Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.1.2020

Tentokrát bez bodu. Dorostenci padli s Kometou

O play-off, 8. kolo, sobota 4.1.2020, Slavia - Kometa Brno
Slavia
1:6
0:1, 0:1, 1:4
Kometa Brno

Branky

Slavia

51. Vlasák (Brummel, Stejskal)

Kometa Brno

15. Běhůnek (Ulbricht, Brabenec), 21. Sever (Ulbricht, Brabenec), 46. Pigl (Šalé, Řehák), 48. Šalé, 49. Brabenec (Sedláček), 54. Pigl (Šalé, Otava)

Statistiky

Rozhodčí: Valda – Beneš, Kurtin
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:39
Diváci: 32

Sestavy

Slavia

Vávra (49. Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Pavlát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Štancl, Vymětal.

Kometa Brno

Bizoň – Řehák, Běhůnek, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda, Pelikán – Nekvapil, Brabenec, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

V prvním novoročním zápase si na domácím ledě poradili s lídrem z Vítkovic, ve druhém letošním utkání se už ale sešívaní dorostenci radovat nemohli. Svěřenci Ladislava Slížka totiž nedokázali proti Kometě využít své šance a nakonec doma podlehli 1:6.

Po výhře nad extraligovým lídrem z Vítkovic posilnění dorostenci sehráli druhý zápas ve dvou dnech – na domácím ledě je čekalo Brno. Pro Kometu se jednalo o první utkání v novém roce. A vstoupila do něj pravou nohou.

Moravané byli od úvodních minut aktivnějším týmem – už po necelých třech minutách prověřil Vávru Sedláček, v osmé minutě pak promrhal velkou příležitost v přečíslení Horký. Pak zabrali také sešívaní – Novákova střela vypadla hostujícímu brankáři z výstroje, zatímco Skoupý se snažil marně dorazit odraženou střelu Brummela.

Jediná branka první třetiny nakonec padla z poměrně nenápadného nahození v 15. minutě. Obránce Viktor Běhůnek překvapil možná i sám sebe, když zjistil, že puk, který od modré vyslal, skončil v síti – 0:1.

Kometa vykročila do druhé třetiny s přesilovkou a rychle ji dokázala využít. Po 54 sekundách usměrnil puk mimo dosah slávistického gólmana Alex Sever a zvýšil náskok hostů na dvě branky.

Jinak se ovšem druhá perioda nesla v duchu vyrovnaného hokeje. Tempo zápasu nechybělo, gólové příležitosti už však ano. Jednu z těch největších si ve 36. minutě vypracovali slávisté, konkrétně Marek Vlasák, ale jeho střela do protipohybu gólmana Bizoně místo určení nenalezla.

Slávisté své šance neproměnili a Brno ve třetí třetině znovu ožilo. Domácí přestřílelo 17:14 a začalo dávat také góly. Smrtící byla tříminutovka mezi 46. a 49. minutou, kdy se postupně prosadili Martin Pigl, Eduard Šalé a Jakub Brabenec a zařídli pro svůj tým rozhodující vedení.

Sešívaní poté, co Vávru v brance vystřídal Volevecký, dokázali poprvé v duelu skórovat – v 51. minutě Marek Vlasák dorazil odražený kotouč do sítě –, na větší odpor už se však nezmohli.

Poslední minuty i tak nabídly hodně akce. Kometa sedm minut před koncem přidala další branku, sešívaní nevyužili přesilovku 5 na 3 a v poslední minutě nabídli hostům trestné střílení, které neproměnil Brabenec. Brno i přesto dokráčelo k pohodlnému vítězství 6:1.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více