Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.1.2020

Slávisté zvládli nervózní závěr a z Litoměřic vezou těsné vítězství!

O pořadí v p-o, 14, středa 22.1.2020, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
3:4
0:1, 0:3, 3:0
Slavia

Branky

Litoměřice

48. Marcel (Voženílek, Kadlec), 59. Helt (Korkiakoski, Voženílek), 60. Jánský (Klejna, Jícha)

Slavia

7. Vampola (Šmerha, Ondráček), 26. Bílek (Kuťák, Vrdlovec), 29. Kubík (Veber, Kuťák), 36. Kuťák (Kubík, Vlček)

Statistiky

Rozhodčí: Pavlovič, Barek – Coubal, Kokrment
Vyloučení: 4:9
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 45:28
Diváci: 1317

Sestavy

Litoměřice

Král – Marcel, Klejna, Jebavý, Mlčák, Gaspar, Krutil, Baláž – Kadlec, Korkiakoski, Voženílek – Helt, Jícha, Jánský – Havelka, Vitouch, Kangas – Sklenář, Morong, Kropáček.

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Veber, Barák, Ryzák, Valík – Ondráček, Vampola, Šmerha – Doležal, Vrdlovec, Bílek – Vlček, Kubík, Kuťák – Šteiner, Kubica, Brož.

Vítězná série slávistů se protahuje. Svěřenci Miloše Říhy na čtvrtý úspěch v řadě zadělali povedenou druhou třetinou, po které vedli už 4:0, Litoměřice však v závěru dokázaly snížit a k vytouženému vyrovnání jim chyběl jediný gól. Třemi body se na výhře podílel Filip Kuťák.

Stadion si po dvou nepovedených duelech v řadě evidentně chtěl spravit chuť a v první části byl lepším týmem na ledě. Na Michajlova, jenž se do červenobílého přesunul před sezonou právě z Litoměřic, sice dokázali domácí během úvodní dvacetiminutovky vyslat dvacítku střel, žádná z nich se ale neujala.

Asi největší šanci přitom pátý tým tabulky spálil hned v úvodu, kdy Morong objel obránce a tváří v tvář Michajlovovi trefil jen jeho vyrážečku. Velkou příležitostí byla i přesilovka po faulu Vampoly, v níž se nejblíže vstřelené brance přiblížil Voženílek. Nutno dodat, že i kdyby trefil odkrytý kout branky, na vedení by to už v tu chvíli stejně nestačilo – právě vyloučený Petr Vampola totiž pár minut předtím šikovně objel soupeřovu klec a dokázal z otočky procpat kotouč za dezorientovaného Krále.

Slávisté tak do druhého dějství vstupovali s jednobrankovým vedením, které se jim navíc dařilo postupně navyšovat. Hodně velkou roli v tom hrály přesilové hry na obou stranách – zatímco Pražané ze dvou nabídnutých využili jednu zásluhou pohotové dorážky Vítězslava Bílka, Stadionu ke skórování nepomohla ani bez deseti vteřin dvouminutová početní výhoda pěti proti třem.

Bílkova branka z konce 26. minuty nebyla, jak již bylo zmíněno, posledním sešívaným zásahem. Dvě minuty poté projel přes modrou čáru Adam Kubík a ač byl bráněn hned třemi protihráči, dokázal umístit svou střelu krásně k tyči. Hned vzápětí mohl přidat čtvrtou hostující branku Doležal, jeho dělovku nicméně zastavilo břevno.

Snížení Litoměřic přišlo až v závěrečné třetině

Na další trefu si tak sešívaní fanoušci museli počkat až do 36. minuty, čekání ale rozhodně nemuseli litovat. Vlček z hranice kruhů vystavil do nadějné střelecké pozice Kubíka, ten ale celou akci ještě vyšperkoval křižnou přihrávkou na úplně volného Filipa Kuťáka, jenž bez obtíží trefil odkrytou bránu a ke dvěma asistencím tak přidal i vstřelený gól. V samotném závěru druhého dějství ještě Slavia dokázala zvládnout zmiňované dvojnásobné oslabení.

Hned po jeho skončení zkraje třetí periody ale paradoxně mohla poprvé inkasovat, když se díky chybě obrany dostal do úniku exslávista Martin Kadlec, jemuž ale opět vystavil stopku skvělý Michajlov. Na opačné straně zachraňoval Litoměřice od páté pohromy pohotový Baláž, jenž při přesilovce sešívaných odpálil kotouč z brankové čáry mimo dosah dorážejících útočníků.

Úspěšného zásahu se ale Stadion přeci jen nakonec dočkal. Mohla za to série vyloučení, která sice začala přesilovou hrou sešívaných, po faulech Vampoly s Veberem se ale výhoda obrátila směrem k domácím, kteří chvíli po návratu prvního jmenovaného konečně překonali Michajlova zásluhou prudké rány Patrika Marcela.

Vstřelená branka Litoměřice nakopla a v závěru zadělali domácí na pořádné drama. Nejprve 81 sekund před sirénou šikovně nastavil hokejku Filip Helt, jenž tak usměrnil Voženílkovo nahození do brány, při hře v šesti pak v čase 59:40 napřáhl na modré Klejna, jeho střelu tečoval Peter Jánský a snížil na rozdíl jediné trefy. Kýžené vyrovnání už ale ze strany bíle oděných nepřišlo a Slavia si tak z Litoměřic veze těsné vítězství 4:3.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Věděli jsme, že je to pro nás důležitý zápas. V první třetině byl začátek dobrý, ale začali jsme být pasivní, nehráli jsme, co jsme chtěli hrát a vůbec jsme neplnili taktiku, s kterou jsme šli do utkání. Perfektně jsme vyplnili druhou třetinu a myslím si, že branek jsme mohli dát ještě víc a zápas jednoznačně rozhodnout. Se třetí třetinou nemohu být absolutně spokojen, protože jsme si všechny problémy udělali sami. Odflákli jsme konec a mohlo nás to stát zápas.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Prožili jsme velmi špatné utkání, prohrávali jsme 0:4 a do zápasu jsme se dostali až ve třetí třetině, kdy jsme snížili na 4:3. Vstup do utkání jsme měli výborný, hráli jsme velmi dobře a byli lepší než soupeř, ale bohužel nás během třiceti minut vyškolil z efektivity a rázem jsme prohrávali. Za stavu, kdy měla Slavie náskok tří branek, se naše hra úplně rozpadla a vypadalo to na debakl. Třetí třetina se nám povedla trochu lépe, ale kontaktní branku jsme dali velmi pozdě a Slavie tím pádem zaslouženě vyhrála.“

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více