Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.9.2019

Junioři prohráli i v Brně

3. kolo, pátek 13.9.2019, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
6:2
2:0, 3:2, 1:0
Slavia

Branky

Kometa Brno

15. Kunc (Kowalczyk), 18. Svozil (Svoboda), 21. Svoboda (Kunc, Brabenec), 32. Svoboda (Kunc, Brabenec), 36. Kunc (Dufek, Brabenec), 48. Vašíček (Holemý, Martiška)

Slavia

37. Petrák (Hovorka), 39. Havrda (Hovorka, Němeček)

Statistiky

Rozhodčí: Obadal – Novák, Měkýš
Vyloučení: 3:6, navíc Kižlin 10 min. OT.

Sestavy

Kometa Brno

Kubík – Kowalczyk, Sedláček J., Svozil, Vašíček, Holemý, Fajmon, Furch – Svoboda, Brabenec, Kunc, Sedláček I., Malý, Stránský, Martiška, Vašíček, Bartes, Popelka, Dufek.

Slavia

Pánek – Štíbr, Hovorka, Němeček, Fiala, Bureš, Klatt, Srdínko – Havrda, Petrák, Křenek, Stupka, Labuzík, Turek, Kižlin, Ribarovski, Štrombach, Míšek.

Junioři neuspěli ani ve třetím kole soutěže O pohár DHL. Na brněnském ledě prohrávali už o pět branek, pak se sice v závěru druhé třetiny trefili v rychlém sledu Petrák a Havrda, ale to bylo od sešívaných vše. Kometa vyhrála na domácí půdě vysoko 6:2.

Slávisté sice začali bitvu proti Kometě aktivně, byli to ale Brňané, kdo otevřel skóre. V čase 14:40 předvedli Kowalczyk a Michal Kunc parádní přesilovkou kombinaci, kterou druhý jmenovaný zakončil šikovnou ranou za Pánkova záda.

Na časomíře ještě neuplynuly ani tři minuty a domácí se mohli radovat znovu. Svoboda skvěle nabil Stanislavu Svozilovi, a ten se nerozpakoval a zacílil zcela přesně do odkryté klece. Brňané lépe načali i prostřední periodu. Osm vteřin po úvodním buly vyslal Kunc na sešívanou klec slušnou bekhendovou střelu. Do ní vložil hokejku ještě Matěj Svoboda a pěknou tečí dostal kotouč až za brankovou čáru.

Ačkoliv se Slavia snažila, dobýt soupeřovu klec se jí dlouho nedařilo. Zhruba v polovině základní hrací doby se naopak počtvrté prosadila Kometa. Brabenec nejprve vyhrál vhazování a přihrál Kuncovi, jenž ujel všem obráncům a ocitl se tváří v tvář Pánkovi. Místo střely však zvolil nahrávku na volného Matěje Svobodu. Brněnský útočník ranou zblízka rozvlnil síť protivníkovy svatyně.

Ve 36. minutě navíc Moravané zakulatili skóre. Michal Kunc se do puku opřel na pravém kruhu a nedal Pánkovi šanci. Ještě před koncem třetiny konečně udeřili i slávisté. Ve skrumáži před brněnskou brankou se nejlépe zorientoval Martin Petrák a zasunul puk za brankovou čáru.

To ze strany Slavie ale nebylo vše. V čase 38:40 dostali Pražané výhodu přesilové hry, kterou beze zbytku využili. Po Hovorkově pasu vyslal prudkou dělovku na Kubíka Maxim Havrda a se zastavila až v domácí kleci.

Poslední slovo měl brněnský tým. Ve 48. minutě nahodil Holemý na sešívanou klec a jeho pokus usměrnil mezi Pánkovy betony Dominick Vašíček. Slavia si tak připsala další porážku.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více