Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
10.1.2020

Dorostenci se vrací ze Zlína bez bodu

O play-off, 10. kolo, pátek 10.1.2020, Zlín - Slavia
Zlín
8:3
3:0, 2:0, 3:3
Slavia

Branky

Zlín

9. Tomeček (Laciga), 14. Hoferek (Jecho, Ramert), 16. Burian (Laciga, Lavička), 21. Jecho, 32. Lavička (Ramert), 44. Laciga (Tomeček, Lavička), 51. Laciga (TS), 56. Ramert (Nábělek, Kráčalík)

Slavia

43. Brummel (Malínek, Tomas), 49. Skoupý (TS), 60. Hofmann (Malínek)

Statistiky

Rozhodčí: Goňa – Blažek, Poláček
Vyloučení: 11:12
Využití: 1:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 32:33
Diváci: 69

Sestavy

Zlín

Málek – Nábělek, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Gerych, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička.

Slavia

Volevecký (22. Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Malínek, Tomas, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Hofmann, Vymětal.

Po náročném utkání v Havířově, kde dokázali sešívaní dorostenci otočit nepříznivý stav a zvítězit, nezbyli mladým slávistům síly na duel ve Zlíně. Berani připravili sešívaným hokejistům těžkou porážku. Dorost se tak vrací z východního tripu s výhrou a porážkou.

Přestože začátek duelu patřil Slavii, která mohla skórovat po akci Brummela, do vedení se dostali domácí hokejisté. Matúšů se sice provinil faulem, to ale vůbec nevadilo Michalu Tomečkovi, který se v oslabení po krásné individuální akci dostal až před Voleveckého. Tomečkova následná střela nad beton znamenala jednobrankový náskok pro Zlín.

Odpovědět mohl Kvasnička, jeho střela z úhlu ale zamířila pouze do boční sítě. Na tahu tedy byli znovu domácí. Berani se na začátku čtrnácté minuty usadili v pásmu. Jan Hoferek se odhodlal ke střele od modré čáry a vinou špatného výhledu nedokázal na jeho zakončení Volevecký reagovat – 2:0.

Slavia byla jako opařená nástupem hostů a do konce první části inkasovala potřetí. Adam Burian dostal od Lavičky přesnou pobídku, kterou využil ještě přesnější střelou ke vzdálenější tyči. Domácí celek se však na nespokojil s tímto vedením a na počátku druhé třetiny skórovali zlínští hokejisté znovu. Adam Jecho využil přesilovou hru Zlína a vyhnal ve dvaadvacáté minutě z branky Voleveckého, kterého pro zbytek duelu nahradil v brankovišti Náhončík.

Hostující celek se tvrdou hrou snažil vrátit do zápasu, skórovali ale znovu domácí. Ve dvaatřicáté minutě Ramert obral o puk bránícího hráče Slavie a předložil ho do mezikruží Davidu Lavičkovi, jehož střela zapadla do odkryté části klece – 5:0.

Na začátku třetí části slávisté snížili. Po nepřesvědčivém zákroku Málka proti Malínkově zakončení se k dorážce dostal Maxim Brummel a zaznamenal první sešívanou trefu. O malý moment později si Zlín však pětigólové vedení vzal zpět. Adam Laciga překonal Náhončíka a rozvlnil sešívanou síť pošesté.

Poté si slovo však vzala Slavia, která dokázala snížit nepříznivé skóre. Hoferek fauloval v úniku Mikuláše Skoupého, který si s trestným střílením poradil náramně. Vymíchal brankáře Málka a mezi ruku a tělo zlínského brankáře propasíroval kotouč do sítě. Stejnou výhodu ovšem po faulu Weitze využili domácí. Adam Laciga přidal svou druhou branku v duelu a nedal Náhončíkovi šanci zasáhnout.

Berani v šestapadesáté minutě dokázali ještě zvýšit svůj náskok. Po sešívané ztrátě v obranné fázi se puku ujal Jan Ramert a prostřelil brankáře Slavie osmou domácí trefou. Poté, co si v poslední minutě své svalové dispozice změřili v osobním souboji Hrdlička s Mojžíšem, se stihl prosadit ještě Jakub Hofmann a snížil nelichotivou porážku sešívaného celku.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více