Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.11.2019

Těsná prohra pro juniory, doma nestačili na Kometu

22. kolo, pátek 29.11.2019, Slavia - Kometa Brno
Slavia
1:2
0:0, 1:2, 0:0 - 1:2
Kometa Brno

Branky

Slavia

21. Hovorka (Kižlin, Janča)

Kometa Brno

29. Snášel (Vašíček, Svozil), 35. Vašíček

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora - Komárek, Šimánek
Vyloučení: 5:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:42
Diváci: 79

Sestavy

Slavia

Málek – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Slavíček, Ribarovski, Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák

Kometa Brno

Kubík – Holemý, Furch, Vašíček, Sedláček, Svozil – Žák, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Sedláček, Malý, Brabenec, Vašíček.

Svěřenci Jiřího Vebera vyjeli na domácí led k 22. kolu Poháru O DHL, ve kterém vyzvali jedenáctou Kometu Brno. Sešívaní vstřelili v úvodu druhé třetiny první gól zápasu, ale poté tahali za kratší konec a nakonec padli s Kometou těsně 1:2.

Oba celky vstoupily do utkání podobně a i na šance to bylo v podobném poměru. První velkou šanci si připsali sešívaní – jmenovitě to byl Štěpán Turek, který se po chybě v rozehrávce hostů ujmul puku a ocitl se tváří v tvář brněnskému gólmanovi Kubíkovi. Pokusil se o backhandový blafák, který mu nakonec nevyšel a trefil soupeřovy betony. O několik okamžiků se v podobné situaci ocitl i hostující tým a stejně jako v předešlé situaci vyšel ze souboje lépe.

Po krušném začátku tu byla první přesilová hra pro Kometu. Tu hosté využít nedokázali, na čemž se podílel především Roman Málek, který pochytal nespočet tvrdých střel. Na druhé straně se blýskl i soupeřův brankář Kubík, který zaznamenal zřejmě zákrok zápasu. Kapitán Pražanů obdržel odražený puk a ocitl se před prázdnou bránou, Kubík hbitým skokem puk z brankoviště odrazil a zamezil změně stavu.

Druhá třetina nemohla začít pro sešívané bravy lépe. Již 49 sekund po vhození puku na ledovou plochu se mohli domácí radovat z první branky zápasu. Mikuláš Hovorka vyslal na brankáře ne příliš tvrdou střelu, ale díky perfektní cloně neměl šanci gólu zamezit.

Srovnat nejen krok, ale také skóre se podařilo Kometě o necelých osm minut později. V čase 28:33 se za hosty prosadil Martin Snášel, který dorážel puk po nádherné individuální akci Dominicka Vašíčka, jenž si dokázal svými blafáky obehrát hned tři hráče sešívaných a vyslat střelu, kterou Málek ještě dokázal vytáhnout, na dorážku Snášela byl však krátký.

Souboj gólmanů?

Slavia dlouho dobu snášela úporný tlak ze strany hostů, kteří stříleli na Romana Málka ze všech stran a všech úhlů. Během přesilové hry se mu podařilo chytit tvrdou střelu Vašíčka, na kterého shodil puk Bartes a Roman Málek se musel v rychlosti přemístit a nastavit svou lapačku.

O poslední gól druhé třetiny a celého zápasu se postaral výborně hrající Dominick Vašíček, který se individuální akcí ocitl před Málkem osamocen a blafákem dokázal Málka prostřelit a převrátit vedení na stranu hostů.

Slávisté skočili do třetí třetiny s čistými hlavami a motivací vyrovnat těsný stav. Vyrovnání bylo velmi blízko a měl ho na hokejce Tomáš Labuzík, který dokázal přečíst soupeřovu rozehrávku a ujel obraně hostů, brankář Kubík vytasil svůj beton a připsal si tak velmi důležitý zákrok a přiblížil svůj tým k výhře. Stav utkání nezměnil ani fakt, že sešívaní hráli na konci bez Romana Málka a v šesti.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): V první i druhé třetiny jsme měli nějaké šance, dalo by se říci, že jsme inkasovali po našich chybách, když si jeden hráč udělal naše tři. I na druhý gól jsme jim přihráli, tak si myslím, že snad jenom ta třetí třetina trošku vypadala. Ve všech třetinách jsme měli šance na skórování, ale bohužel se celou sezónu potýkáme se špatnou koncovkou.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Chtěl bych vyzdvihnout slávistickou tvrdost a bojovnost, což nám dělalo asi největší problém, ale takticky jsme to zvládli.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více