Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.2.2020

Neskutečný obrat! Dorost otočil duel s Kometou v závěru

O play-off, 20. kolo, sobota 29.2.2020, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
2:3
0:0, 0:1, 2:2
Slavia

Branky

Kometa Brno

41. Šalé (Pigl, Fajmon), 55. Šalé (Sedláček, Schnattinger)

Slavia

33. Hofmann (Skoupý, Malínek), 59. Hofmann (Skoupý, Malínek), 60. Vlasák (Malínek).

Statistiky

Rozhodčí: Ondráček – Měkýš, Zábršová.
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:30
Diváci: 62

Sestavy

Kometa Brno

Schnattinger – Řehák, Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan

Slavia

Pittr – Hrdlička, Švec, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal

Sešívaní dorostenci se v rámci 20. kola bitev o pořadí v play-off střetli s Kometou a v samém závěru utkání předvedli málo vídanou otočku. Červenobílá letka se sice v polovině zápasu ujala vedení, domácí ale zvládli otočit a hýčkali si těsný náskok. V závěru ovšem přišla sešívaná chvíle. V čase 58:28 díky důrazu na brankovišti Pražané srovnali a výhru pak vystřelil jednadvacet sekund před koncem Marek Vlasák.

Na půdě brněnské Komety se jako první po úvodním buly osmělili domácí hráči a Pittr se v sešívaní kleci musel hodně ohánět, aby neinkasoval. Nejprve zlikvidoval tvrdý projektil z mezikruží, následně pomocí lapačky zneškodnil i ránu z těsné blízkosti.

Na druhé straně se ve velké šanci mihli Kvasnička a Vymětal. Ani dělovka prvního, ani dorážka druhého se však neujala. Světelná tabule se zastavila na čase 32:25, když se poprvé měnilo skóre. Slávisté si vytvořili před svatyní soupeře slušný tlak, v závaru na brankovišti se nejlépe zorientoval Jakub Hofmann a rychlou ranou poslal kotouč do sítě.

Zkraje závěrečné periody Kometa srovnala. Čtyřicet vteřin po návratu z kabin převzal Pigl kotouč od Fajmona a naservíroval ho na levý kruh Eduardu Šalému. Ten nezaváhal a zacílil přesně za Pittrova záda.

V 55. minutě Brněnští otočili vývoj skóre. Domácí po sešívané akci rychle otočili hru, Eduard Šalé dostal nahrávku do jízdy a střelou přes beton překonal maskovaného muže v červenobílé kleci.

Slávisté ale nesložili zbraně a přibližně za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Nejprve se Schnattingera snažil překonat Malínek, brněnský gólman ale jeho pokus vyrazil. V následné skrumáži se nejlépe zorientoval Jakub Hofmann a díky důrazu dotlačil kotouč za brankovou čáru.

Hvězdný okamžik červenobílých mladíků měl ale teprve přijít. V čase 59:39 ztratila Kometa puk na útočné modré čáře, čehož využil Malínek. Ten okamžitě přistrčil kotouč do jízdy Marku Vlasákovi, který si nikým nehlídaný najel do útočného pásma, a po jehož projektilu k pravé tyči vybuchla sešívaná střídačka radostí. Obrat z 1:2 na 3:2 tak slávisté zvládli za jednasedmdesát sekund, navíc v posledních dvou minutách duelu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více