Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.12.2019

Junioři díky skvělému obratu uspěli v Salzburgu!

25. kolo, sobota 7.12.2019, Salzburg - Slavia
Salzburg
3:5
2:1, 1:0, 0:4
Slavia

Branky

Salzburg

3. Lutz, 6. Lutz (Hložek, Leonhardt), 30. Borzecki (Maier, Hadamczik)

Slavia

1. Mareček (Petrák), 42. Kižlin (Mareček, Havrda), 44. Havrda (Mareček), 54. Janča (Havrda), 59. Labuzík

Statistiky

Rozhodčí: Wallusching – Sporer, Wimmler
Vyloučení: 4:9
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 45:39
Diváci: 40

Sestavy

Salzburg

Pfarrmaier – Obu, Schwaiger, Necesany, Szuber, Reich, Hadamczik – Eham, Lutz, Myklukha, Maier, Leonhardt, Hengelmüller, Borzecki, Pronin, Wolf, Lindner, Bjerrum, Hložek.

Slavia

Pánek – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Klatt, Holý – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hasil, Ribarovski, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák.

Báječná třetí třetina znamená tři body. Sešívaná juniorka prohrávala po 40 minutách s rakouským Salzburgem o dvě branky a znovu to s ní nevypadalo příliš nadějně, díky čtyřgólové smršti v závěrečné periodě ale nakonec všechny body bere ona! Slávisté tak přerušili sedmizápasovou sérii porážek.

Kromě konce se povedl Pražanům i začátek. Už po půl minutě hry nabil Petrák Tomášovi Marečkovi a sešívaná jednadvacítka přesnou trefou otevřela skóre. Jenže radost sešívaným hokejistům netrvala moc dlouho – jen o dvě minuty později potrestal Kižlinovo vyloučení Julian Lutz a stejný hráč na konci šesté minuty udeřil podruhé, když zužitkoval přesný pas Hložka.

Oba celky mohly skóre upravit díky častým vyloučením, kterých se jen mezi druhým a třetím gólem domácích nastřádalo celkem osm, tedy čtyři na každé straně. A právě až osmý trest znamenal změnu na světelné tabuli, bohužel tedy ve prospěch hokejistů z Rakouska, kteří díky Jakubovi Borzeckimu zvýšili na dvoubrankový rozdíl.

Pro Slavii mohlo být ještě hůř, nicméně Míškův faul a následný velký tlak domácích se zejména díky výtečnému Pánkovi nakonec obešel bez dalšího inkasování.

A právě Petr Pánek svým výkonem povzbudil červenobílé natolik, že se jeho spoluhráči ve třetí třetině nadechli k báječnému zvratu. Celé to začal David Kižlin po necelé minutě a půl hry, když po pěkném ťukesu s Marečkem snížil na rozdíl jediné branky. Za další dvě minuty už bylo vyrovnáno a znovu u toho byl Mareček, jenž tentokrát nabil Maximu Havrdovi a na jeho pumelici byl Pfarrmaier krátký.

Sešívaní sice v tu chvíli byli na koni, možnost dalších šancí jim ale kazila znovu častá vyloučení, z nichž si dvě po sobě připsal Holý. Mohl tak poděkovat svým spoluhráčům, kteří oba jeho tresty přestáli bez úhony a navrch na konci 54. minuty díky Jakubovi Jančovi k velké radosti celé střídačky definitivně zvrátili skóre ve svůj prospěch.

Salzburg měl ještě jednu šanci na srovnání, pohrdl nicméně další přesilovkou a navíc inkasoval popáté, když definitivní pojistku přidal dvě minuty před koncem Tomáš Labuzík. Slavia tak v Rakousku obrátila skóre z 1:3 na 5:3 a bere tři velmi cenné body do tabulky!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více