Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.12.2019

Sešívaní nedali gól a z Havířova se vrací s prázdnou

O pořadí v p-o, 2, čtvrtek 19.12.2019, Havířov - Slavia
Havířov
3:0
2:0, 0:0, 1:0
Slavia

Branky

Havířov

15. Bednář (Kachyňa, Werbik), 16. Doktor (Fridrich, Stezka), 46. Kotala (Seman, Bambula)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Veselý, Ondráček – Gančarčík, Hanzlík
Vyloučení: 8:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:24
Diváci: 920

Sestavy

Havířov

Stezka – Matai, Malina, Chroboček, Kachyňa, Mrowiec, Rašner, Nepokoj – Bambula, Seman, Kotala – Baláž, Werbik, Bednář – Fridrich, Doktor, Maruna – Procházka, Starý, Dvořák.

Slavia

Michajlov – Novák, Hejda, Barák, Hořava, Duda, Kučný, Antoš – Doležal, Vrdlovec, Šmerha – Pacovský, Kuťák, Všetečka – Furch, Kubica, Ondráček – Vlček, Kohút, Hotěk.

Slavii se zatím v nadstavbě příliš nedaří. Po porážce na ledě Chomutova odjíždí sešívaní s nepořízenou i z Havířova, kde padli 0:3.

Sešívaným se vstup do zápasu příliš nepovedl. Sice do něj vkročili stejně jako domácí opatrnou hrou a zkraje sedmé minuty si zahráli i první přesilovku, v ní si však žádnou vyloženou gólovou šanci vytvořit nedokázali. Naopak sami mohli krátce po jejím konci inkasovat, Procházkovi ale při úniku nevyšel blafák.

Velká šance nicméně hokejisty Havířova nabudila a po zbytek třetiny přebrali otěže hry. Nejprve Baláž vyzval ke skórování Chrobočka, jenž minul odkrytou klec, na konci 15. minuty už ale Gascontrol aréna poprvé jásala radostí. Hostující obrana nechala po mantinelu ujet Lukáše Bednáře, který se následně natlačil před Michajlova a nadvakrát dostal kotouč za jeho záda.

Jen o půl minuty později bylo navíc pro sešívané ještě hůř. Havířovští tentokrát ujeli do přečíslení – na osamělého Hořavu mířili tři soupeři – a krátkodobou početní převahu využili na maximum. Fridrich zvolil nahrávku mezi kruhy na Jakuba Doktora a ten ranou k tyči podruhé zvedl domácí fanoušky ze sedaček.

Ve druhé části už to od červenobílých bylo mnohem lepší. Už po několika desítkách vteřin musel Stezka likvidovat nepříjemnou ránu od modré, po pár dalších minutách pak nadvakrát zlikvidoval slibné šance Šmerhy s Vrdlovcem. Úvodní aktivitu sice následně přerušila hodně rozkouskovaná pasáž hry, po ní však následovala druhá sešívaná přesilovka, která ale bohužel přinesla stejně vzruchu jako ta předcházející.

Početní převahu si čtyři minuty před druhou sirénou vyzkoušeli i domácí a stejně jako v případě jejich soupeře si jí protáhli až na maximální možnou dobu dvou minut, neboť dlouhá kombinace k jejímu využití nevedla. Větší porci vzruchu přinesl až závěr třetiny, kdy nejprve Kotala v protiútoku vůbec netrefil bránu, aby o pár sekund později Hotěk nevyzrál rychlou fintou na pozorného Stezku.

Do třetí části tentokrát vstoupili lépe domácí a hned po buly zatlačili Slavii na jejich polovině. Paradoxně ale největší šance bíle oděných přišla v protiútoku, během něhož byl faulován Kotala a mohl si tak svůj pokus zopakovat z trestného střílení. V něm sice dosáhl branky, bylo to ale až po dorážce a gól tedy nemohl být uznán.

Mrzet ho to ale nemuselo dlouho – právě Jakub Kotala totiž v polovině 46. minuty ujel do přečíslení, které vzal na sebe a po objetí obránce propálil Michajlova přesně k pravé tyči. Slávisté se sice snažili o vyrovnání, jejich šance ale hatil výtečný Stezka, Havířov navíc nebezpečně hrozil z rychlých brejků – největší šanci spálil Starý, kterému tváří v tvář prázdné kleci přeskočil kotouč hokejku.

Pražanům alespoň ke snížení nepomohlo ani vyloučení Semana čtyři minuty před koncem, v samotném závěru se pak do menších potyček dostalo několik hráčů z obou výběrů, na konečném výsledku 0:3 ve prospěch domácích už se však nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Dneska to byl vyrovnaný zápas. Myslím, že jsme hráli velice dobře. Soupeř se sice dostal do vedení, ale nás to nijak nesrazilo. Makali jsme, nabruslili jsme hodně kilometrů, ale nemělo to žádný efekt. Přestože jsme měli dobrý pohyb a drželi jsme se v útočném pásmu, tak nám chyběl důraz před brankou a bez toho nejde góly dávat. Klukům toho moc vytknout nemůžeme, hráli poctivě, ale soupeř využil naše okénka v obraně a po třetím gólu jsme s tím už nedokázali nic udělat.

Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Byl to vyrovnaný zápas se spoustou šancí na obou stranách. Na naší straně to výborně vychytal Aleš Stezka, na druhou stranu bylo důležité to, že my jsme dali ten první gól. To nás uklidnilo a myslím si, že jsme od té chvíle byli o něco lepší. Klíčové bylo, že my jsme proměnili ty šance z přečíslení, zatímco soupeř neuspěl. Konec utkání jsme si už, myslím, pohlídali.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více