střelou z mezikruží Jan Hladonik – 0:1.

Sešívaní se museli bránit i v následujících minutách. Minutu po vstřeleném gólu měli hosté k dispozici další velkou šanci – Pražany tentokrát zachránila tyč Málkovy branky. Frýdek byl aktivnější i ve zbytku první třetiny a sešívané do žádné střelecké pozice nepustil.

Jak ale svěřenci Miloše Říhy nezakončili úvodní dvacetiminutovku příliš dobře, tak tu druhou mohli začít parádně – Vampola napálil pouze před brankou stojícího Jiřího Doležala, jehož střela z bezprostřední blízkosti ale v brance neskončila. O šest minut později to byl pak naopak slávista s čtrnáctkou na zádech, kterému ve skórování opět zabránil brankář Daneček.

Do dalších solidních šancí se propracovali Hořava či Šmerha, vyrovnat ovšem nedokázali. Bez práce ale nebyl ani Málek, i když na něj ve srovnání s úvodní dvacetiminutovkou letělo díky zlepšené defenzivní práci sešívaných výrazně méně střel. Druhá třetina nakonec skončila bez branek.

Obrat s rozhodující trefou v přesilovce

Hokejisté Slavie v prostřední části zápasu přidali, vyjádřit převahu i gólově se jim ale zatím nedařilo. To se ovšem ve třetí třetině změnilo. Neuplynuly ani dvě minuty, Tomáš Šmerha za brankou výborně vybojoval puk proti dvěma obráncům, přistrčil ho Petru Vampolovi, který ho předložil do prostoru mezi kruhy najíždějícímu Filipu Kuťákovi – 1:1.

Sešívaným vlil gól krev do žil a Frýdek musel odolávat nátlaku domácích. Ihned po vstřelené brance prověřil Danečka Aleš Furch, který si o tři minuty později souboj s frýdeckým brankářem zopakoval – z otočky se mu ale puk do brány uklidit nepodařilo.

Následovala dvě vyloučení hostujícího týmu a další šance pro slávisty, jak přidat druhý gól. Slavia zavezla puk do útočného pásma, rozastavěla se podle své přesilovkové šablony a udeřila. Vampola shodil puk na úroveň brankové čáry pro Daniela Vrdlovce, ten si počkal na to, až mu odskočí Jaroslav Brož, jenž tvrdou střelou z mezikruží prostřelil Danečka – 2:1.

Ani Frýdek se ale nechtěl tak jednoduše vzdát a sešívaní věděli, že se budou muset ještě bránit. Jednu z největších šancí na srovnání měli v 55. minutě Hladonik a dorážející Kovář, ale narazili na výborného Málka. Jakýkoliv soustavnější tlak však nedovolila četná vyloučení na obou stranách – v jednu chvíli byli diváci na krátký okamžik svědky v základní hrací době nepříliš vídané hry 3 na 3.

V následující přesilovce 4 na 3 zahrozil znovu Hladonik a po vyloučení Doležala v 59. minutě dostali hosté k dispozici krátkou dvojnásobnou početní výhodu, kterou navíc s odvolaným brankářem proměnili v převahu 6 proti 3. Sešívaní už ale závěrečný tlak zvládli a po vítězství 2:1 si připisují třetí výhru v řadě!

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): V první třetině jsme se do toho těžce dostávali – nevím, jestli to bylo tím, že jsme měli o den méně na regeneraci, navíc i ta cesta byla těžká. První třetina byla jendoznačně v režii soupeře, který tam měl iks přečíslení, a to i přes to, že jsme se na to připravovali. Chyběl mi tam pohyb, chuť, síla, prostě všechno. Mohli jsme být rádi, že to bylo jen 0:1. Ve druhé třetině jsme se do toho dostali. Soupeř byl o trochu lepší, ale aspoň jsem tam od nás viděl oproti úvodnímu dějství zlepšenou práci. Ve třetí třetině jsme to stáhli, zkusili jsme to, vlétli jsme na ně a dali jsme dva góly. Mohli jsme vstřelit gól i na 3:1 a v té fázi, kdy to se soupeřem po těch dvou brankách trochu zacloumalo, rozhodnout. Závěr byl hektický, hráli jsme 3 na 6, 4 na 6 a s vypětím sil jsme to ubránili. Já si těch bodů velmi cením, protože soupeř hrál dnes opravdu dobře.

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek) Mně se to hodnotí těžce, protože si myslím, že jsme byli dvě třetiny trošičku lepší. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme měli spoustu šancí, které jsme nevyužili. V podstatě jsme z těch vyložených šancí netrefili ani bránu. Ve třetí třetině přišel tlak Slavie, u gólu na 1:1 jsme chybovali za bránou a u druhé branky využili přesilovku 5 na 3. Pak si to už pohlídali. My jsme měli v závěru ještě nějaké šance, ale nevyužili jsme je. Hraje se ale na góly. Hodnocení je těžké, prohráli jsme 1:2 a gratuluji Slavii.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více