Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.12.2019

Souboj dvou Slavií vyzněl pro Třebíč! Sešívaní se vrací bez bodu

29. kolo, středa 4.12.2019, Třebíč - Slavia
Třebíč
4:1
1:0, 3:0, 0:1
Slavia

Branky

Třebíč

18. Kratochvíl (Kunc), 27. Szathmáry (Šťovíček), 29. Král (Havlát, Šťovíček), 32. Šťovíček (Bittner, Král)

Slavia

50. Kubík (Ondráček, Barák)

Statistiky

Rozhodčí: Fiala, Vrba – Roupec, Blažek
Vyloučení: 2:7
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:25
Diváci: 997

Sestavy

Třebíč

Jekel – Forman, Škůrek, Hlaváč, Szathmáry, Jenáček, Nedbal, Furch – Bittner, Král, Šťovíček – Vodný, Nedvídek, Havránek – Jenyš, Kunc, Kratochvíl – Malec, Havlát, Michálek.

Slavia

Michajlov (32. Málek) – Novák, Duda, Barák, Hořava, Hejda, Kučný, Antoš – Pacovský, Vrdlovec, Doležal – Brož, Kubík, Kuťák – Hotěk, Kubica, Ondráček – Furch, Kohút, Vlček.

Sešívaní nezvládli duel s Třebíčí a z Vysočiny se vrací s porážkou. Domácí položili základy výhry v první třetině, kdy se ujali vedení. Slavia nenašla odpověď a Horáci naopak přidali další tři góly. Skóre už jen v závěru upravil Kubík.

I když se obě mužstva snažila co chvíli ohrožovat svatyni soupeře, počkali si hokejoví fanoušci na úvodní gól zápasu až do 18. minuty. A k radosti ochozů padl do hostující sítě. Kunc nabídl kotouč Petru Kratochvílovi, který si sjel z levé strany až na hranici brankoviště a povedeným bekhendem překonal Michajlova.

Zkraje druhé periody se slávisté ocitli na ledě v šesti a rozhodčí okamžitě vylučoval. Třebíčští výhodu přesilovky takřka okamžitě využili, když se prosadil Šimon Szathmáry. Ten převzal nahrávku od Šťovíčka z pravé strany a z vrcholu levého kruhu zacílil přesně pod horní tyčku.

V čase 28:06 nahodil Havlát puk na branku, mezi kruhy se ho zmocnil Tadeáš Král a přízemní střelou zblízka rozjásal domácí střídačku. Sešívaný blackout dokonal během 32. minuty Martin Šťovíček, jenž navýšil náskok Třebíče už na čtyři góly.

Domácí zaútočili po levé straně a následně musel Michajlov zasahovat proti dělovce z kruhu a následné teči. Kotouč však pouze vyrazil před sebe, ve skrumáži v brankovišti se nejlépe zorientovala právě třebíčská pětadevadesátka a bez problémů trefila odkrytou klec. Čtvrtá trefa Horácké Slavie vyhnala Michajlova na střídačku a do slávistické klece zamířil Málek.

Červenobílí navzdory vysokému manku naskočili do závěrečného dějství plní elánu a Jekel se musel hodně ohánět, aby udržel čisté konto. Na druhé straně vyrazil do samostatné akce Kunc, Málek však svůj tým podržel a ve velké šanci soupeře vychytal. V čase 42:47 sudí pro Slavii nařídili trestné střílení. K hokejové „penaltě“ se rozjel Filip Kuťák a pokoušel se Jekelovi zasunout kotouč mezi nohy. Třebíčský gólman však skvěle zakročil a udržel skóre nezměněné.

V 50. minutě už ale kapituloval. Slavia se díky faulu Malce dostala ke hře v početní výhodě a dokázala převahu na ledě zužitkovat. K vyraženému puku po Ondráčkově pokusu se na pravém kruhu dostal Adam Kubík a nekompromisně zavěsil. Víc už se toho na ledové ploše nestalo a slávisté zapsali porážku.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více