Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.2.2020

Dorostenci třikrát vedli, přesto si body odváží Energie

O play-off, 17. kolo, čtvrtek 20.2.2020, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
4:6
2:1, 2:4, 0:1
Karlovy Vary

Branky

Slavia

9. Brummel (Štancl, Stejskal), 16. Skoupý (Hofmann, Stejskal), 23. Štancl (Vlasák), 40. Skoupý (Štancl)

Karlovy Vary

14. März (Botoš, Matas), 21. Šmajda (Zeman, Sapoušek), 32. Šmajda (Houdek, Sapoušek), 35. Príhoda (Šlechta, Dorot), 38. Bulka (Kupčo, Príhoda.), 59. Botoš (Matas, Kupčo)

Statistiky

Rozhodčí: Glanc – Kučera, Kubíček
Vyloučení: 1:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:28
Diváci: 43

Sestavy

Slavia

Pittr (38. Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal

Karlovy Vary

Kubát (23. Pavlovic) – Dorot, Houdek, Anton, Bulka, Hohl, Vogel, Havlík – Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Botoš, Sapoušek, März, Zeman

Svěřenci Ladislava Slížka neodehráli s druhým týmem tabulky špatný zápas. Rozhodla ale druhá třetina, po které hosté již náskok nepustili a odváží si po výsledku 4:6 plný bodový zisk.

Slavia byla od samého začátku aktivnějším celkem a v sedmé minutě mohla jít poprvé do vedení. Hofmann ale kotouč do branky evidentně kopnul a gól tak nemohl v žádném případě platit. Následně se dostali ke slovu také Energetici, kteří zahrozili v přečíslení. Príhoda však nedokázal skákavou přihrávku umístit za přesouvajícího Pittra.

Energie ale o malý moment později zachybovala ve středním pásmu a umožnila Maximu Brummelovi nabrat solidní rychlost. Sešívaný útočník ji využil a prosadil se až do prostoru mezi kruhy, odkud rychlou střelou mezi betony v deváté minutě překonal brankáře Kubáta – 1:0.

Hosté o pět minut později dokázali srovnat krok. Botošovu střelu sice Pittr vyrazil. Brankář Slavie se ale dostal do nevýhodné pozice a dorážka Lukáše Märze mu propadla pod tělem až do sešívané brány. Slavia ale dokázala rychle odpovědět a po přesné teči Mikuláše Skoupého šla znovu do vedení.

To ale vydrželo sešívaným hokejistům pouze do začátku druhé třetiny, kdy se po parádní individuální akci prosadil Samuel Šmajda, toho však muselo rozesmutnět, když o dvě minuty později dokázal Vlasák uzmout kotouč rozehrávajícím karlovarským bekům a předložit ho Jakubu Štanclovi, který si již věděl rady a dostal po kličce puk za Kubáta, který musel pro zranění ze souboje se Štanclem opustit bojiště – 3:2.

Energii nakopla změna v brankovišti

Náhradní brankář Pavlovic byl ihned v permanenci a dokázal vychytat v šanci Hofmanna. V následujících minutách přidala Energie a začali se dít věci. Nejprve Samuel Šmajda znovu předvedl své rychlé a šikovné ruce. Útočník Karlových Varů si dokázal poradit s několika sešívanými beky a na dlouhou hůl zasunul puk za Pittra.

V pětatřicáté minutě navíc propadla nedůrazná střela Ondřeje Príhody Pittrovi přes lapačku až do branky a hosté šli poprvé v zápase do vedení, které navíc o tři minuty později zvýraznil Kryštof Bulka, který schovanou střelou vyhnal Pittra z branky a do brankoviště Slavie se musel postavit Volevecký.

Ten ihned po nástupu do klece musel zasahovat, ale hosté ho propálit nedokázali. Na druhé straně naopak znovu zachybovali v rozehrávce obránci Energie a Štancl vybojoval vyloženou pozici pro Mikuláše Skoupého, který z bezprostřední blízkosti dokázal Pavlovice prostřelit a snížil tak na rozdíl jediné branky.

Slavia již ve třetí části vyrovnat nedokázala. Hosté dobře bránili prostor před Pavlovicem a v závěru utkání navíc Karlovy Vary dokázaly zvýšit náskok. Po přesném pasu Matase prostřelil mezi betony Voleveckého kapitán Energie Jan Botoš - 4:6.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více