Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.11.2019

Výhru Slavie v Sokolově režíroval Vampola hattrickem

27. kolo, sobota 30.11.2019, Sokolov - Slavia
Sokolov
3:5
0:0, 1:2, 2:3
Slavia

Branky

Sokolov

34. Švec (Zadražil, Kadeřávek), 54. Kverka (Vracovský), 60. Vracovský (Kverka)

Slavia

28. Vrdlovec (Vlček, Brož), 40. Vampola, 44. Vampola (Šmerha, Kuťák), 49. Kuťák (Kubík, Novák), 53. Vampola (Barák)

Statistiky

Rozhodčí: Grech, Hucl – Tvrdík, Šimán
Vyloučení: 5:9, navíc Ondráček (SLA) 10 min OT.
Využití: 3:2

V oslabení: 0:2
Střely na branku: 39:13
Diváci: 835

Sestavy

Sokolov

Bednář – Přindiš, Vodička, Rulík, Kadeřávek, Pařízek, Šafář, Michálek – Kovařík, Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Osmík – Rohan, Vrána, Křemen – Kuběna

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Barák, Kučný, Antoš, Duda – Šmerha, Vampola, Kuťák – Brož, Vrdlovec, Pacovský – Vlček, Kubík, Všetečka – Ondráček, Kubica, Hotěk

Čtvrté vítězství v řadě. Slavia si i přes rozpačitý začátek poradila se Sokolovem a zvítězila o dvě branky. Sešívaný celek táhl Petr Vampola, který se v zápase prosadil hned třikrát a dokázal tak hodně rozšířit svou gólovou sbírku v sezóně.

Slávisté do utkání nevstoupili příliš šťastně a několikrát v průběhu první části nabídli vlastními chybami v rozehrávce šancí domácímu Baníku. Hostující celek ale podržel několika výbornými zákroky brankář Michajlov. Zejména ve čtrnácté minutě se červenobílý gólman zaskvěl při dorážce Vracovského, který kotouč mohl uklízet od odkryté klece, strážce sešívané klece ale dokázal výborně vytrčit hůl a puk vyrazil mimo branku.

Také Slavia se dostala do několika zajímavých příležitostí, v šestnácté minutě se nacházeli ve výhodné pozici Brož s Vrdlovcem, vinou nepříliš důrazné kombinace se ale nakonec do zakončení nedostali. V závěru prvního dějství naopak zakončoval na druhé straně Kverka, kterému po dobré individuální akci připravil kotouč Vracovský. Subtilního sokolovského forvarda ale dokázal vymazat dobrý přesunutím Michajlov.

V průběhu druhé periody se sešívaní začali dostávat do většího tlaku, který umocnilo vyloučení Rulíka. Slavia nabídnutou přesilovou hru dokázala rychle využít a ujala se vedení. Nejprve nabil zpoza branky Brožovi Vlček, jeho střelu dokázal ještě Bednář vyrazit, Brož však nezahálel a znovu hrací předmět vybojoval. Následně puk znovu doskákal k Vlčkovi, který ho dokázal přesně předložit před odkrytou branku Danielu Vrdlovcovi a ten ho za brankáře Sokolova neomylně zasunul.

Domácí ale stále zaměstnávali sešívanou obranu, zejména duo Vracovský – Kverka si vypracovávalo hodně šancí. Všechny však dokázal pokrýt dobře chytající Michajlov. Ovšem po faulu Vampoly se dostal Baník do velkého tlaku. Kuběnova střela sice ještě skončila na břevně, avšak v čase 33:24 se již domácí radovali zásluhou přesné teče Marka Švece, který za Michajlova usměrnil Zadražilovu střelu.

Pražany vyrovnání na malou chvíli zaskočilo a Sokolov byl i nadále při chuti. Podpořit jeho snahu mělo i vyloučení Všetečky v závěru druhé třetiny. Západočeši ale propadli na útočné modré. Petr Vampola se po vypíchnutí dostal do úniku, rychlou kličkou dokázal zmást Bednáře a poté propasíroval kotouč pod jeho tělem až za brankovou čáru.

Začátek třetí části vyšel lépe hostující Slavii. Ve čtyřiačtyřicáté minutě ujeli do přečíslení dva na jednoho Šmerha s Vampolou. První zakončení vyšlo na Šmerhu, který se ještě neprosadil, následná dorážka důrazného Petra Vampoly ale znamenala třetí puk v síti brankáře Bednáře.

Hattrick Vampoly, ale také velká nedisciplinovanost

Nebyl to poslední sešívaný zásah. V čase 48:49 se po střele Nováka od modré čáry, která skončila na tyči Bednářovy branky, puk odrazil k Filipu Kuťákovi a ten ho pohotově doklepl za brankáře Sokolova.

Baník o necelé čtyři minuty později inkasoval znovu. Domácí celek to zkusil již ve třiapadesáté minutě bez brankáře. Puku se ale ujal Petr Vampola a přesným bekhendovým zakončením z vlastního pásma dodal Slavii klid.

Samotný závěr ale možná trochu zbytečně patřil Sokolovu, který se vinou častých vyloučení hostů dostal ke dvou snížením. Nejprve se po faulu Vrdlovce rychle dorážkou z bezprostřední blízkosti po střele Vracovského prosadil Jaromír Kverka a v poslední minutě základní hrací doby, tentokrát při trestu Vlčka, si oba hráči své role vyměnili a Tomáš Vracovský se šťastnou ranou taktéž zapsal do listiny střelců a upravil tak stav na 3:5.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): „Byť jsme dneska prohráli, tak bych chtěl pochválit náš tým za dnešní výkon. Myslím, že velkou část zápasů doma hrajeme velmi slušně. Ale dnes si myslím, že z naší strany to mělo ještě něco navíc. Možná to bylo tím, že jsme hráli celé utkání na tři formace. Naši hráči dnes oplývali vysokým nasazením, dodržovali koncept hry, dodržovali taktiku. Na druhou stranu musím vyzdvihnout tým Slavie, podpořený brankářem. Hosté si dnes řekli o vítězství faktorem zkušených hráčů. Tím mám na mysli především Petra Vampolu, který ten zápas ve finále zlomil.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Hrozně těžký zápas. Bylo to jako v zápase play-off. Vypadalo to, jako bychom se o osmičku bili se Sokolovem. Domácí hráli výborně a moc se mi líbilo jejich nasazení. Rozhodlo asi to, že první třetina skončila 0:0 a pak také gól na 1:2 při našem oslabení. To byly rozhodující situace v zápase. Znovu opakuji, že to byl těžký zápas. Domácí měli velmi dobrý pohyb. Postupem času jsme se do zápasu začali dostávat, ale srážela nás zbytečná vyloučení. Chtěl vyzdvihnout práci zkušenějších hráčů, i v oslabeních a pak především výkon brankáře. Ten byl hlavním strůjcem dnešního vítězství.“

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více