Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.1.2020

Vítězný start roku: Dorost má skalp lídra

O play-off, 7. kolo, pátek 3.1.2020, Slavia - Vítkovice
Slavia
4:1
2:0, 1:1, 1:0
Vítkovice

Branky

Slavia

9. Skoupý (Palát, Malínek), 16. Malínek (Skoupý, Brummel), 33. Novák (Malínek, Vymětal), 48. Slavíček (Vlasák, Štancl)

Vítkovice

22. Bystroň

Statistiky

Rozhodčí: Květoň – Dědek, Štěpnek
Vyloučení: 1:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:24

Sestavy

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Slavíček, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Štancl, Vymětal.

Vítkovice

Bartošák – Bystroň, Bialy, Kosina, Puchala, Řepa, Vřeský, Prčík – Holaník, Přibyl, Petr, Rajčan, Pavelec, Schauer, Melovský, Irgl, Skripčák.

Dorost sešívaných ideálně vstoupil do nového kalendářního roku. Na domácím ledě si poradil s vedoucím týmem soutěže z Vítkovic. Od první třetiny drželi Pražané vedení, které nepustili až do konce zápasu. V závěrečné části svůj náskok navýšili dokonce na rozdíl tří branek. Vítkovičtí dokázali brankáře Voleveckého překonat jen jednou.

Vstoupit do nového roku vítězně – plán sešívaných byl pro první domácí zápas nového kalendářního roku jasný. V Edenu proti nim však stála hodně silná překážka. Do cesty se výběru trenéra Slížka postavil vedoucí tým extraligy z Vítkovic.

Sešívaní však nemohli začít lépe, na soupeře v úvodu zápasu vlétli bez přehnaného respektu. První třetinu orámovala spolupráce dvojice Malínek – Skoupý. Nejprve skóroval Mikuláš Skoupý poté, co dostal ideální pas od svého spoluhráče zpoza branky.

Jen sedm minut nato se situace obrátila a prosadil se Vojtěch Malínek. Ten po spolupráci se Skoupým vydoloval kotouč u mantinelu, vybruslil si mezi kruhy a propálil brankáře Bartošáka. Ten se v úvodní třetině zapotil výrazně víc než Volevecký v opačném brankovišti. Ze třinácti střel, které vyslali sešívaní, zahrozil kromě dvou gólových tref i Slavíček, který ujel na levé straně.

Po návratu z kabin do druhé třetiny vkročili lépe hosté. Nejdřív nebezpečně dorážel Irgl, na tento pokus Volevecký dosáhl. Na střelu Michala Bystroně z modré čáry, kterou přes skrumáž hráčů před sebou vůbec neviděl, už ale nestačil.

Sešívaní se inkasovanou brankou nenechali rozhodit. Po první přesilovce (která přišla až v polovině zápasu) si vytvořili slibný tlak. Ten nakonec v branku proměnil Michal Novák, který si dobře sjel pro zakončení mezi kruhy. Bartošáka překonal dorážkou vlastní střely.

Jedinou přesilovku dostali v zápase k dispozici i Vítkovičtí. Proměnit ji ale nedokázali. Největší šanci na opětovné snížení měl Schauer, který při dorážce v přečíslení jen těsně minul tyčku branky.

Jinak ale sešívaná obrana soupeře k větším šancím moc nepouštěla. Tím vytvořila ideální podmínky k tomu, aby se červenobílí poprvé dostali do tříbrankového vedení. To obstaral Šimon Slavíček, který dostal v pravém kruhu trestuhodně velké množství prostoru.

Brankou na 4:1 sešívaní nedovolili Vítkovickým v závěru zabojovat o vyrovnání. Poslední minuty utkání tak Pražané kontrovali a pohlídali si zisk tří bodů. Do dalšího zápasu půjdou s vědomím, že se jim povedlo skolit lídra soutěže. Sebevědomí se jim rozhodně bude hodit, už během sobotního dopoledne vyzvou doma Kometu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Do nového roku jsme chtěli vstoupit výhrou, ale věděli jsme, že jsou Vítkovice silný soupeř. Soutěž nevedou náhodou, mají hodně kvalitní mančaft, což potvrdili. Hráli hokej, což nám vyhovovalo – my se snažíme hrát hokejově celý rok. Kluci celé utkání bojovali, vyhráli jsme zaslouženě. Hned o den později nás čeká (už od 11 hodin) utkání s Kometou. Uvidíme, jak se s tím kluci popasují. Doufám, že se nám podaří vyhrát dva zápasy za sebou.

Radek Philipp (HC VÍTKOVICE RIDERA): Slavia vyhrála zaslouženě. První třetinu jsme tahali za kratší konec. Šli jsme si ten zápas spíš jen zahrát. Nebyli jsme připraveni na to, že Slavia nás bude chtít porazit. Mysleli jsme si, že to půjde jednoduše. Je to pro nás facka. Pro kluky z toho plyne ponaučení: pokud chceme být úspěšní, musíme do každého zápasu vstoupit s respektem k soupeři a na ledě nechat maximu. To ale v tomto zápase neplatilo.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video