Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.1.2020

Tlak v závěru body nepřinesl. Slavia podlehla Pirátům

O pořadí v p-o, 8, pondělí 6.1.2020, Slavia - Chomutov
Slavia
1:3
0:0, 1:2, 0:1
Chomutov

Branky

Slavia

25. Kuťák (Ondráček, Vrdlovec)

Chomutov

27. Pitule (Hlava, Rudovský), 28. Stloukal (Pitule, Piché), 59. Piché (Sklenář)

Statistiky

Rozhodčí: Ondráček, Zubzanda – Kotlík, Zídek
Vyloučení: 5:6
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 42:36
Diváci: 521

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík – Šmerha, Vampola, Šteiner – Ondráček, Vrdlovec, Kuťák – Doležal, Kubík, Vlček – Hotěk, Kubica, Furch – Kohút.

Chomutov

Pavlát – Žovinec, Rýgl, Piché, Havel, Lang, Blaha, Seemann – Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa, Koláček, M. Svoboda.

Ani druhý lednový zápas Slavii vítězství nepřinesl. Sešívaní na domácím ledě vedli, hosté z Chomutova však dvěma brankami v prostřední části otočili skóre a v závěru si náskok i přes tlak červenobílých pohlídali. Jedinou branku slávistů vstřelil Filip Kuťák.

Slávisté nevstoupili do nového roku vítězstvím, v sobotu nestačili těsně na Litoměřice. Příležitost zapsat svoji první výhru však svěřenci Miloše Říhy dostali hned dva dny nato, když do Edenu přijeli hokejisté Chomutova. Ani ti nedokázali ve svém prvním novoročnm utkání bodovat, doma podlehli Havířovu.

Duel dvou týmů čekající v roce 2020 na body otevřeli aktivnější hrou sešívaní, kteří v prvních minutách několika více či méně nebezpečnými pokusy zaměstnali brankáře Pavláta. Zahřál se ale i strážce domácí svatyně Martin Michajlov, jenž v první větších šancích zápasu v 5. minutě vyrazil střely Rýgla, aby se následně jenom ohlédl za střelou Langa, která skončila na tyčce.

Statistici napočítali v úvodní části dohromady na více než dvacet střel, dění na ledě to však moc neodpovídalo. Oba týmy se spíše rozehřávaly a čekaly na chybu soupeře. O trochu více práce musel přece jenom řešit Michajlov – proti pokusům Suchého i exslávisty Marka Tomici si ovšem počínal bezchybně.

Na úvodní gól dva chomutovské slepence

První třetina branku nenabídla, v té druhé se už ale diváci ze sedaček zvedali. A to na obou stranách, včetně malého hloučku chomoutovských fanoušků. Pojďme ovšem popořadě. Když rozhodčí ve 25. minutě signalizovali po faulu na Martina Ondráčka vyloučení, slávistický útočník pokračoval v jízdě podél mantinelu, nezazamatkoval a perfektní nahrávkou našel před brankou nikým nehlídaného Filipa Kuťáka – ten na nic nečekal a bekhendem poslal puk mezi betony Pavláta.

Uplynula půl minuta a slávisté museli počtvrté v utkání do čtyř. Byli to ovšem nejprve Piráti, kteří se při vlastní početní výhodě museli strachovat o to, aby neinkasovali, Vrdlovec s Ondráčkem se totiž vydali na útočný výlet a pořádně zavařili Pavlátovi. Ten skákající puk nakonec zkrotit dokázal a zadělal na gólovou akci svého týmu.

Za 50 sekund už totiž byli Chomutovští opět v ofenzivě a po jednoduché kombinaci srovnali skóre. První nabídka obránce Žovince od modré ještě adresáta nenašla, při druhé střílené přihrávce Nicolase Hlavy se už ale Tomáš Pitule dokázal vymotat ze sevření slávistického obránce a přesnou tečí vyrovnal na 1:1.

Gól Severočechy nabudil a po vyloučení Vampoly 16 sekund po vyrovnávací brance opět úřadovali. Tentokrát se Tomáš Pitule objevil v roli nahrávajícího – při průjezdu středním pásmem si všiml na levém křídle rychlejšího Petra Stloukala, předal mu puk a už jen sledoval, jak chomutovský útočník nadvakrát překonává Michajlova – 1:2.

Slávisté se ale dvěma rychlými brankami zaskočit nenechali a pokračovali v aktivní hře. Bohužel jim chyběla větší efektivita při zakončení, na což narazili jak v 36. minutě uvolnivší se Filip Vlček, tak v samotném závěru prostředního dějství Marek Ryzák s Jiřím Doležalem, kteří oba stříleli z levého kruhu po perektních nahrávkách svých spoluhráčů.

Třetí třetinu začali svěřenci Miloše Říhy s přesilovkou a navrch měli i v následujících minutách při klasickém herním rozpoložení. Hořava nastřelil ve 42. minutě tyčku, Šmerha pak o necelou půl minutu později z dobře vypadající dorážky trefil jen beton Dominika Pavláta.

Chomutov se ve třetí třetině do útoku rozhodně nehnal, především proto, že mu to slávisté svoji aktivní hrou nedovolili. Hosté totiž čelili jednomu útoku červenobílých barev za druhým a po několika dlouhých střídáních ve vlastním pásmu začali produkovat fauly. Slavia tak měla ve třetí třetině k dispozici časté přesilovky. V jedné z největších příležitostí se v ní po individuální akci objevil Petr Vampola, jenže na Pavláta střelou po ledě nevyzrál.

Závěrečné minuty se až na krátké úseky odehrávaly v obranném pásmu Pirátů, kteří se osvobozovali jedním zakázaným uvolněním za druhým. Tlak sešívaných však kýženou branku nepřinesl, Chomutov si naopak gólem v závěru tři body definitivně pojistil a zvítězil 3:1.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Zápas se mi hodnotí hodně těžko. Bohužel nám ráno vypadl další bek, takže jsou na marodce už čtyři, na což se ale nemůžeme vymlouvat, přestože je to pro nás nepříjemné. První třetina byla vyrovnaná, druhá taky, jenže jsme dvakrát nesmyslně faulovali a Chomutov nás za to potrestal. Místo abychom při vedení 1:0 hráli v klidu, dostaneme ránu, která je pro mužstvo složitá, když není vyloženě na vítězné vlně. Pak jsme se zvedli a od konce druhé třetiny jsme si vytvářeli tlak. Měli jsme i šance do prázdné brány. Ve třetí třetině náš tlak pokračoval, což logicky vedlo k tomu, že soupeř měl řadu brejků. Bohužel nás zradila koncovka a dá se říct, že rozhodly přesilové hry, protože soupeř využil dvě a my žádnou.

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Diváci viděli podle mého kvalitní utkání, ve kterém jsme čelili silnému soupeři. Chtěli jsme odčinit domácí porážku s Havířovem a jsme rádi, že se nám to povedlo. Kluci zápas odbojovali, i když Slavia měla hlavně v přesilovkách velký tlak. My jsme ale domácí přesilovky velmi dobře bránili a nakonec jsme pojistili vítězství trefou do prázdné branky.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více