Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.1.2020

Paráda! Slavia přetlačila Motor a veze domů výhru

O pořadí v p-o, 12, středa 15.1.2020, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:3p
1:1, 1:1, 0:0 - 0:1
Slavia

Branky

Č. Budějovice

4. Endál (Michnáč, Allen), 26. J. Kloz (Babka, Šimánek)

Slavia

6. Vlček (Jar. Brož), 31. Bílek (Vlček), 63. M. Ondráček (Vrdlovec, Hejda)

Statistiky

Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Kreuzer, Polonij
Vyloučení: 4:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:31
Diváci: 5922

Sestavy

Č. Budějovice

Strmeň – Vydarený, Babka, Pýcha, Allen, Lytvynov, Suchánek – Christov, Prokeš, Holec – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Šimánek, J. Kloz, Z. Doležal – Beránek, Michnáč, Endál – J. Veselý.

Slavia

Michajlov – J. Novák, Hejda, P. Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Veber – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Jar. Brož, Vlček, Šteiner – Hotěk, Kohút, Kubica.

Tak to byla nádhera! Sešívaní předvedli v duelu s Motorem skvělý výkon a vezou z jihu Čech vítězství. Červenobílá letka dokázala v průběhu základní hrací doby dvakrát dorovnat skóre a poslat bitvu do prodloužení. V něm rozhodl o triumfu Ondráček.

I když slávisté načali duel na jihu Čech velmi aktivně a v prvních minutách soupeři solidně zatápěli v jeho obranném pásmu, byli to naopak hráči Motoru, kteří otevřeli skóre. V čase 03:17 si totiž nabruslil na pravý kruh Lukáš Endál a nekompromisní střelou propálil Michajlova.

Neuplynulo ale ani sto dvacet vteřin a Slavii se podařilo srovnat. Filip Vlček se zkraje 6. minuty dostal k puku po Brožově ráně zleva a povedenou dorážkou z druhé vlny rozvlnil síť českobudějovické klece.

Stejný hráč měl na holi další branku, když se ocitl sám před Strmeněm a poloodkrytou brankou. Se zakončením však zaváhal, jihočeský brankář se stihl přesunout a slibný pokus lapil. V závěru úvodního dějství po jedné z červenobílých střel dokonce zazvonila tyčka.

V průběhu 25. minuty to na Michajlova zkoušel Babka, jenž ho chtěl překvapit projektilem od modré. Do střely navíc ještě vložil hůl Šimánek a sešívaný brankář měl plné ruce práce, aby kotouč vyrazil. Ten se však dostal jen na vnitřní hranu levého kruhu, kde číhal Jan Kloz. Českobudějovická pětatřicítka nezaváhala a ranou z první zacílila za brankovou čáru.

Sešívaní ale znovu kontrovali rychlou trefou. A opět u toho byl aktivní Vlček. Bývalý hráč Motoru nahrál z levé strany mezi kruhy nováčkovi Vítězslavu Bílkovi, který hokejkou nadzvedl puk a zamířil do horního růžku.

V závěrečném dějství se na ledě strhla bitva o to, kdo přikloní skóre na stranu svého týmu. Oba brankáři tak byli v pořádné permanenci. Hejdovu dělovku od modré vykryl Strmeň lapačkou. Na druhé straně se před Michajlovem objevil zcela osamocený Gilbert, sešívaný gólman však vytáhl parádní zákrok betonem a puk za svá záda nepustil.

Necelé tři minuty před koncem zahrál Kohút vysokou holí a Slavia šla do čtyř. Motor si vytvořil před červenobílou svatyní slušný tlak, žádný z hráčů se ale nedokázal prosadit. Sešívaní navíc několikrát dobře vyhodili a zabránili možné pohromě.

Protože duel v základní hrací době nepoznal vítěze, přišlo na řadu prodloužení. V něm oba týmy vrhly všechny síly do útoku a nakonec se radovala Slavia. V čase 62:19 do puku opřel Martin Ondráček a zajistil Pražanům bod navíc.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Zasloužená prohra. Od první minuty jsme byli ve všem horší než soupeř. Můžeme být rádi, že máme alespoň jeden bod za prohru v prodloužení. Bezprostředně po zápase pro to žádné vysvětlení nemám, musíme se podívat na video. Ale určitě jsme neodehráli dobrý zápas.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Čtyřicet minut jsme měli výborný pohyb a dostávali jsme se i do šancí. V první třetině jsme třikrát nastřelili tyč. Třetí třetinu jsme špatně začali, dostali jsme se pod tlak, ale do vyložených šancí jsme domácí nepouštěli. Vyhráli jsme zaslouženě.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více