Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.11.2019

Junioři potvrdili rostoucí formu, doma zdolali Kladno

17. kolo, sobota 2.11.2019, Slavia - Kladno
Slavia
5:1
1:0, 1:1, 3:0
Kladno

Branky

Slavia

19. Hovorka (Hasil, Hradil), 39. Hasil (Hradil, Hovorka), 51. Petrák (Havrda, Labuzík), 54. Slavíček (Hasil, Hovorka), 60. Hasil (Hradil, Janča)

Kladno

26. Bláha

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš – Komárek, Šimánek
Vyloučení: 3:6
Využití: 3:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 47:25
Diváci: 56

Sestavy

Slavia

Pittr – Hovorka, Němeček, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Slavíček, Ribarovski, Křenek, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Kladno

Burda – Robovský, Staněk, Zíka, Funk, Zderadička, Volráb – Klíma, Bernat, Šimek, Hašek, Sachr, Filip, Sojka, Urban, Rendla, Čermák, Bláha, Chrenka.

Slávističtí junioři potvrdili rostoucí herní i výsledkový trend, když na domácím ledě zdolali poměrem 5:1 Kladno. Rytíře srazil čtyřmi body útočník Matěj Hasil a pomohl sešívaným ke druhé výhře v řadě a celkově třetí z posledních čtyř duelů.

Sešívaní vstoupili do utkání lépe a byli hned od úvodních minut aktivnějším týmem. V šesté minutě zahrozil po zachycené rozehrávce Turek, hostující brankář Burda pak musel být v pozoru i v přesilovkách, které domácí měli.

V 18. minutě pálil z bezprostřední blízkosti Janča, puk však do sítě o necelou minutu později dopravil až Mikuláš Hovorka, jehož dalekonosná střela zaplula přesně do volné části kladenské branky.

Agilní první periodu potvrzovali slávističtí junioři i na začátku té druhé – Hradilova střela od modré škrtla o tyčku, Petrák se pak po nahrávce Havrdy marně snažil bekhendem najít skulinku v postavení kladenského brankáře.

Sešívaní však žádnou ze šancí na začátku úvodní části neproměnili, a tak přišla odpověď z druhé strany. Rychlý protiútok hostů využil přesným zakončením Ondřej Bláha a srovnal skóre. Od té doby už ale úřadovali domácí.

Nejdříve se však musel vytáhnout Pittr, který po skončení oslabení likvidoval šanci Rendla a o pět minut později čelil brejku Haška. Kladenský útočník na slávistického brankáře nevyzrál a o chvíli později sám sledoval, jak na druhé straně ujel do úniku Slavíček. Ani on neproměnil.

Sešívaní se vymanili z menšího tlaku a znovu vstřelili gól do šatny. Minutu a půl před druhou sirénou zakončil rychlou akci Matěj Hasil a poslal svůj tým opět do vedení.

Třetí třetina už byla jednoznačně v režii svěřenců Jiřího Vebera. Kladno přestříleli 20:5 a především přidali tři branky. Nejprve se v další příležitosti ocitl Hradil, na Burdu ale vyzrál až v 51. minutě Martin Petrák, jenž dorážel puk po Labuzíkově střele.

V následující přesilové hře o tři minuty později přidali červenobílí čtvrtou trefu – svůj první gól v dresu juniorky dal patnáctiletý dorostenec Šimon Slavíček. 35 sekund před koncem ještě v početní výhodě upravil svojí druhou trefou na konečných 5:1 Matěj Hasil a potvrdil svůj dobrý výkon v celém duelu.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Myslím si, že jsme si vítězství zasloužili. Ze začátku to bylo hodně vyrovnané, bylo to asi opravdu o tom prvním gólu a o tom, kdo ho dá. Dali jsme ho my, ale pořád to bylo vyrovnané. Za stavu 1:1 jsme odskočili, a to, si myslím, že nás nakoplo. Před tím naším druhým gólem jsme je tlačili, měli jsme tam nějaké šance, pak jsme jim darovali gól. Výhru jsme si zasloužili, šli jsme si za tím od začátku zápasu. Jsem rád, že kluci začínají věřit a že do hry přenášejí to, co trénujeme. Bez nasazení a dřiny na tréninku to nejde.

Radek Aschenbrenner (Rytíři Kladno): Slavia dnes byla ve všech směrech lepší a zaslouženě má tři body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více