Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.9.2019

Junioři znovu bez bodů, nestačili na silný Salzburg

6. kolo, sobota 21.9.2019, Slavia - Salzburg
Slavia
3:4
1:0, 1:1, 1:3 - 3:4
Salzburg

Branky

Slavia

15. Petrák (Mareček), 31. Hasil (Hovorka), 60. Štrombach (Fiala)

Salzburg

29. Obu (Cimmerman, Maier), 47. Pronin (Obu), 50. Lutz (Menner, Leonhardt), 60. Leonhardt (Lutz)

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora - Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 1:2
Využití: 3:1

V oslabení: 0:0
Diváci: 56

Sestavy

Slavia

Pánek (Kufa) – Fiala, Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hasil, Ribarovski, Křenek, Turek, Míšek, Labuzík, Petrák, Stupka

Salzburg

Pfarrmaier (Bugl) – Obu, Kerber, Schwaiger, Menner, Szuber, Wimmer, Hadamczik – Cimmerman, Eham, Lutz, Eliáš, Maier, Leonhardt, Hengelmüller, Borzecki, Pronin, Bjerrum, Müller

Sešívaní junioři vyjeli na led v Edenu ke svému pátému zápasu. Do zápasu vlétli s motivací první výhry a hned od začátku přebírali iniciativu. Slávistům vyšla hlavně první a druhá třetina, bohužel tu třetí a nejdůležitější jednoznačně prohráli, a nakonec po urputném a těsném souboji prohrávají poměrem 3:4. „Nebyli jsme horší, dokonce si troufnu říci i lepší, ale nevydrželi jsme to“, smutnil po utkání hlavní trenér juniorů Jiří Veber.

Zápas začal a s ním i šesté kolo Poháru o DHL. Svěřencům Jiřího Vebera zatím vstup do sezó výsledkově nevychází, a tak si chtěli zlepšit náladu v zápase proti rakouské akademií ze Salzburgu. Ke konci první třetiny měli hned důvod k radosti, a to v čase 14:28, kdy se sešívaní ujali vedení. Kapitán Martin Petrák využil obrovského zmatku a po signalizovaném faulu se dokázal jako první zorientovat a střelou z otočky poslal sešívané do vedení 1:0. Do konce třetiny jsme měli možnost vidět hned několik šancí, ale oba gólmani už do konce třetiny za svá záda nic nepustili.

Vstup do druhé části vyšel naopak hostům a po mnoha šancích se nakonec prosadil Němec Christian Obu, který se v čase 28:35 po souhře Cimmermana a Maiera dostal k puku a před odkrytou Pánkovou brankou se dokázal do puku trefit a prázdnou bránu neminul.

Vyrovnaný stav vydržel pouhé dvě minutky a hned si sešívaní vzali své vedení zpátky. Martin Hasil, jenž dostal přesný pas na hokejku a přesnou střelou do prázdné branky, měnil na svítící tabuli skóre. Sešívaní mohli během druhé třetiny vést hned o dvě branky, ale štěstí bylo na straně gólmana Pfarrmaierova a puk minul branku o pár centimetrů. Druhá třetina nám také nabídla bitku mezi Srdínkem a Ehamem. Oba hráči po souboji opustili hřiště a šli předčasně do sprch.

Kritická třetí třetina

Kritická třetí třetina nám přinesla hned tři branky do sítě domácích. Kanonádu začal v čase 46:41 Daniel Pronin, který obdržel zpoza branky zadovku od Christiana Obuma, jenž opět střílel do prázdné a opět neminul. Skóre se měnilo hned o tři minuty později, kdy prošlo nahození od modré čáry až za záda domácího brankáře Pánka. Střílel Julian Lutz. Poslední gól Salzburku přidal Danjo Leonhardt, který využil chyby domácího obránce a do odkryté brány přidal čtvrtý skalp.

Gól cti přidal 20 sekund před koncem hrací doby slávistický útočník Filip Štrombach, který dorazil Fialovu střelu.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Bohužel je to náš už pátý zápas, kde jsme prohráli, ale myslím si, že to nebylo špatně rozehrané. Troufnu si říci, že v některých fázích jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme to nevydrželi a určitě nás srazil i fakt, že jsme nedokázali odskočit o dva góly.

Andrej Lavrov (EC Red Bull Salzburg): Z naší strany to byla určitě dobrá hra, hodně fyzicky náročná, rychlá, nahoru a dolů. Bylo velmi pěkné vidět, jak kluci otáčejí utkání a vstávají z mrtvých.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více