Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.1.2020

Slavia v prvním zápase nového roku padla s Litoměřicemi

O pořadí v p-o, 7, sobota 4.1.2020, Slavia - Litoměřice
Slavia
3:4
0:1, 3:2, 0:1
Litoměřice

Branky

Slavia

29. Šmerha, 38. Ryzák (Vlček, Hořava), 40. Ryzák (Kubík)

Litoměřice

11. Voženílek (Kadlec, Jícha), 23. Jícha (Voženílek, Strejček), 29. Jánský (Jindra, Marcel), 49. Kadlec (Korkiakoski, Jícha)

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora, Hucl – Hejl, Podrazil
Vyloučení: 7:6
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:43
Diváci: 1441

Sestavy

Slavia

Málek (29. Michajlov) – Hejda, Novák, Hořava, Valík, Barák, Ryzák, Hovorka – Šmerha, Kubík, Kuťák – Doležal, Vrdlovec, Vlček – Ondráček, Kubica, Šteiner – Brož, Kohút, Furch.

Litoměřice

Beran – Marcel, Walter, Jebavý, Klejna, Bártek, Strejček, Váchal – Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Štohanzl, Kangas – Jindra, Havelka, Jánský – Bernat, Přikryl, Kropáček.

Slávisté zahájili nový rok proti Litoměřicím. Po nepovedené první polovině zápasu dokázali svěřenci Miloše Říhy dotáhnout tříbrankové manko i díky dvěma brankám Ryzáka. Na čtvrtý gól hostů ale již domácí hokejisté zareagovat nedokázali a Stadionu podlehli.

První utkání nového kalendářního roku rozehráli lépe hosté, kteří ihned zaměstnali Málka. Mladý odchovanec Slavie dostal od začátku zápasu přednost před Michajlovem a brzy musel začít splácet důvěru trenérů. Pokusy Voženílka a Korkiakoskiho si ale sešívaný brankář pohlídal. V další ofenzivní snaze hostů se objevil Jánský. Po nabrání solidní rychlosti ale nedokázal trefit branku.

V průběhu prvního dějství se začala probouzet také Slavia, Doležal svým projektilem ale nechal pouze vyniknout připraveného Berana, který si v první dvacetiminutovce připsal na své konto ještě jednu zajímavou situaci. Při signalizovaném trestu Stadionu vyjel litoměřický gólman z klece v domnění, že trest bude udělen sešívaném týmu. Sešívaná letka ale toto Beranovo zaváhání nevyužila.

Do vedení se naopak v polovině první třetiny dostali hosté. Daniel Voženílek obral v rohu kluziště nedůrazné sešívané beky o kotouč a po pohotovém vyjetí zpoza branky zasunul puk za bezmocného Málka.

Právě Voženílek ujížděl o malý moment později směrem na brankáře Slavie ve dvojici s Kadlecem, bývalý forvard Slavie vzal zakončení na sebe, vyniknout ale nechal pouze brankáře domácího celku.

Do druhé části znovu vstoupily lépe Litoměřice. Zpočátku sice Slavia byla aktivnější, druhou branku ale přidali po faulu Šteinera hosté. Josef Jícha se po přistrčení Voženílka nejlépe zorientoval před Málkem a zametl kotouč bekhendem do sešívané klece.

Slávisté se v této pasáži hry dostali pod tlak. Do zakončení se dostal Jánský, domácí celek ale zachránila tyč. Až po několika minutách se Pražané vymanili a zamířili s pukem na hokejkách směrem k Beranovi, Doležal ale svůj pokus z mezikruží přesně nenamířil. Na opačné straně kluziště byl důslednější Jindra, který dojel volný kotouč a přes obránce ho přistrčil Peteru Jánskému, který z otočky poslal kotouč mimo dosah Málka do domácí klece – 0:3.

Slavii nakopla změna brankáře, Kadlec ale dokázal ve třetí části rozhodnout

S domácím týmem to nevypadalo příliš dobře. Místo Málka zamířil do brankoviště Michajlov, zřejmě také jako nový impuls, který na sešívané hokejisty zapůsobil. O necelou půl minutu později totiž ujel do brejku Tomáš Šmerha, jehož střelu přes obránce Beran nezachytil a červenobílí se radovali ze snížení.

Dlouhé minuty poté Slavia dobývala pásmo Litoměřic, které dlouho dokázalo odolávat. Po trestu Přikryla se ale v početní převaze domácích odhodlal na druhý pokus ke střele Vlček a jeho ránu dokázal před Beranem přesně tečovat Marek Ryzák a v čase 37:23 dostal Slavii na dostřel.

Urostlý sešívaný obránce se po dlouhém zranění vrátil do sestavy ve velkém stylu. A již v několika předchozích duelech dokázal skórovat. V poslední minutě druhé části po Kubíkově vyhraném vhazování se opřel do puku takovým způsobem, že brankář Litoměřic Beran nestihl ani zareagovat. Marek Ryzák tak přidal na své konto druhý přesný zásah a vyrovnal stav zápasu.

Slávistický obránce toho neměl zřejmě dost ani na začátku třetí třetiny, jeho další pokus od modré čáry ale již dokázal Beran zastavit. O slovo se ale přihlásily také Litoměřice. V přesilové hře hostů byl blízko ke skórování Kadlec, jeho dělovku ale dokázal vytěsnit na horní tyč Michajlov, kterého následně nepřekonal ani Marcel.

Slavia si třetí dějství zkomplikovala dvěma tresty. Po faulu Šmerhy se do šance dostal Kadlec, se zakončením ale otálel a Michajlov dokázal zasáhnout. O chvíli později se ale již Martin Kadlec prosadil, když v čase 48:30 zužitkoval nabídku Korkiakoskiho a usměrnil puk za sešívaného brankáře.

Domácí celek si sice dokázal vytvořit v závěru zápasu několik možností, Slavii ale přibrzdil nedovolený zákrok Šmerhy, který byl přísně vyloučen za podražení. Hosté si poté konec zápasu pohlídali a odváží si do Litoměřic plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Měli jsme špatný vstup do utkání. V první třetině z naší strany chyběl pohyb a důraz před brankou. Důležitý byl náš první gól, kterým jsme se vrátili do zápasu. Litoměřice se zatáhly a srovnali jsme. Nepodařilo se nám ale navázat ve třetí třetině. Sice jsme se ke konci zlepšili, na vyrovnání už to ale nestačilo.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Zápas jsme odehráli velice dobře. Jenom jsme tam měli ve druhé třetině desetiminuový výpadek, kdy jsme po hrubé chybě v útočném pásmu inkasovali gól na 1:3, tím jsme dostali Slavii zpátky do zápasu. Ve třetí třetině se kluci zvedli a využili přesilovku. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více