Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.1.2020

Derby bez bodu. Juniorka padla se Spartou

32. kolo, úterý 7.1.2020, Slavia - Sparta
Slavia
2:5
0:0, 2:2, 0:3
Sparta

Branky

Slavia

23. Němeček (Kižlin, Křenek), 33. Klatt (Labuzík, Brož)

Sparta

26. Prymula (Arnošt, Tomek), 31. Routa (Arnošt, Bláha), 45. Slavíček (Gajdoš, Konečný), 48. Prymula (Arnošt, Tomek), 59. Bláha (Cichoň)

Statistiky

Rozhodčí: Šindel – Brejcha, Jelínek
Vyloučení: 1:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:47
Diváci: 53

Sestavy

Slavia

Pittr – Matějka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Klatt – Brož, Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Křenek, Turek, Labuzík, Janča, Petrák, Puczek.

Sparta

Cichoň – Fiala, Bláha, Prchal, Klodner, Tomek, Chvátal, Gajdoš – Prymula, Kulhánek, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Rubeš, Routa, Konečný, Arnošt.

Ani z druhého zápasu v novém roce si slávističtí junioři neodváží vítězství. Sešívaní sice v derby proti Spartě otevřeli skóre, ale ve třetí třetině třikrát inkasovali a nakonec prohráli 2:5.

Do první třetiny nastoupili sešívaní ve velkém tempu a v prvních minutách dlouho nepustili hosty ani k jedné výraznější a nebezpečnější střele. Slávisté však dlouho nedokázali překvapit pevnou obranu hostů.

Po prvních deseti minutách hry se i hostům podařilo párkrát zahrozit, skvěle chytající brankář Pittr byl však bezchybný a držel svoji neprůstřelnost.

Závěr třetiny však opět patřil slávistům. Ti si vypracovali několik pohledných kombinačních šancí, ale golmana hostů Cichoně nedokázali překonat, a to ani z bezprostřední blízkosti. Po první třetině jsme se tak změny skóre nedočkali.

V druhé dvacetiminutovce se už ale skóre měnilo, a to celkem čtyřikrát. Skóre zápasu otevřel Dominik Němeček, když pohotovou ranou ze střední vzdálenosti propálil sparťanského brankáře. Sparťanům se však po dvou minutách podařilo zápas po šťastném odrazu puku přímo k volnému útočníkovi hostů vyrovnat.

Následně se hostům podařilo dokonce převážit skóre na svou stranu, když rychlým průnikem skrze střed kluziště prostřelil změtí hráčů puk až do slávistické sítě. Sešívaní vyrovnali stav utkání v početní převaze zásluhou Adama Klatta, který se po převzetí puku dlouho nerozmýšlel a rovnou si udělal prostor ke střele. Brankář Sparty Cichoň sice po střele máchl lapačkou, střela však byla příliš rychlá, a tak se zastavila až v třepotající se síti rudých hráčů.

V třetím dějství se už měnil jen počet vstřelených branek Sparty. Poprvé k tomu došlo při využité početní převaze hostů, když se na druhý pokus podařilo puk propasírovat až za záda Pittra. O tři minuty později Sparta vstřelila čtvrtou branku – šlo o druhý zásah v zápase z hole Patrika Prymuly. Závěrečnou pečetí byla pátý gól hostů vstřelený při risku v šesti hráčích.

Slávisté předvedli srdnatý výkon a zápas se rozhodl až v poslední části. Hosté vyhráli i díky nepřesnosti slávistické koncovky.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Vyhráli zaslouženě, byli silnější na kotouči, v pohybu a i v kombinaci. V první třetině jsme udrželi bezbrankový stav, ve druhé jsme ještě se štěstím drželi stav 2:2, ale ve třetí třetině se ukázalo, že jsou lepší, i když mě to tedy štve. Sportovně uznávám, že jsme na ně dnes neměli. Jestli chceme vyhrávat nad kýmkoliv, musí hrát kluci na hranici svých možností a musí dodržovat systém co chceme hrát. Není to náročné, je to jen o bruslení a o tom přinutit se k pohybu. Ten náš pohyb byl zpožděný, všechno trvalo dlouho. Oni byli prostě lepší v pohybu s pukem i bez puku.

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Bohužel v prvních dvou třetinách jsme nebyli schopni dát z vyložených šancí gól, tento problém ale máme už tak deset zápasů. Naštěstí jsme odskočili ve třetí třetině, takže kluky můžu jenom pochválit. První gól ve třetí třetině byla nějaká dorážka, takže takový náhodný gól to asi rozhodl a dostal nás do sedla. My se jako týmy známe, ničím nás nepřekvapili a myslím, že ani my je jsme nijak překvapit nemohli.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více